Reizen naar Slovenië

Qua oppervlakte is Slovenië één van de kleinere landen in Europa, maar qua schoonheid doet het land echte niet onder aan de grotere landen. Slovenië ligt ingeklemd tussen Oostenrijk, Italië, Kroatië en Hongarije en staat vooral bekend vanwege vele kastelen, bloedmooie meren zoals het Meer van Bled en het meer van Bohinj en enorme bergketens. In het noorden vind je de bergen van de Kamnische Alpen en Karawanken en in het noordwesten de Julische Alpen met als hoogte punt de 2864 meter hoge berg Triglav. Rondom deze laatste raad ik je zeker een bezoek aan Triglav Nationale Park aan. Qua natuur is dit één van de mooiste plekken in Europa waar wij zijn geweest.

Relaxen aan de kust

Maar niet alleen de bergen, watervallen en bossen zijn een reden voor je reizen naar Slovenië. Het land beschikt ook over een prachtige kustlijn waar je onder andere bestemmingen als Piran en Koper kunt bezoeken. Denk hier aan azuurblauw water, pittoreskste dorpen en bloedmooie stranden. De ideale vakantiebestemming dus.

Steden in Slovenië

Slovenië is qua oppervlakte ongeveer de helft van Nederland en dat betekent dat je er weinig écht grote steden vindt. De hoofdstad van het land Ljubljana is dan wel de hoofdstad, maar voelt in veel opzichten meer als een groot dorp. Een heel mooi groot dorp, dat wel. Andere populaire steden in het land zijn onder andere Maribor en Postojna.

Snel boeken dus die vakantie, zodat je alle prachtige bezienswaardigheden in Slovenië met je eigen ogen kunt bewonderen!