Header voor categorie: India

India

Taal: Officieel Hindi en Engels - daarnaast nog 400+ andere talen


  • Hallo: Namaste

  • Bedankt: dhanyavaad

Valuta: Indiase roepie (INR)


Noodnummer: Politie (100), ambulance (102), brandweer (101)


Over India

India, you hate it or you love it. Met haar enorme dichtheid qua bevolking, chaotische steden en slechte hygiëne kan een reis naar India een behoorlijke cultuurshock teweeg brengen. Wij reisden daarom, als eerste kennismaking met India enkel door Kerala, in het zuiden van het land. Voor het reizen naar India dien je vooraf een visum aan te vragen. Dit kan via de ambassade, maar kan tegenwoordig ook via een online visumbureau, zoals E-visums.nl.


Beste reistijd India is één van de grootste landen ter wereld en er gelden daarom verschillende klimaten. Over het algemeen kan een onderscheid gemaakt worden tussen Noord-India, West-India en Oost-India. Noord-India is het beste te bereizen in de maanden september tot en met april. Voor Oost-India geldt dat je deze regio het beste kunt bezoeken tijdens de maanden december tot en met maart. De maanden oktober en november vallen middenin het regenseizoen. De westkust van India is het beste te bezoeken tijdens de maanden oktober tot en met mei.


Vliegtickets Vliegen naar de hoofdstad Delhi kan rechtstreeks vanaf Amsterdam. Maar er zijn meerdere bestemmingen in India die vanaf Amsterdam rechtstreeks te bereiken zijn. Vliegtickets kun je het beste vergelijken via Skyscanner, Momondo of WTC.


Reisbudget India is één van de goedkoopste reisbestemmingen ter wereld. Hoewel het zuiden van India, Kerala, iets duurder is dan het noorden zul je nergens in het land meer dan €20 per dag per persoon uit hoeven te geven. En het kan zelfs nog veel goedkoper. Hier lees je alles over onze uitgaven in Kerala.