Bezienswaardigheden in Pai, Thailand

Wie een reis maakt door Thailand komt voornamelijk voor de prachtige eilanden in het zuiden van het land. Maar er is nog een regio in Thailand die zeker niet overgeslagen mag worden; het noorden. Hier vind je de grootste stad van Thailand na Bangkok en de natuur is er geweldig. Niet alleen Chiang Mai is een perfecte uitvalsbasis voor het noorden van het land. Vanuit Chiang Mai reis je gemakkelijk naar Pai, een hippie bergdorpje zo’n 130 kilometer ten noorden van de stad. Hoe reis je gemakkelijk van Chiang Mai naar Pai en welke bezienswaardigheden zijn er onderweg te bezoeken? Wij pakten de scooter vanuit Chiang Mai en gingen op ontdekking.

Praktische informatie over Pai, Thailand

Pai is een echt hippie bergdorpje in Thailand. Naar het schijnt is het dorp voornamelijk bekend geworden vanwege een film die er een aantal jaren geleden is opgenomen, I love Pai. Maar wat de reden ook is, we snappen goed dat iedereen afkomt op deze prachtige omgeving. De sfeer is er relaxt, je ziet vrijwel alleen backpackers en het hele dorp is daar dan ook op ingericht. Als je het mij vraagt een beetje té zelfs. Echt álles draait om backpackers en hippies van over de hele wereld trekken naar Pai. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik de weg naar Pai toe leuker vond dan het dorp zelf. Maar als je er dan toch bent en die lange toch op de scooter hebt overleefd kun je maar beter genieten!

Pai is één van de populairste bestemmingen in Thailand onder backpackers. Ga jij ook backpacken in Thailand en wil je Pai bezoeken? In dit artikel delen we de mooiste bezienswaardigheden in Pai en in de omgeving. Met onderaan dit artikel informatie over het reizen van Chiang Mai naar Pai en onze (drone)video die we maakten tijdens onze reis.

Alle bezienswaardigheden in Pai en omgeving die in dit artikel worden genoemd kun je terugvinden op het kaartje hieronder.

#1. De Mork Fa waterval

Op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Chiang Mai vind je de eerste bezienswaardigheid die de moeite waard is. De Mork Fa waterval. Om hier te komen hoef je slechts een paar minuten van de route 1095 af te gaan. De entree voor de waterval bedraagt 100 baht per persoon en voor het parkeren van je scooter betaal je nog eens 20 baht. De weg naar de waterval is super gemakkelijk te belopen en binnen tien minuten sta je bij de waterval. Neem je zwemkleding mee, want zwemmen kan hier ook.

Mork Fa waterval

#2. Tha Pai World War 2 memorial bridge

Vlak voor Pai rij je vanzelf over een lange witte brug. Naast deze brug ligt een donkergroene, stalen loopbrug, de Historical bridge. Helaas is dit niet meer de oorspronkelijke brug welke door het Japanse leger is gebouwd tijdens de Tweede wereldoorlog. Maar het is wel een goede plek om stil te staan bij deze gebeurtenissen. De Japanners lieten deze brug bouwen zodat ze een goede route hadden tussen Chiang Mai en Mae Hong Son, zodat ze Myanmar (toen Birma) aan konden vallen. Toen nog een kolonie van Groot-Brittannië. De brug is gebouwd in 1941 met behulp van olifanten over de Pai rivier. Rondom de brug vind je verschillende restaurants waar je niet heel goedkoop, maar wel heel lekker (en gezond) kunt eten. De Tha Pai World War 2 Memorial Bridge is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Pai.

World War 2 memorial bridge Pai,Thailand
Verse loempia Thailand

#3. Pai Canyon: Eén van de populairste bezienswaardigheden in Pai

Vlak voordat je Pai binnenrijdt kom je langs één van de populairste bezienswaardigheden in Pai, de Pai Canyon. Het is dus uiteraard ook mogelijk om deze bezienswaardigheden te bezoeken tijdens je bezoek aan Pai. De entree voor de Pai Canyon is gratis. Via een aangelegd – stijl -ben je binnen een paar minuten boven. Locals vergelijken de Pai Canyon vaak met de echte Grand Canyon, maar helaas is de Pai Canyon toch ietsiepietsie minder spectaculair. Je kunt er een mooie wandeling maken, maar wees voorzichtig. Sommige stukken zijn erg smal en het kan er behoorlijk glad zijn.

Pai Canyon, Noord Thailand
Pai Canyon, Noord Thailand

#4. De witte Boeddha van Pai

Ver voordat je Pai binnen komt rijden zie je ‘m al; Een enorme witte boeddha gebouwd op de heuvels bij Pai. Je kunt de boeddha lopend bereiken, maar op de scooter is het natuurlijk net even wat gemakkelijker.

