Lunchen in Groningen bij SemSom

De leukste zaakjes om te lunchen in Groningen stad

Geüpdatet op

Lunchen in Groningen en geen idee waar je naartoe moet gaan? Groningen stad barst van de geweldige lunchzaakjes, maar er kunnen er maar een paar de beste zijn natuurlijk. Wij gingen op zoek naar de leukste lunchzaken in Groningen die je zeker eens moet bezoeken. En of je nou gek bent op Aziatisch, taartjes of gezond wilt lunchen in Groningen. Het is er allemaal!

De leukste plekken om te lunchen in Groningen op de kaart

Alle fijnste plekken om te lunchen in Groningen die in dit artikel worden genoemd zijn terug te vinden op het kaartje hieronder met daarbij de exacte locaties.

Vietnamees lunchen in Groningen bij Mr. Dam Bahn Mi

Ben je net als wij gek op Aziatisch eten en wil je voor heel even het gevoel hebben dat je in Vietnam bent? Breng dan een bezoek aan Mr. Dam Bahn Mi in de Astraat voor de lekkerste bahn mi. Een bahn mi is een baguette op Vietnamese wijze belegd die je in Vietnam op iedere straathoek kunt scoren. Je hebt de keuze uit kip, beef, garnalen of vega. De broodjes zijn rijkelijk belegd met verschillende groenten en een heerlijke saus. Wel even rekening mee houden dat de broodjes behoorlijk pittig kunnen.

Liever iets anders? Je kunt niet alleen de lekkerste bahn mi scoren bij Mr. Dam banh mi, maar ook zalige salad rolls en noodles. Sowieso is het een feestje om te gaan lunchen bij Mr. Dam Bahn Mi, want de sfeer is altijd werkelijk fantastisch.

Mr. Dam Banh Mi is geopend op maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 20:00 en op zondag van 12:00 tot 18:00

Adres: Astraat 6

Wadapartja

Een typische Groningse lunchzaak met twee vestigingen in de stad is Wadapartja (wat apart ja, maar dan Gronings). Bij Wadapartja kun je terecht voor de lekkerste lunchgerechten, heerlijke en bijzondere taartjes, je diner of gewoon voor een lekker drankje. Maar Wadapartja is meer dan ‘gewoon’ een toffe lunchplek in Groningen. Het pand aan het Gedempte Zuiderdiep beschikt namelijk ook over een fysieke winkel waar je de leukste cadeautjes kunt kopen.

Het is ook mogelijk om je favoriete gerechten van Wadapartja af te halen of te laten bezorgen.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 39-41 & Pottebakkersrijge 21 (Westerhaven).

Lunchen in Groningen bij Wadapatja

FLFL: De lekkerste falafel in Groningen

Ben je gek op falafel, dan is er maar één zaak waar je echt naartoe moet gaan. Bij FLFL scoor je de beste falafel in Groningen en omstreken. Op dit moment zijn er twee vestigingen van deze geweldige zaak in Groningen geopend, in de Oude Kijk in ’t Jatstraat en op het Zernikecomplex.

Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 44.

De Uurwerker

Eén van de meest populaire plekken om te lunchen in Groningen onder stadjers, studenten en toeristen is de Uurwerker. Bij de Uurwerker kun je heerlijk onderuit gezakt genieten van je lunch in Groningen. De keuze is reuze, met onder andere pizza’s uit de steenoven, verse broodjes, burgers en salades. Ook als je niet wilt lunchen in Groningen is de Uurwerker trouwens een aanrader. Tijdens de avonduren stroomt het hier vol met vooral jongse stadjers en studenten die genieten een hapje en een drankje.

Nog een toppunt is de locatie van de Uurwerken aan het Uurwerkersplein. Tijdens de zomermaanden is het hier goed vertoeven op het terras. Ben je klaar met lunchen? Stap dan bij de overburen naar binnen. Café de Pintelier is één van de leukste speciaalbiercafé’s in Groningen.

Adres: Uurwerkersplein 1.

Lunchen in Groningen bij de Uurwerker

Mr. Mofongo

Mr. Mofongo is een begrip in Groningen en ligt pal naast de Rijkuniversiteit. Het is niet zo gek dus dat Mr. Mofongo razendpopulair is onder studenten. Je kunt hier fantastisch lunchen (liefde voor de tosti’s!), maar ook genieten van de lekkerste Cocktails in de bijzondere cocktailbar, een koffie drinken in Booze & Beans of genieten van een heerlijk wijntje op de Rooftop Winebar. Kortom, Mr. Mofongo is de plek waar je naartoe moet als je op zoek bent naar één van de gezelligste plekken in de stad.

Adres: Oude Boteringestraat 26.

