Ethiopië

Ben jij jouw reis naar of vakantie in Ethiopië aan het plannen? Op deze pagina vind je allerlei handige reistips voor reizen naar Ethiopië. Met informatie over de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Ethiopië en handige tips die je helpen bij het voorbereiden van jouw reis.

  • Hoofdstad Ethiopië: Addis Abeba
  • Aanbevolden vaccinaties: DTP en hepatitis A. Een cholera stempel is verplicht als je Ethiopië over land binnenkomt. Laat je voor je reis altijd informeren via Vaccinaties op Reis.
  • Beste reistijd: In principe is Ethiopië het hele jaar door een prima reisbestemming. Enkel de maanden juli tot en met september worden afgeraden vanwege de vele regenval.
  • Munteenheid: Ethiopië Birr

Nieuwste artikelen

Reizen naar Ethiopië

Het Afrikaanse land Ethiopië staat bekend om haar bloedmooie natuur en bestaat uit maar liefst veertien nationale parken waar je bijzondere diersoorten kunt spotten, zoals nijlpaarden, olifanten, leeuwen en hyena’s. Zo kun je in Lake Chamo bijvoorbeeld de grootste krokodillen ter wereld spotten. Maar niet alleen de prachtige wilde dieren in het land zijn een reden voor een reis. De vele nationale parken bestaan onder andere uit vulkanen, prachtige meren, bergen, woestijnen, de vulkaanmeren van Debre Zeit en zoutmeren. Ethiopië is nog een relatief onbekende reisbestemming en juist dat maakt het land zo bijzonder.

Wanneer je het gehele land wilt ontdekken zul je zeker een week of zes moeten uittrekken, maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om enkel het noorden of het zuiden te bezoeken.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle bijzondere bezienswaardigheden in Ethiopië met je eigen ogen kunt ontdekken!

Meer Ethiopië