Header voor categorie: Ethiopië

Ethiopië

Taal: Officiële taal: Amhaars, grootste taal: Afaan Oromo


  • Hallo: Selam

  • Bedankt: Falemnderit

Valuta: Ethiopische birr (ETB)


Noodnummer: Politie (91), ambulance (92), brandweer (93)


Over Ethiopië

Ethiopië is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt als volgende reisbestemming. Dit fantastische Afrikaanse land heeft echter enorm veel te bieden en daar kan blogger Suzan je alles over vertellen. Zij woont namelijk in Ethopië. Er zijn tal van bezienswaardigheden in Ethiopië , zoals de warmste plek van Afrika en nationale parken die ervoor zorgen dat het land binnen no-time zal stijgen op je bucketlist.


Beste reistijd In principe is Ethiopië het hele jaar door een prima reisbestemming. Enkel de maanden juli tot en met september worden afgeraden vanwege de vele regenval.


Vliegtickets Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar Addis Abeba. De vlucht duurt ongeveer zeven uur. Een retourvlucht boek je vanaf €400 via Skyscanner, WTC of Momondo.


Reisbudget Ethiopië is een arm land, maar toch is het niet één van de goedkoopste reisbestemmingen. Met name accommodaties zijn prijziger. Mede doordat er weinig hostels zijn in het land. Ook zullen de uitgaven wat hoger liggen doordat er voor veel bezienswaardigheden entree gevraagd wordt en je voor het bezoeken van nationale parken een gids mee moet nemen. De prijzen voor eten en drinken en openbaar vervoer liggen wel erg laag. Meer weten over hoe duur Ethiopië is? Hier vind je een uitgebreid artikel over 'hoe duur is reizen door Ethiopië'