Arba Minch Ethiopië

Arba Minch: De grootste krokodillen ter wereld in Lake Chamo

Geüpdatet op

Ontdek het zuiden van Ethiopië. In de hoogtepunten van Ethiopië, kon je Arba Minch al een keer voorbij zien komen. Een klein stadje in het zuiden van het land. Veel mensen die de stammen in het zuiden van Ethiopië willen ontmoeten verblijven een nachtje in Arba Minch. De stad zal je niet gelijk aangrijpen, maar de waanzinnige natuur wel. In Arba Minch vind je namelijk de grootste krokodillen ter wereld. En ze zijn in grote getale aanwezig. Hier lees je alles over de tofste plekken om te bezoeken vanuit Arba Minch.

Inhoudsopgave:Arba Minch: De grootste krokodillen ter wereld in Lake Chamo
  1. Wat te doen in Arba Minch, Ethiopië
  2. Tips voor het overnachten in Arba Minch
  3. Hoe kom je in Arba Minch?

Wat te doen in Arba Minch, Ethiopië

De Ethiopische stad Arba Minch is in principe in twee delen opgedeeld. Secha is het gedeelte waar je met de bus wordt afgezet, het centrum van de stad. Hier vind je voornamelijk hotels. Ook kun je hier het toeristenbureau vinden en het kantoor van Ethiopian Airlines. Vier kilometer buiten Secha vind je downtown Sikela. Je kunt hier gemakkelijk komen met een tuk-tuk of een taxi. Er worden aan de lopende band gigantische lodges gebouwd. Ook zijn vele kroegjes en restaurantjes te vinden in dit gedeelte van de stad. De plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar gezelligheid dus. Arba Minch staat bekend om het vele fruit, deze kun je dan ook overal op straat kopen.

Arba Minch Ethiopië
Arba Minch Ethiopië

Bezoek Lake Chamo

De grootste krokodillen ter wereld vind je in Lake Chamo. De krokodillen populatie wordt niet gereguleerd door de overheid. Ze hebben een goed leven en daarom is de populatie heel hoog. Wanneer je je bootje in stapt zie je de krokodillen al drijven. Succes is dus gegarandeerd. Een tripje duurt ongeveer twee uur. Na een half uur varen kom je aan in een monding van het meer. Hier vind je naast krokodillen ook heel veel nijlpaarden. Deze leven samen in harmonie. Ook de nijlpaarden hebben een goed leven hier, en daarom zijn ook deze makkelijk te spotten. Er zwemmen veel pelikanen rond en het uitzicht vanaf het meer op de bergen is fantastisch!

Een trip boeken kan een uitdaging zijn. De lokale bevolking spreekt namelijk niet veel Engels. Zelfs niet bij het toeristenbureau in de stad. Gelukkig ging ik met mijn vriend die Amhaars spreekt, anders was het niet gelukt. Je moet namelijk niet alleen een boottrip boeken, maar ook een driver die je naar het meer brengt. Het makkelijkst is dus om een trip te boeken via je verblijf. Op deze manier zorgen zij ervoor dat alles geregeld is. Wij betaalden voor alles bij elkaar 50,- USD. Deze prijs deelden we uiteindelijk met 6 mensen. Super goedkoop dus eigenlijk.

Lake Abaya

Dit meer kun je alleen van een afstandje bewonderen. In Lake Abaya leven namelijk nog veel meer krokodillen. Een heel grote populatie en heel erg agressief. National Geographic maakte ooit een documentaire over Arba Minch, en ook zij durfden het meer niet op. Je kunt het meer bekijken vanaf verschillende lodges. Of wanneer je de tussengelegen berg gaat beklimmen.

Arba MInch Ethiopië

Wildlife spotten in Nechisar National park

Ondanks dat je de big five niet gaat vinden in Ethiopië is het wel leuk om Nechisar National park te bezoeken. De natuur is waanzinnig mooi. Met wat geluk kun je zebra’s spotten en heel af en toe worden leeuwen gezien. Er zijn niet veel andere toeristen te vinden hier, dus je hebt het hele park voor jezelf. Een tour kun je boeken bij de lokale gidsen of via je hotel in Arba Minch.

Wildlife Ethiopië

Ontmoet de stammen van Ethiopië

Ethiopië heeft de grootste stammen concentratie van heel Afrika. Deze stammen leven bijna allemaal in het zuiden van het land. De Omo vally is het meest bekend onder de toeristen. Vanuit Arba Minch kun je een tour boeken naar de Omo valley om verschillende bijzondere stammen te bezoeken. Een meerdaagse tour is aan te raden omdat je dan de stammen verder weg kunt bezoeken. Deze zijn nog niet zo gewend aan toeristen. Bij de andere stammen vragen ze bijvoorbeeld geld voor een foto. Hier weten ze precies hoe ze hun geld kunnen verdienen met toerisme. Op zich niet erg natuurlijk, maar hierdoor is je ervaring wel anders.

stammen zuid ethiopië
Arba Minch Ethiopië

Tips voor het overnachten in Arba Minch

Je moet wellicht wat meer betalen, maar Paradise Lodge is echt te gek. Deze lodge ligt tegen de jungle aan, op een berg in Sikela. Wat adembenemende uitzichten geeft over Lake Chamo en Lake Abaya. Er zijn verschillende huisjes te boeken. Het voelt een beetje als een klein vakantiepark. Er is een restaurant waar je lekker kunt eten en een zwembad om te relaxen. Ook als je geen gast bent kun je bij het restaurant terecht. Het zien van de zonsondergang is top vanaf het dakterras.

Hier kun je alle accommodaties in Arba Minch vergelijken.

Hoe kom je in Arba Minch?

Vanuit Hawassa gaan er vroeg in de ochtend (06.00) grote bussen richting Arba Minch. Later op de dag gaan er kleine busjes. Een grotere bus is aan te raden omdat de rit 6 uur duurt. Vanuit Yergalem kun je enkel met een busje. Je bent dan al een heel eind op weg, dus dit is prima te doen. De wegen zijn redelijk nieuw en daarom is een bus rit best relaxt. Ook houd je de kosten laag, een bus ticket kost rond de 5 dollar per persoon. Vliegen is ook een optie. Vanaf Addis is het ongeveer een uurtje vliegen. Hier betaal je wel meer voor, een retour ticket start vanaf 200 dollar.

Meer Ethiopië? Lees hier verder.