Addis Ababa Ethiopië

Wat te doen in Addis Adaba: De hoofdstad van Ethiopië

Geüpdatet op

Je stapt het vliegtuig uit en meteen komen allerlei geuren je tegemoet. Voornamelijk kampvuren en kruiden. Iets wat je wellicht niet verwacht in een stad, maar Addis Adaba is anders dan anders. De Ethiopische hoofdstad is een snelgroeiende stad met fijne hotspots, upcoming wijken en prachtige bezienswaardigheden. Addis is gigantisch, dus het kan wat overweldigend zijn. De stad is opgedeeld in verschillende buurten met allen hun eigen charme en eigen hoogtepunten. In dit artikel lees je alles over de leukste dingen om te doen in Addis Adaba.

Doen in Addis Adaba: Bezoek het stadium en Meskel Square

Rondom het stadium van Addis Adaba vind je een aantal belangrijke bezienswaardigheden. De lokale bevolking komt naar Meskel Square om te sporten of om de bus te pakken. Onder het stadion vind je heel veel leer shops. Allemaal handgemaakte tassen, jassen en schoenen. Hou je van Jazz? De bekendste Jazz artiesten treden op bij African Jazz village. Dit is een groot restaurant, pal naast het stadium. Je moet even goed kijken, want vanaf de straat is het lastig dit restaurant te spotten. Vraag het even aan wat mensen op straat. Het leuke is dat je ineens vanuit de drukke stad in een heel rustig, mooi groene omgeving staat.

Het Nationaal museum is gemakkelijk te bereiken vanaf het stadium. Het museum zelf is misschien niet heel bijzonder, maar je kunt hier wel Lucy bewonderen. Eén van de oudste fossielen ooit gevonden. Alleen dit is al een reden om toch een kijkje te gaan nemen. De entree voor het Nationaal Museum bedraagt 10 birr ( 35 cent).

Ethiopie hoofdstad

Bole: De leukste upcoming wijk van Addis Adaba

Bole is een vrij nieuwe buurt in Addis Adaba. Het ene na het andere gebouw wordt hier gebouwd. Shops, restaurants, game hallen, bioscopen en koffie corners. Alles is er te vinden. Het voordeel van Bole is dat de wijk heel dicht bij het vliegveld ligt. Na slechts een paar minuten met de taxi sta je middenin het ‘hippe’ (voor zover dat kan) Bole. Deze buurt staat bekend om zijn levendigheid. Bij Edna Mall kun je terecht voor gamen en kun je een filmpje pakken in de bioscoop. Pal tegenover de Edna Mall vind je de fantastische Medhane- Alem kathedraal. Net achter de kathedraal vind je Kategna. Een van de meest bekende restaurants wanneer het gaat om lokaal eten. Daarnaast zit dan weer Tomoca, waar je de beste koffie in Ethiopië kunt scoren.

Addis Ababa
Addis Ababa

Piassa: Het historische gedeelte van de stad

Piassa is het oudste gedeelte in Addis. Veel gebouwen zijn gebouwd door de Italianen. Deze buurt heeft dan ook gelijk een heel andere sfeer dan bijvoorbeeld Bole. Piassa staat bekend om taart! Heel veel taart. Dit is DE plek om even te relaxen in een café. Naast de vele cafe’s en bakkerijen zijn er ook een groot aantal winkels te vinden, waar je vooral veel producten van leer kunt kopen. Je kunt bij sommige winkels je eigen schoenen en slippers laten ontwerpen. Net buiten Piasso vind je Merkato, de grootste Afrikaanse markt in Afrika. Zeker de moeite waard om een keer heen te gaan.

Vervoer in Addis Adaba

Addis Ababa is dus een grote stad, maar gelukkig kun je ook hier gebruik maken van een soort Uber. Je kunt Ride downloaden op je telefoon en verder werkt het eigenlijk het zelfde als Uber. Het is betrouwbaar en een stuk goedkoper dan de reguliere taxi’s. Mocht je toch een taxi willen nemen kan dat natuurlijk. Ook deze kun je vertrouwen, maar zorg dat je eerst goed over de prijs onderhandeld. In Addis liggen de prijzen vrij hoog. Ga je van de ene naar de andere buurt, dan betaal je rond de 250 birr. Ben je een echte avonturier dan kun je met de mini busjes reizen. Deze zijn spotgoedkoop. Wel blijft het lastig om uit te vinden waar ze heen rijden. De inwoners van Addis Adaba spreken vaak niet veel Engels, en er zijn geen vaste op- en afstapplekken. Mocht je wat langer op een bestemming zijn, dan kun je het langzaam uitvogelen en je mengen tussen de lokale bevolking.

Addis Ababa

Waar te verblijven in Addis Adaba

Voor een slaapplek kan ik je Bole Atlas aanraden. Deze buurt ligt tegen Bole aan en je kunt vanaf hier ook gemakkelijk naar Meskel Square en het stadion lopen. Je kunt de buurt zien als de wallen van Amsterdam. Dit is namelijk de plek voor prostitutie. Maar net als in Amsterdam, is ook dit één van de veiligste buurten in Addis. Geen probleem als je hier in de avond over straat loopt. Mr. Martin Cozy place is een heel leuk hostel waar je ook voor privé kamers kunt kiezen. Ze hebben een dakterras en een woonkamer waar je de hele dag kunt chillen.

Bekijk hier het volledige aanbod aan accommodaties in Addis Adaba.

Addis Ababa Ethiopië

Er is dus genoeg leuks te doen in Addis Adaba. Voel je vrij om gewoon lekker rond te lopen. Addis is over het algemeen heel veilig. Let wel goed op je spullen, want ook hier zijn veel zakkenrollers actief. Wil je liever begeleid rondreizen door de stad? Er zijn veel tourguides die een tour aanbieden. Deze kost rond de 1500,- Birr per persoon, per dag.

Meer Ethiopië? Hier vind je al onze Ethiopië artikelen