Rondreis Centraal Europa
Slovenië

Meer van Bohinj: Het grootste meer van Slovenië

Het meer van Bohinj, Lake Bohinj, is het grootste meer van Slovenië en ligt voor twee derde in het prachtige natuurgebied Triglav Nationaal Park. Het is minder populair dan het toeristische meer van Bled, maar is minstens net zo mooi. Hier lees je alle informatie die je wilt hebben voor een bezoek aan het meer van Bohinj in Slovenië.

Inhoudsopgave

Meer van Bohinj: Het grootste meer van Slovenië
  1. Het meer van Bohinj
  2. De omgeving
  3. Bohinj Guest Card

Het meer van Bohinj

Het meer van Bohinj, ook wel Lake Bohinj of in het Sloveens Bohinjsko jezero genoemd ligt in de Bohinj vallei. Deze vallei is één van de mooiste plekken in Slovenië en ligt voor een groot gedeelte in Triglav Nationaal Park. Een enorm gebied middenin de Sloveense Alpen, de Julische Alpen. Eén van de mooiste dingen om te doen in Triglav Nationaal Park is wandelen door de bloedmooie Tolmin kloof, maar ook een bezoek aan het meer van Bohinj is de moeite waard. Ik raad je zelfs aan om de omgeving rondom het meer aan te houden als uitvalsbasis voor de omgeving.

Meer van Bohinj Slovenië

Met een lengte van 4,5 kilometer en breedte van ongeveer 1 kilometer is Lake Bohinj het grootste meer in Slovenië. Het meer ligt compleet ingeklemd tussen de bergen van de Sloveens Alpen en er liggen geen dorpen pal aan het meer. Dit zorgt voor compleet andere plaatjes dan bij het zusje Lake Bled. De hele omgeving is groen (of in de herfst vooral oranje, rood en bruin).

Het meer wordt met name tijdens de zomermaanden drukbezocht en is uitermate goed geschikt voor de watersport. SUP’en, zwemmen, kanoën, zeilen, alles is mogelijk. Ben je niet zo actief, maar wil je toch het meer verkennen? Dan kun je kiezen voor een rondvaartboot over het meer.

Meer van Bohinj
Meer van Bohinj
Meer van Bohinj Slovenië (Lake Bohinj)

De Johannes de Doper kerk

Het belangrijkste gebouw rondom het meer van Bohinj is de Johannes de Doper kerk aan de oostelijke kant van het meer.

De omgeving

Het meer  heb je in principe in een paar uur wel gezien, maar gelukkig is er nog veel meer moois te zien en doen in de omgeving. De ligging middenin Triglav Nationaal Park zorgt waar je ook naartoe rijdt voor de mooiste plaatjes. Kies voor een wandeling naar de Savica waterval, ga wandelen door de Tolmin kloof, breng een bezoek aan het populaire meer van Bled dat op zo’n 20 minuten rijden van Lake Bohinj ligt en/of pak de kabelbaan naar het Vogel Ski Center. In een paar minuten brengt deze kabelbaan je naar 1533  meter hoogte en heb je fantastische uitzichten over het meer. Een retourticket kost €15 per persoon.

Vallei Slovenië

Bohinj Guest Card

Wil je meerdere toeristische bezienswaardigheden rondom het meer bezoeken? Bekijk dan of het aanschaffen van een Bohinj Guest Card voor jou uit kan. Je ontvang hiermee korting op attracties op activiteiten, kunt gratis reizen met de bus, mag gratis parkeren op veel plekken en krijgt gratis toegang tot musea. De prijs voor de kaart begint bij €19 per persoon.

Meer Slovenië?

Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje.
Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier
Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.