Hoe duur iis Slovenië

Hoe duur is Slovenië: Kosten voor een vakantie naar Slovenië

Bij het plannen van een vakantie is het altijd handig om vooraf een inschatting te kunnen maken van je uitgaven. Om een idee te hebben van hoe duur een bepaalde bestemming is. En daarom hielden wij ook tijdens onze roadtrip door Slovenië weer al onze uitgaven bij. In dit artikel geven wij een antwoord op de vraag ‘hoe duur is Slovenië?’

In totaal verbleven wij slechts een kleine week in Slovenië. Wij hadden graag langer willen blijven, maar aangezien het al bijna november was na onze roadtrip door Kroatië en Bosnië-Herzegovina en wij geen winterbanden hadden (dat dit verplicht is in Slovenië lees je in dit artikel), hadden we helaas nog weinig tijd over. Toch kunnen we met onze uitgaven een idee geven van hoe duur Slovenië is.

Hoe duur is Slovenië

Net als bij andere budgetartikelen hebben wij onze uitgaven in Slovenië onderverdeeld in vijf categorieën: Overnachten, eten en drinken, vervoer, excursies en overige uitgaven. Uiteraard kun je een rondreis door Slovenië zo duur of goedkoop maken als dat je zelf wilt. Wij geven met dit artikel enkel aan wat wij zelf hebben uitgegeven. Wij reisden met twee personen in onze eigen auto. Slovenië is onderdeel van de Europese Unie en men betaalt hier met de euro.

Hoe duur is Slovenië

Wat kost overnachten in Slovenië

Wij hebben slechts drie nachten overnacht in Slovenië, maar hebben – doordat we met onze eigen auto een rondreis maakten – wel veel van het land kunnen zien. De afstanden zijn namelijk relatief kort. Wij hebben twee nachten geslapen in de hoofdstad Ljubljana en één nacht vlakbij het meer van Bohinj. Overnachten doen wij altijd in een tweepersoonskamer met een privé badkamer. In Ljubljana sliepen wij zelfs in een appartement waar we de beschikking hadden over een keuken en gebruik konden maken van de gezamenlijke wasmachine op de hal.

Als accommodatie kan ik onze verblijfplaats in Ljubljana van harte aanbevelen. Gami Ex-Factory Studios is gelegen op zo’n vijftien minuten lopen van het historische centrum van Ljubljana en is gevestigd in de voormalige tabaksfabriek. Het pand wordt nu gebruikt als appartementencomplex en bedrijfscomplex. Het is een hippe locatie met een gezellige bar en restaurant, CinCin. Wij betaalden hier €40 per nacht voor twee personen. Ontbijt is hier niet bij inbegrepen.

Overnachten vlakbij het meer van Bohinj deden wij bij mensen thuis in een privékamer met eigen badkamer en een balkon. Vanaf hier hadden we een fantastisch uitzicht over de omgeving. Hier betaalden wij €34 voor één nacht.

Hoe duur is Slovenië

De kosten voor eten en drinken in Slovenië

Tijdens ons bezoek aan Slovenië gaven wij het meeste uit aan eten en drinken. Ljubljana is een fantastische stedentrip bestemming met onwijs veel gezellige barretjes en restaurants en dat komt niet ten goed voor je budget. Lekker eten en drinken in Ljubljana is geen probleem. Gemiddeld gaven wij voor twee personen ongeveer €70 per dag uit aan eten en drinken. Dit is inclusief alcoholische drankjes waaronder speciaalbieren. Slovenië is een walhalla voor liefhebbers van speciaalbieren vanwege de vele micro-brouwerijen.

Hoe duur is Slovenië Hoe duur is Slovenië Hoe duur is Slovenië

Hoe duur is vervoer in Slovenië

Wij reisden door Slovenië met onze eigen auto en hebben dus enkel kosten gemaakt voor benzine. Beschik je niet over een eigen auto dan kun je ook vanuit Nederlands rechtstreeks vliegen naar Ljubljana en ter plekke een auto huren. Hiervoor raden wij je aan een auto te huren bij Sunny Cars. Voor een week moet je ongeveer rekenen op €300. Houd er rekening mee dat je voor de snelwegen in Slovenië een tolvignet moet aanschaffen. Deze kost €15 voor een week. Reis je van Slovenië naar Oostenrijk – of andersom – dan moet je er rekening mee houden dat je €7.20 moet betalen voor de tunnel. Dit komt nog bovenop het vignet.

Hoe duur zijn excursies

Wat ons vooral is opgevallen in Slovenië is dat vrijwel overal entreeprijzen worden gevraagd. Wil je veel ondernemen in Slovenië, dan moet je rekenen op iets meer budget. De prijzen voor bezienswaardigheden kunnen flink oplopen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van entreeprijzen:

  • Kabelbaan naar het kasteel van Ljubljana (Ljubljanski Grad): €4 per persoon
  • Entree Predjama Castle: €13.80 per persoon (€11 voor studenten)
  • Wandelen door de Tolmin Kloof in Triglav Nationaal Park: €5 per persoon

Hoe duur is Slovenië Hoe duur is Slovenië

Overige uitgaven in Slovenië

Uiteraard schaften wij in Slovenië nog een aantal souvenirs aan. Dit kun je uiteraard zo duur maken als dat je zelf wit.

Conclusie: Hoe duur is Slovenië?

Qua prijzen kun je stellen dat Slovenië een stuk goedkoper is dan Nederland. Voor €20 tot €30 kun je heerlijk lunchen of dineren met twee personen. Entreeprijzen voor bezienswaardigheden liggen aardig hogen en kunnen ervoor zorgen dat de kosten oplopen. Al met al kun je je met zo’n €60 tot €70 per persoon per dag goed redden in Slovenië.

Had jij verwacht dat Slovenië een duurdere of goedkopere bestemming zou zijn?

Chille slaapplekken in Slovenië

Tobacna Red
Tobacna Red
Apartment Ledrar
Apartment Ledrar

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.