Hoe duur iis Slovenië
Slovenië

Wat kost een vakantie in Slovenië?

Bij het plannen van een vakantie is het altijd handig om vooraf een inschatting te kunnen maken van je uitgaven. Om een idee te hebben van hoe duur een bepaalde bestemming is. En daarom hielden wij ook tijdens onze roadtrip door Slovenië weer al onze uitgaven bij. In dit artikel geven wij een antwoord op de vraag ‘hoe duur is Slovenië?’

Inhoudsopgave

Wat kost een vakantie in Slovenië?
  1. Hoe duur is Slovenië
  2. Wat kost overnachten in Slovenië
  3. De kosten voor eten en drinken in Slovenië
  4. Hoe duur is vervoer in Slovenië
  5. Hoe duur zijn excursies
  6. Overige uitgaven in Slovenië
  7. Hoe duur is Slovenië: Conclusie

In totaal verbleven wij slechts een kleine week in Slovenië. Wij hadden graag langer willen blijven, maar aangezien het al bijna november was na onze roadtrip door Kroatië en Bosnië-Herzegovina en wij geen winterbanden hadden (dat dit verplicht is in Slovenië lees je in dit artikel), hadden we helaas nog weinig tijd over. Toch kunnen we met onze uitgaven een idee geven van hoe duur Slovenië is.

Hoe duur is Slovenië

Net als bij andere budgetartikelen hebben wij onze uitgaven in Slovenië onderverdeeld in vijf categorieën: Overnachten, eten en drinken, vervoer, excursies en overige uitgaven. Uiteraard kun je een rondreis door Slovenië zo duur of goedkoop maken als dat je zelf wilt. Wij geven met dit artikel enkel aan wat wij zelf hebben uitgegeven. Wij reisden met twee personen in onze eigen auto. Slovenië is onderdeel van de Europese Unie en men betaalt hier met de euro.

Hoe duur is Slovenië

Wat kost overnachten in Slovenië

Wij hebben slechts drie nachten overnacht in Slovenië, maar hebben – doordat we met onze eigen auto een rondreis maakten – wel veel van het land kunnen zien. De afstanden zijn namelijk relatief kort. Wij hebben twee nachten geslapen in de hoofdstad Ljubljana en één nacht vlakbij het meer van Bohinj. Overnachten doen wij altijd in een tweepersoonskamer met een privé badkamer. In Ljubljana sliepen wij zelfs in een appartement waar we de beschikking hadden over een keuken en gebruik konden maken van de gezamenlijke wasmachine op de hal.

Als accommodatie kan ik onze verblijfplaats in Ljubljana van harte aanbevelen. Gami Ex-Factory Studios is gelegen op zo’n vijftien minuten lopen van het historische centrum van Ljubljana en is gevestigd in de voormalige tabaksfabriek. Het pand wordt nu gebruikt als appartementencomplex en bedrijfscomplex. Het is een hippe locatie met een gezellige bar en restaurant, CinCin. Wij betaalden hier €40 per nacht voor twee personen. Ontbijt is hier niet bij inbegrepen.

Overnachten vlakbij het meer van Bohinj deden wij bij mensen thuis in een privékamer met eigen badkamer en een balkon. Vanaf hier hadden we een fantastisch uitzicht over de omgeving. Hier betaalden wij €34 voor één nacht.

Hoe duur is Slovenië

De kosten voor eten en drinken in Slovenië

Tijdens ons bezoek aan Slovenië gaven wij het meeste uit aan eten en drinken. Ljubljana is een fantastische stedentrip bestemming met onwijs veel gezellige barretjes en restaurants en dat komt niet ten goed voor je budget. Lekker eten en drinken in Ljubljana is geen probleem. Gemiddeld gaven wij voor twee personen ongeveer €70 per dag uit aan eten en drinken. Dit is inclusief alcoholische drankjes waaronder speciaalbieren. Slovenië is een walhalla voor liefhebbers van speciaalbieren vanwege de vele micro-brouwerijen.

Eten in Ljubljana
Hoe duur is Slovenië
Hoe duur is Slovenië

Hoe duur is vervoer in Slovenië

Wij reisden door Slovenië met onze eigen auto en hebben dus enkel kosten gemaakt voor benzine. Beschik je niet over een eigen auto dan kun je ook vanuit Nederlands rechtstreeks vliegen naar Ljubljana en ter plekke een auto huren. Hiervoor raden wij je aan een auto te huren bij Sunny Cars. Voor een week moet je ongeveer rekenen op €300. Houd er rekening mee dat je voor de snelwegen in Slovenië een tolvignet moet aanschaffen. Deze kost €15 voor een week. Reis je van Slovenië naar Oostenrijk – of andersom – dan moet je er rekening mee houden dat je €7.20 moet betalen voor de tunnel. Dit komt nog bovenop het vignet.

Hoe duur zijn excursies

Wat ons vooral is opgevallen in Slovenië is dat vrijwel overal entreeprijzen worden gevraagd. Wil je veel ondernemen in Slovenië, dan moet je rekenen op iets meer budget. De prijzen voor bezienswaardigheden kunnen flink oplopen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van entreeprijzen:

  • Kabelbaan naar het kasteel van Ljubljana (Ljubljanski Grad): €4 per persoon
  • Entree Predjama Castle: €13.80 per persoon (€11 voor studenten)
  • Wandelen door de Tolmin Kloof in Triglav Nationaal Park: €5 per persoon
Hoe duur is Slovenië
Tolmin Gorge

Overige uitgaven in Slovenië

Uiteraard schaften wij in Slovenië nog een aantal souvenirs aan. Dit kun je uiteraard zo duur maken als dat je zelf wit.

Hoe duur is Slovenië: Conclusie

Hieronder zie je een overzichtje van de totale budget Slovenië en kosten per persoon per dag. Gemiddeld gaven wij ruim €65 uit per persoon per dag. Als antwoord op de vraag ‘hoe duur is Slovenië’ kunnen we wel concluderen dat Slovenië een duurdere bestemming is in de Balkan. Wij gaven hier zeker meer uit dan in andere landen als Bosnië-Herzegovina en Kroatië. Qua prijsniveau liggen de kosten in Slovenië iets onder die van Nederland. Voor €20 tot €30 kun je heerlijk lunchen of dineren voor twee personen. Entreeprijzen voor bezienswaardigheden in Slovenië kunnen aardig hoog oplopen.

Totaal (4 dagen)Per dag (2 personen)
€ 541,80€ 135,45

Had jij verwacht dat Slovenië een duurdere of goedkopere bestemming zou zijn?

Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje.
Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier
Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.