Mr Mofongo Groningen

Pernikkel

Spijslokaal Pernikkel is sinds 2014 één van de hipste lunchzaken rondom de Westerhaven in Groningen. De kaart van Pernikkel wisselt wekelijks en daarom kun je hier altijd weer nieuw gerechten uitproberen. Ook vegetariërs en veganisten kunnen goed terecht bij Pernikkel. Bij alle gerechten op de menukaart is heel duidelijk aangegeven wat er in is verwerkt. Tipje: De kokoscurry is té lekker!

Adres: Aweg 2.

De Groene Stoel

De Groene Stoel aan het Gedempte Zuiderdiep is dé plek om te lunchen – of dineren – voor vegetariërs en veganisten. In het restaurant worden enkel biologische en lokale producten gebruikt. Maar het meest bijzondere van De Groene Stoel is haar geweldige missie. In het restaurant krijgen vluchtelingen namelijk de kans om stage te lopen en ervaring op te doen in de horeca. Hoe mooi! De Groene Stoel is geopend van dinsdag tot en met zondag. De lunchkaart is behoorlijk gevarieerd met onder andere tosti’s, verschillende salades en vers belegde broodjes.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 26.

laatstetafeltje

Mahalo

Voor de volgende geweldige zaak om te lunchen in Groningen verlaten we de binnenstad. Mahalo is gevestigd aan de rand van het Noorderplantsoen en heeft voornamelijk gezonde ontbijt- en lunchgerechten op de kaart staan. Denk aan dahl soup, granola bowl en diverse soorten verse smoothies en slow juices. Alle producten van Mahalo zijn huisgemaakt, volledig plantaardig en biologisch. Mahalo is iedere dag geopend van 10 tot 17 uur. Geen trek? Bij Mahalo kun je ook heerlijk koffie drinken in Groningen.

Adres: Verlengde Grachtstraat 1.

Lunchen in Groningen bij Mahalo

Feel Good

Bij Feel Good in de Oude Kijk in ’t Jatstraat (niet voor niets één van de leukste straten in Groningen) kun je niet alleen heerlijk en biologisch eten, maar de inrichting van de zaak is ook nog eens geweldig. Bij Feel Good Groningen draait alles om eerlijke, pure, onbewerkte producten. Je kunt hier uitstekend terecht voor een heerlijke lunch in Groningen. Natuurlijk zijn de verse smoothies en juices absolute aanraders, maar ook de heerlijke (gezonde) taartjes, de geweldige bowls én het all day breakfast menu maken dat je echt een keer moet gaan lunchen bij Feel Good.

Adres: Oude Kijk in t Jatstraat 29.

Feel Good

Zondag in het Noorderplantsoen

Het Noorderplantsoen is de plek waar alle inwoners van Groningen naartoe trekken zodra de eerste zonnestralen zich laten zien. Het behoort dan ook niet voor niets tot één van de fijnste plekken om te genieten van de natuur in Groningen stad. Maar naast picknicken op je eigen kleed kun je middenin het Noorderplantsoen (of plantsoen) ook geweldig lunchen bij Zondag. Je kunt hier genieten van de verschillende vers belegde broodjes, heerlijke salades en frisse drankjes.

Adres: Kruissingel 1.

SEMSOM: Libanese streetfood

SEMSOM in de Oude Boteringestraat is de plek waar je terecht kunt voor het lekkerste Libanese streetfood in Groningen. Bij SEMSOM waan je je door het geweldige interieur en de heerlijke sfeer even helemaal in het Midden-Oosten. Op de kaart staan onder andere Manakish (een typisch Libanees streetfood gerecht) en verschillende sandwiches, zoals falafel en fatyel. SEMSOM is iedere dag geopend.

Adres: Oude Boteringestraat 14.

Lunchen in Groningen bij SemSom

Het Concerthuis

Ben je gek op spelletjes spelen? Dan is het Concerthuis aan het Poeleplein de plek om naartoe te gaan voor een hapje en een drankje. De sfeer is hier uber-relaxt en de kaart is geweldig. Het voornaamste concept bij het Concerthuis is ‘Food sharing’ waarbij je tijdens je bezoek meerdere, bijzondere gerechtjes kunt proeven en delen met je vrienden. Dat alles kan en mag bij het Concerthuis blijkt wel uit de gemoedelijke sfeer, de verschillende bordspellen die je er kunt huren en de geweldige inrichting.

Adres: Poelestraat 30.

*Dit artikel zal regelmatig ge-update en uitgebreid worden. Heb nog tips voor geweldige plekken om te lunchen in Groningen? Geef ze aan ons door via een reactie onder dit artikel. Bedankt!

Extra tip: Wil je goedkoop uit eten of lunchen in Groningen? Check dan eens het aanbod via Het Laatste Tafeltje.

Meer Nederland: