Vakantiebestemmingen dichtbij Nederland

De leukste vakantiebestemmingen dichtbij Nederland

Geüpdatet op

Verre reizen maken zit er helaas voorlopig waarschijnlijk niet in. Maar wist je dat je op een paar uur rijden van Nederland ook fantastische vakantiebestemmingen vindt? In dit artikel delen we Europese vakantiebestemmingen die gemakkelijk met je eigen auto te bereiken zijn. De leukste vakantiebestemmingen dichtbij Nederland die perfect zijn voor een autovakantie in Nederland.

De Duitse Moezelstreek

De Duitse Moezelstreek is de laatste jaren razend populair. En echt allang niet meer alleen onder de wat oudere vakantiegangers die de regio ontdekken met een Moezelcruise. De Moezelregio is een geweldig gebied voor een autovakantie in Europa. De grootste stad in de regio is Koblenz waar je vanaf Utrecht in ongeveer drieënhalf uur naartoe rijdt. Maak een mooie roadtrip door de Moezelstreek langs de mooiste burchten en kastelen in Duitsland, volg de rivier de Moezel en maak de mooiste wandelingen door de prachtige natuur.

Moselschleife Duitsland

Belgische Ardennen

Als er één bestemming niet mag ontbreken in het lijstje met de leukste vakantiebestemmingen dichtbij Nederland dan is het wel de Belgische Ardennen. In de zomer van 2020 maakten wij een te gekke reis door deze regio. Vanaf Utrecht is het nog geen drie uur rijden naar het hart van de Ardennen, maar meteen voelt het alsof je in een compleet andere wereld bent aangekomen. Het platte landschap maakt plaats voor glooiende heuvels, rivieren en watervallen. De Ardennen is wat mij betreft één van de leukste vakantiebestemmingen in Europa.

Vakantiebestemmingen dichtbij Nederland: Belgische Ardennen

Luxemburg

Voor wie niet ver wil rijden voor een autovakantie in Europa is Luxemburg geen prachtige bestemming. Vanwege de compactheid van het land kun je in een aantal dagen een groot gedeelte van het land ontdekken. Qua natuur is de Mullerthal Regio met stip de mooiste plek om te zijn, maar het land beschikt ook over voldoende, andere bloedmooie bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de hoofdstad Luxemburg stad, ontdek de oudste stad van Luxemburg, Echternach en bewonder eeuwenoude kastelen. Vanaf Utrecht is het ongeveer vier uur rijden naar Luxemburg.

Kasteel van Vianden

De Franse Opaalkust

De Franse Opaalkust is één van de dichtbijgelegen Franse vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Van Utrecht naar Calais – één van de grootste steden aan de Opaalkust – is het ongeveer vier uur rijden. Langs de Opaalkust kun je een fantastische roadtrip maken langs vissersdorpen, verlaten stranden en het bloedmooie, glooiende landschap. Bekijk onze tips voor de Opaalkust.

Denemarken

Voor de volgende vakantiebestemming dichtbij Nederland reizen we naar het noorden. Naar Denemarken. Vanaf Utrecht is het zo’n negen uur rijden naar de hoofdstad Kopenhagen. Ik kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen net iets te ver is voor een vakantie, maar gelukkig zijn er nog veel meer fantastische bestemmingen in Denemarken. Bestemmingen als Odense en Aarhus zijn iets dichterbij. Een vakantie in Denemarken betekent vooral op zoek gaan naar de mooiste, verlaten stranden en genieten van de uitgestrekte natuur. Maar ook de steden in Denemarken zijn geweldig om te bezoeken.

Boeslem Strand Denemarken

De Franse regio Normandië

De regio Normandië is een heerlijke Franse vakantiebestemming aan de westkust op zo’n zes uur rijden van Utrecht. De regio staat bekend om de bloedmooie krijtrotsen van Etretat, Mont Saint Michel en de lekkerste Franse lekkernijen. De kaas camambert komt bijvoorbeeld uit Normandië en moet je geproefd hebben.

Etretat Normandië

Vakantie vieren in Nederland

Dat je voor een geweldige autovakantie echt niet ver hoeft te reizen blijkt wel uit de bestemmingen die hierboven worden genoemd. Maar natuurlijk kun je ook uitstekend kiezen voor een vakantie in eigen land! Wat dacht je van een vakantie in de provincie Groningen? Of een verblijf in de heerlijke regio Zuidoost-Friesland? Voor welke regio in Nederland je ook kiest, overal kun je het ultieme vakantiegevoel absoluut vinden.

Natuurgebied de Deelen

Heb jij nog aanraders voor geweldige vakantiebestemmingen dichtbij Nederland?