Fietsroutes in Groningen: Vijf tips

5x Toffe fietsroutes in Groningen

Geüpdatet op

Groningen is een prachtige provincie met een rijke geschiedenis en veel groene gebieden. Met ontzettend veel fietsroutes in Groningen is er voor ieder wat wils. Van korte tochten door de stad tot lange routes door de natuur. Van lange sportieve fietstochten met vrienden tot een gezellige rit met de hele familie in het weekend. Groningen heeft het allemaal. In dit artikel delen we vijf tips voor toffe fietsroutes in Groningen.

Rondje Paterswoldsemeer (30 km)

Deze fietsroute in Groningen neemt je mee langs het prachtige Paterswoldsemeer en door de omliggende bossen. Het Paterswoldsemeer is één van de mooiste meren van Nederland en is een populaire plek voor watersporten en recreatie. Tijdens de fietstocht zul je ook de fraaie landgoederen en buitenhuizen tegenkomen, waaronder het fraaie Landgoed Vennebroek.

Rondje Lauwersmeer (40 km)

Deze fietsroute is een echte aanrader voor natuurliefhebbers. Het Lauwersmeer ligt in het Nationaal Park Lauwersmeer en is één van de meest unieke natuurgebieden in Nederland. Het gebied staat zelfs in haar geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst als onderdeel van het Waddenzee UNESCO Werelderfgoedgebied. Tijdens deze tocht zul je langs de uitgestrekte bossen en de Waddenzee fietsen. Onderweg kun je ook genieten van de vele vogelsoorten die in het gebied leven.

Lauwersmeer

Stad-Groningen (17 km)

Deze fietsroute voert je langs de mooiste plekjes van de stad Groningen. Je fietst door de oude binnenstad, langs de bekende Martinitoren en het Groninger Museum. Tijdens de tocht zul je ook langs de bekende hofjes in Groningen en prachtige parken fietsen. De fietsroute is een perfecte manier om de stad te ontdekken en te genieten van de cultuur en geschiedenis in de stad. Lees al onze tips voor een stedentrip Groningen stad.

Groningen stad

Reitdiep route (43 km)

Deze route is een prachtige fietsroute langs het Reitdiep, één van de oudste rivieren van Groningen. Tijdens deze tocht zul je langs pittoreske dorpjes, groene weilanden en historische boerderijen fietsen. De route voert je ook langs het wierdedorp Garnwerd, waar je kunt genieten van de lokale gastronomie.

EXTRA TIP OM TE LEZEN: Dit zijn de mooiste dorpen in Groningen.

Rondje Hoornsemeer (16 km)

Dit is een korte, maar prachtige fietsroute rond het Hoornsemeer. Het Hoornsemeer is een populaire plek voor watersporten en recreatie en biedt prachtige uitzichten op het omringende landschap. Tijdens deze tocht zul je ook door het mooie natuurgebied Kardinge fietsen.

Zorg voor een goede fiets

Met zoveel prachtige fietsroutes in Groningen is het geen verrassing dat fietsen zo populair is in deze regio. Of je nu een natuurliefhebber bent of een cultuurliefhebber, Groningen heeft voor ieder wat wils. Zorg voor een goede fiets van bijvoorbeeld Fietsenopfietsen en ga op pad! De vijf fietsroutes die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een klein voorproefje van al het moois in Groningen. En zoek je nog meer fietsroutes door het karakteristieke Nederland? Bekijk dan ook eens de fietsroutes in de provincie Friesland!

Fietsroutes

*Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.