Informatie over Cyprus

Uitgelichte afbeelding van Cyprus

Op vakantie naar Cyprus? Of op zoek naar een toffe stedentrip bestemming in Europa? Hieronder delen wij de beste tips voor een vakantie of stedentrip in Cyprus. Met informatie over de mooiste steden, tips voor een mooie roadtrip route en alles wat je moet weten over een vakantie in Cyprus.

  • Hoofdstad Cyprus: Nicosia
  • Beste reistijd: April tot en met oktober.
  • Munteenheid: Euro

Artikelen over Cyprus

Edo 2 Scheepswrak Cyprus
16 april 2020

Vakantie naar Cyprus: Dit wil je weten

Hoe duur is Cyprus? Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Cyprus? En is Cyprus veilig? Zomaar een greep uit de vragen die wij via de mail ontvangen over een vakan…Lees meer

Larnaca, Cyprus
02 april 2020

Wat te doen in Larnaca, Cyprus

Larnaca is één van de belangrijkste steden in Cyprus. Het onafhankelijke land dat is gelegen middenin de Middellandse zee. Op een paar kilometer van Larnaca bevindt zich de international luchtha…Lees meer

Cyprus Vakantie

Cyprus ademt Midden-Oosterse sferen, maar behoort officieel tot Europa. Niet tot Turkije of Griekenland. Geografisch gezien ligt het land in Azië, maar politiek gezien wordt het land tot Europa gerekend. Het eiland bestaat uit meerdere delen waarvan twee delen geen deel uitmaken van het land. Namelijk de Turkse Republiek Noord-Cyprus en twee overzeese militaire basissen van het Verenigd Koninkrijk.

Het land is het één na grootste eiland in de Middellandse Zee en beschikt over een aantal populaire vakantiebestemming badplaatsen als Paphos en Larnaca. Maar niet alleen deze badplaatsen maken van het land een prachtige vakantiebestemming. Je vindt er eeuwenoude ruïnes, indrukwekkende bergketens, de onderwaterwereld is prachtig en de rijke cultuur en historie zijn bijzonder interessant. Hoewel je tijdens je vakantie nog steeds in Europa bent, voelt het als een andere wereld. Ben je wat avontuurlijker aangelegd en blijf je liever niet een week op één plek? Huur een auto en maak een mooie roadtrip door Cyprus.

Snel boeken dus die vakantie naar Cyprus, zodat je alle bijzondere bezienswaardigheden met je eigen ogen kunt bewonderen!