Witte boeddha Pai, Thailand

#5. Pai Walking Street Night Market

Iedere dag wordt de hoofdweg met alle restaurants en barretjes in Pai omgetoverd tot een enorme night market. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier kopen of eten. En ook hier geldt weer dat alles is ingesteld op de hippe backpackers. Zo kun je vrijwel overal vegetarisch eten (tofu to the max) en vind je er compleet andere gerechten dan in de rest van Thailand. De night market start iedere dag om zes uur en gaat door tot een uur of tien.

Pai met drone, Thailand

#6. Tour naar de Tham Lot Cave

Ongeveer 60 kilometer ten noorden van Pai, richting de grens met Myanmar, vind je de Tham Lot Cave. Je kunt er uiteraard voor kiezen om op de scooter naar de grot te rijden, maar een tour boeken is ook mogelijk. Voor 500 baht per persoon kun je een tour boeken naar onder andere de grot, maar ook naar bijvoorbeeld een waterval en een hot springs. Wanneer je op eigen gelegenheid de grot bezoekt moet je er rekening mee houden dat de entree 150 baht per persoon bedraagt. Daarnaast moet je nog betalen voor een boot waarmee je naar die grot kunt. Deze boot kost 250 baht.

#7. Doen in Pai: Koffie drinken bij The Container @ Pai

Dat Pai helemaal is ingericht op backpackers is wel duidelijk. Je vindt er tientallen gezellige barretjes en restaurants. net buiten Pai vind je The Container @ Pai aan de route 1095. Deze kleurrijke plek bied je een fantastisch uitzicht over de groene natuur en je kunt er heerlijke koffie drinken.

The Container @ Pai, Thailand

Slapen in Pai

Aan slaapplekken geen gebrek in Pai. Zowel in het centrum als er omheen vind je meerdere hostels, guesthouses en bungalows. Zelf sliepen wij net buiten het dorp bij Misty View guesthouse in een fijne basic bungalow middenin de natuur voor 260 baht per nacht. Een bed in een slaapzaal kun je vinden vanaf ongeveer 150 baht per nacht en een kamer in een guesthouse in het centrum vind je vanaf ongeveer 300 baht per nacht. Hieronder hebben we nog een aantal fijne accommodaties in Pai op een rij gezet:

Hoe reis je van Chiang Mai naar Pai?

Volgens Google Maps doe je over de weg van Chiang Mai naar Pai ongeveer drie uur. Houd echter rekening met iets meer tijd. De wegen zijn over het algemeen goed – op wat gaten op sommige stukken na -, maar heel hard kun je er niet rijden. Wanneer je op de scooter naar Pai reist zijn er onderweg ook een aantal mooie bezienswaardigheden die het stoppen waard zijn, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. De route die je volgt voor deze bezienswaardigheden is de route 1095.

Heb je alle bezienswaardigheden in Chiang Mai gezien en wil je doorreizen naar Pai? Er zijn twee manieren om van Chiang Mai naar Pai te reizen. Namelijk op de scooter die je kunt huren in Chiang Mai of met de bus. Houd er rekening mee dat de weg van Chiang Mai naar Pai dwars door de bergen gaat. Dit betekent volop haarspeldbochten, maar een super omgeving. Hieronder vind je meer informatie over beide mogelijkheden.

Op de scooter van Chiang Mai naar Pai

Een scooter kun je vrijwel overal in Chiang Mai huren. Reken hiervoor op tussen de 150 en 250 baht per dag. Dit is uiteraard exclusief benzine. Je backpacks kun je meenemen of eventueel achterlaten in je guesthouse in Chiang Mai en ophalen wanneer je weer terug komt. Dit deden wij, dus reisden we maar op één scooter met twee kleine tassen. Qua benzine waren wij op zowel de heen- als de terugreis 100 baht kwijt aan benzine.

Met de bus van Chiang Mai naar Pai 

Mocht je geen scooter willen rijden dan kun je uiteraard ook met de bus van Chiang Mai naar Pai reizen. Er zijn twee verschillende bussen, één met airco en één zonder. Voor de bus met airco moet je rekenen op 150 baht per persoon voor een enkele reis. De bus zonder airco kost 80 baht per persoon voor een enkele reis. De bus vertrekt ieder uur vanuit Chiang Mai. Hetzelfde geldt voor de airco bus van Pai naar Chiang Mai, maar de niet-airco bus vertrekt drie keer per dag vanuit Pai.

Online informatie vinden over reizen met het openbaar vervoer en je tickets online aanschaffen? Dit kan via 12Go.Asia.

Noord Thailand

Onze video van Pai

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Chille hotels in Pai