Informatie over België

Uitgelichte afbeelding van België

Op vakantie naar België? Of op zoek naar een toffe stedentrip bestemming in Europa? Hieronder delen wij de beste tips voor een vakantie of stedentrip in België. Met informatie over de mooiste steden, de mooiste natuurgebieden en hikes in de Belgische Ardennen en de beste tips voor het voorbereiden van jouw vakantie in Vlaanderen of Wallonië.

  • Hoofdstad België: Brussel
  • Beste reistijd: Het hele jaar door is een vakantie in België heerlijk, maar qua weer zijn de beste maanden de maanden april tot en met oktober.
  • Munteenheid: Euro

Artikelen over België

Doen in Leuven Groot Begijnhof
02 april 2019

Deze dingen wil je zeker zien en doen in Leuven

Vlakbij Brussel ligt de studentenstad Leuven waar het altijd gezellig is. Leuven is de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant en is de thuishaven van de KU Leuven ,de oudste katholi…Lees meer

Vakantie in België

Voor een fantastische vakantie hoef je echt niet altijd ver te reizen. Ook onze zuiderburen hebben onwijs veel te bieden. Een vakantie in België betekent dat je de keuze hebt uit twee verschillende werelden, Vlaanderen en Wallonië. Wat er meteen voor zorgt dat het echt voelt als twee verschillende vakantielanden. Maar voor welk deel van België je ook kiest, je zult je zonder twijfel vermaken.

Vlaanderen

Het Vlaamse gedeelte van het land is het deel dat het dichtst bij Nederland ligt, het noordelijke deel dus. Hier vind je populaire stedentrip bestemmingen als Gent, Leuven, Antwerpen en Brugge. Maar je vakantie in België kun je ook gemakkelijk aan het strand doorbrengen. Met populaire badplaatsen als Oostende, Knokke-Heist en Oostduinkerke is een strandvakantie altijd een fantastische optie.

Wallonië en de Belgische Ardennen

Het andere gedeelte van België, waar Frans wordt gesproken, is Wallonië en dat gedeelte betrekt het zuidelijke deel van België. Terwijl de hoofdstad van Wallonië, Namen, op slechts tweeënhalf uur rijden van Utrecht ligt, voelt het alsof je een stuk verder van huis bent. Voornamelijk vanwege de voertaal, maar ook vanwege de natuur. Een groot gedeelte van Wallonië bestaat namelijk uit de Belgische Ardennen. De Belgische Ardennen is een paradijs voor natuurliefhebbers waar rivieren door bergen en dorpen stromen en waar je de mooiste hikes (Ninglinspo bijvoorbeeld) kunt maken, kunt mountainbiken, raften en kajakken. De Belgische Ardennen is de perfecte vakantiebestemming in Europa voor natuurliefhebbers en adrenalinejunkies.

Snel boeken dus die vakantie, zodat je alle bezienswaardigheden in België met je eigen ogen kunt bewonderen en ontdekken!