Nederland

Op vakantie in Nederland? Of op zoek naar een toffe stedentrip bestemming in eigen land? Hieronder delen wij de beste tips voor een vakantie of stedentrip in Nederland. Met informatie over de mooiste steden, de mooiste bezienswaardigheden per provincie, de prachtige nationale parken en veel meer handige reistips.

  • Hoofdstad Nederland: Amsterdam
  • Beste reistijd: Het hele jaar door is een vakantie in eigen land heerlijk.
  • Munteenheid: Euro
Op ontdekking in Van Gogh Nationaal Park

Op ontdekking in Van Gogh Nationaal Park

Ik hoor je denken. Van Gogh Nationaal Park? Yes! Van Gogh Nationaal Park is een nationaal park dat volop in ontwikkeling is in het hart van Brabant. Dit gebied…Lees meer

Tips voor een vakantie in de Achterhoek

Tips voor een vakantie in de Achterhoek

Nederland bestaat uit onwijs veel prachtige regio's en onlangs konden wij een nieuwe favoriet aan ons lijstje toevoegen, de Achterhoek. De Achterhoek is een streek in het oosten van Nederl…Lees meer

Vakantie in Nederland

Dat je voor een fijne vakantie niet heel ver hoeft te reizen is in 2020 nog maar eens dik bewezen. Want ons eigen kleine kikkerlandje heeft meer te bieden dan veel mensen denken. Nederland is een land dat bestaat uit een vlak landschap met een ruige kustlijn en prachtige dorpen en steden. Perfect om een vakantie in eigen land door te brengen. Ons land bestaat uit maar liefst 21 nationale parken en dat betekent dat de natuur altijd dichtbij is. Vooral tijdens de maanden april en mei wordt het landschap omgetoverd tot een waar kleurenspektakel wanneer de tulpen in alle kleuren van de regenboog openbloeien. Met op de achtergrond de typische Nederlandse molens. Maar ons land is ook vanwege de veelal felle noorderwind perfect geschikt voor vele watersporten.

De verschillende provincies

Hoewel er een aantal nationale parken en stedentrip zijn die eruit springen in Nederland, kun je in vrijwel alle provincies van Nederland een heerlijke vakantie vieren. Zo geniet je van het heuvelachtige landschap in Limburg, geniet je van de rust in de provincies Groningen en Drenthe, kun je de relaxen op de mooiste stranden in Zeeland, Zuid- en Noord-Holland en vind je de prachtige Veluwe in Gelderland. Of wat dacht je van een stedentrip Utrecht, Nijmegen, Eindhoven, Groningen of Leeuwarden?

Hoewel Nederland als vakantieland vaak wordt onderschat en we als Nederlanders toch snel geneigd zijn om een vliegvakantie te boeken, hebben we hier niets te klagen qua schoonheid, natuur en unieke bezienswaardigheden.

De Nederlandse Waddeneilanden

Alsof het vasteland van Nederland nog niet voldoende moois te bieden heeft hebben we ook nog de mazzel dat we kunnen genieten van de rust en schoonheid van een aantal bloedmooie Waddeneilanden. De eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn stuk voor stuk perfecte vakantiebestemmingen.

Snel boeken dus je vakantie in eigen land, zodat je alle bezienswaardigheden in Nederland met eigen ogen kunt bewonderen!