Header voor categorie: Thailand

Thailand

Taal: Thai


  • Hallo: Sawadee khrap / kha (m/v)

  • Bedankt: Khop khoen khrap / kha (m/v)

Valuta: Thaise Baht (THB)


Noodnummer: 911


Over Thailand

Hagelwitte stranden, ongerepte jungles, een azuurblauwe zee, heerlijk eten, lachende mensen. Wie droomt er niet van een vakantie Thailand? Thailand is één van de populairste bestemmingen in Zuidoost-Azië, of zelfs heel Azië. Met backpackers en reizigers van over de hele wereld is Thailand allang niet meer onontdekt. Maar het land is nog steeds prachtig en wordt niet voor niets het land van de glimlach genoemd. Ook in Thailand zijn nog steeds onontdekte plekjes te ontdekken. Ben jij een vakantie Thailand aan het plannen? Hieronder vind je al onze reistips en adviezen voor een geweldige reis naar Thailand.


Beste reistijd De beste reistijd voor het noorden van Thailand (Chiang Mai en Pai etc.) zijn de maanden oktober tot en met april. Het is hier regenseizoen van mei tot en met september. De beste reistijd voor het midden van Thailand (Kanchanaburi, Ayutthaya, etc.) is de periode van november tot en met april. Ook mei, juni en juli zijn over het algemeen redelijk droog. Overige maanden is er kans op veel regen. De beste reistijd voor het zuiden van Thailand (Krabi, Koh Samui etc.) loopt van december tot en met april. Meer informatie over het klimaat in Thailand.


Vliegtickets Vliegen naar Bangkok of Phuket kan rechtstreeks vanaf Schiphol. Wil je geld besparen dan is een vlucht met overstap een goede optie. De vlucht naar Bangkok duurt minimaal elf uur. De goedkoopste vliegtickets boek je via Skyscanner, WTC of Momondo.


Reisbudget Thailand is vergeleken met West-Europa een erg goedkoop land. Als backpacker moet je je met 20 euro per dag makkelijk kunnen redden. Houd er rekening mee dat de steden en eilanden over het algemeen iets duurder zijn dan kleinere dorpen en minder toeristische bestemmingen. Hier lees je wat wij uitgaven in Thailand.  


Ouder >