boot van kollam naar alleppey

Boot van Kollam naar Alleppey in Kerala, India

Geüpdatet op

Kerala is de staat in Zuid-India die bekend staat vanwege haar backwaters. Ruim 900 kilometer aan rivieren die dwars door de groene landschappen lopen. Een prachtig gezicht. Je kunt de omgeving verkennen door honderden euro’s uit te geven voor een nacht of twee op een houseboat, maar er is een goedkopere optie. Door de boot van Kollam naar Alleppey – of andersom te nemen waan je je in een waar, groen paradijs.

Boot van Kollam naar Alleppey

De boot van Kollam naar Alleppey vertrekt iedere dag vanaf de Kollam boat jetty om 10:30 uur en is een service speciaal voor toeristen. Kaartjes kun je niet bij verkopers op straat of bij kantoortjes die je op iedere hoek van de straat tegen komt kopen. Deze kunnen enkel betaald worden op de boot zelf. De service wordt geregeld door het Kerala toerismebureau en scams zul je hierbij dus niet tegenkomen. Voor een kaartje voor de boot van Kollam naar Alleppey betaal je 400 rupees per persoon (prijs in januari 2016). Deze betaal je zodra de boot is vertrokken vanuit de haven aan de meneer die langs komt. Er is ook een optie om eerder uit te stappen. Bij een ashram. Wanneer je hier naartoe wilt betaal je 140 rupees vanuit Kollam. Hier kun je blijven overnachten waarna je de volgende middag op de boot kunt stappen naar Alleppey.

boot van kollam naar alleppey
Backwaters Kerala

TIP: Zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken mee aan boord neemt. Op de boot zelf kun je niets kopen. Om de hoek bij de haven zitten genoeg kleine winkeltjes waar je snacks en drinken in kunt slaan. Aan boord is wel een toilet aanwezig.

De boot is geschikt voor 75 personen en bestaat uit een beneden- en een bovendek. Beneden zit je comfortabeler in verband met de fijnere stoelen. De boot heeft geen ramen, dus je kunt gemakkelijk naar buiten kijken en de wind in je haren voelen terwijl je door het paradijs vaart. Boven is er ook een mogelijkheid om te zitten. Hier op metalen stoeltjes. Wel heb je vanaf hier een breder beeld over de backwaters. Uiteraard heb je onderweg de mogelijkheid om heen en weer te lopen.

Boottocht van Kollam naar Alleppey

De boottrip van Kollam naar Alleppey duurt in totaal zo’n acht uur. Hierbij zijn een korte lunchpauze en een theepauze inbegrepen. Rond 13:00 uur stopt de boot bij een restaurant aan het water waar je op kan scheppen bij het buffet. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen bij de boottocht. Voor het buffet wordt een bedrag van 125 rupees gevraagd. Wil je ook een verse vis, dan betaal je 75 rupees extra. Verder is er de mogelijkheid om gebruik te maken van het toilet. Aan het einde van de middag, tegen 16:00 uur stopt de boot nogmaals.  Dit keer voor een korte theepauze van zo’n 10 minuten. Stel je hier niet al te veel bij voor. Je kunt kiezen voor een chai of een black tea en daarnaast zijn er een aantal snacks die je kunt kopen. Een gefrituurde banaan bijvoorbeeld (erg lekker!).

boot van kollam naar alleppey
House boat Kerala
Backwaters Kerala

Varen door de Backwaters van Kerala

De boot vaart langs authentieke dorpjes waar de lokale bevolking zich wast in de rivier, waar kleding wordt gewassen in de rivier en waar het vee staat te grazen in de voortuin. Veel van deze dorpjes zijn enkel per boot bereikbaar. Prachtige plaatjes, zoals de house boaten waarmee Kerala bekend staat zweven aan je voorbij. Vissersbootjes en Chinese vissersnetten zijn ook niet te missen.

Al met al is het een bijzondere ervaring om de backwaters van Kerala op deze manier te ontdekken. Het is niet alleen een geweldige manier om de prachtige omgeving te verkennen, maar ook om van A naar B te komen. Eens iets anders dan de bus of de trein – wat uiteraard ook opties zijn om van Kollam in Alleppey te komen.

boot van kollam naar alleppey
boot van kollam naar alleppey
boot van kollam naar alleppey

Overnachten op een House Boat in Kerala?

Wil je Kerala liever op de meest avontuurlijke manier ontdekken? Huur dan een house boat en slaap zelf een nachtje op de backwaters van Kerala. De prijzen voor een overnachting op een house boat in Kerala lopen ontzettend uiteen. Hieronder hebben we een aantal betaalbare opties voor je op een rij gezet:

Heb jij altijd al eens willen varen over de backwaters van Kerala?

10 berichten over “Boot van Kollam naar Alleppey in Kerala, India”

 1. Avatar van rianne
  rianne
  17 februari 2016

  Hallo Het huisje waarin jullie geslapen hebben heeft dezelfde kleur als onze keuken. Weer een ervaring rijker zo te lezen en te zien. Mooi hoor!!!!! Was heel relaxt volgens mij. kwam heel relaxt over in ieder geval. Fijne dagen en genieten maar in Kuala Lumpur. Lief en kus, Rianne

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   18 februari 2016

   Dankjewel! We hebben het sowieso heel leuk gehad in India, maar het is ook wel erg fijn om in Kuala Lumpur te zijn nu :D

 2. Avatar van Geja
  Geja
  18 februari 2016

  Wij zijn net uit bed om naar het werk te gaan wat weer heerlijk om te lezen, een fijn begin van de dag. Gr peter en geja

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   18 februari 2016

   Leuk dat jullie zo vroeg op de dag de moeite nemen om het te lezen! :D Fijne dag allebei! Groetjes

 3. Avatar van Monique Schonewille
  Monique Schonewille
  18 februari 2016

  Weer met veel plezier gelezen natuurlijk. Leuk lijkt me dat zo,n boottocht en wat zien die huisjes er gezellig uit! Heel veel plezier in Kuala Lumpur!! liefs

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   18 februari 2016

   Dankje mam! Het was ook zeker heel mooi :) Fijn om weer in Kuala Lumpur te zijn, maar helaas is Eer ziek.. Koorts ook echt :( Maar even goed in de gaten houden dus en even rustig aan! Hopelijk is het morgen een stuk beter.. Liefs!

 4. Avatar van Jos en Rianne
  Jos en Rianne
  18 februari 2016

  Weer een mooi verslag. Erick beterschap.

 5. Avatar van Tessa
  Tessa
  19 februari 2016

  Prachtige foto's! Deze regio is zooo ontzettend mooi, ik krijg gewoon weer heimwee als je jullie verhaal zo lees. Geniet ervan en we blijven jullie volgen. Groetjes uit Argentinië, Alie en Tessa

 6. Avatar van Simonie
  Simonie
  22 februari 2016

  Ah wat een relaxte manier om te reizen lijkt me, al vind ik acht uur op een boot altijd wel aan de lange kant... Maar het ziet er prachtig uit daar. Nog veel plezier!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   23 februari 2016

   Klopt. Het had ook echt niet langer moeten duren haha. Maar was prima te doen hoor. Twee stops waarbij je van de boot af kon en op de boot zelf kon je ook genoeg heen en weer lopen enzo.. Dankje!