Hangbrug, Bahir Dar, Ethiopië
Ethiopië

Bahir Dar, Ethiopië: Nijlpaarden spotten & watervallen

Een duik nemen in het begin van de Blue Nile en zwemmen onder de waterval. Bijzondere kloosters bezoeken op Lake Tana. Met een drankje in je hand vanaf het terras nijlpaarden spotten. In de Ethiopische stad Bahir Dar in Ethiopië hoef je je geen moment te vervelen. De stad is vlak, dus kun je jezelf gemakkelijk per fiets verplaatsen. Alle bezienswaardigheden liggen op fietsafstand van elkaar.

Inhoudsopgave

Bahir Dar, Ethiopië: Nijlpaarden spotten & watervallen
  1. Waar ligt Bahir Dar en hoe kom je er?
  2. Blue Nile Falls: Zwemmen bij de waterval
  3. Kloosters op Lake Tana
  4. Nijlpaarden spotten vanaf je luie stoel
  5. De lokale markt in Bahir Dar
  6. Verse vis eten
  7. Overnachten in Bahir Dar

Waar ligt Bahir Dar en hoe kom je er?

Bahir Dar is een stad in het noordwesten van Ethiopië, in de regio Amhara. Het is de derde stad van het land en is gelegen aan het grootste meer van Ethiopië, Laka Tana. Vanaf Amsterdam kun je enkel rechtstreeks vliegen naar Addis Ababa, de grootste stad van Ethiopië. Vanaf hier kun je per vliegtuig naar Bahir Dar. Ook kun je vanuit de omliggende steden, zoals Gondar gemakkelijk met een busje richting Bahir Dar. Deze gaan vanaf 06.0 uur in de ochtend tot een uur of 16.00.

Bahir Dar, Ethiopië

Blue Nile Falls: Zwemmen bij de waterval

Het begin van de Blue Nile! Vanuit Bahir Dar kun je meerdere keren per dag een bus pakken richting de Blue Nile Falls. Bereid je voor op een uurtje hobbelen aangezien de weg erna toe niet geasfalteerd is. Maar je betaald voor je ritje dan ook niet meer dan een euro. Vanaf de “bushalte” is het ongeveer een half uurtje wandelen en een kleine overtocht met een bootje tot je aan het begin bent. In het droge seizoen kun je zwemmen onderaan de waterval. Wil je een echt grote waterval zien kom dan in het regenseizoen ( juli/ augustus ). Ook op zondagen is er meer water aangezien ze dan de dam open zetten.

Waterval. Bahir Dar, Ethiopië

Kloosters op Lake Tana

Midden op Lake Tana, het grootste meer van Ethiopië, kun je op verschillende eilandjes kloosters bezoeken. Voor zo’n 15 euro per persoon kun je een boottrip doen over het meer en bij de verschillende eilandjes stoppen. Let er als vrouw op dat je duidelijke afspraken maakt over welke kloosters je bezoekt. Ze zijn namelijk lang niet allemaal toegankelijk voor vrouwen. Zorg er dus voor dat ze je alleen meenemen naar de kloosters waar je ook daadwerkelijk in kunt. Op elk eiland kun je verschillende souvenirs kopen bij de locals.

Bahir Dar, Ethiopië

Nijlpaarden spotten vanaf je luie stoel

Het is natuurlijk een kwestie van geluk, maar je kunt op meerdere plekken in Bahir Dar nijlpaarden spotten. Onder andere met je boottrip over Lake Tana, maar ook gewoon vanaf de waterkant. De nijlpaarden houden van het gras aan de oevers en daardoor kun je ze vaak van heel dichtbij zien. De beste plek om ze te spotten is bij café Mango. Dit café met een terras aan het water geeft je zicht op de plek waar de nijlpaarden het liefste zijn. Voor €0,15 kun je ook het drijvende café op lopen. Soms zie je ze daar vanaf een meter of 5 langs zwemmen. Zo niet dan heb je alsnog een hele relaxte dag aan het water.

Bahir Dar, Ethiopië

De lokale markt in Bahir Dar

Lokale markten bezoeken is altijd een goed idee in Ethiopië. Je kunt vanuit de stad in ongeveer tien minuten richting de markt lopen. Dompel jezelf onder in de chaos en verbaas je over de verschillende mensen daar. Je haalt al een kilo mango’s voor €0,75. Het meeste is groente, fruit of granen. Maar je hebt ook hele gangenstelsels met lokale kledingmakers en kleding kraampjes.

Lokale bevolking. Bahir Dar, Ethiopië

Verse vis eten

Je kunt Bahir Dar niet verlaten zonder een vers visje te hebben gegeten. Deze worden in de ochtend op het meer gevangen en liggen in de avond op je bord. Verser krijg je het niet. Je vind in elk restaurant vis op de menukaart. De meest geliefde onder de locals is de Fish Dulet. Stukjes vis in een soort tomatensaus met uiteraard de injera, een brood/pannenkoek

Pier. Bahir Dar, Ethiopië

Overnachten in Bahir Dar

De prijzen voor accommodaties in Bahir Dar zijn hoog voor toeristen. Ethio Star is hier een uitzondering op. Prima kamers met eigen balkon, warme douche, wifi en ontbijt. Gelegen in het centrum waardoor alles op loopafstand is. Een kamer boek je hier voor €9 tot €12 per nacht.

Nieuwsgierig naar hoeveel een reis naar Ethiopië kost? Lees hier alles over de kosten voor een rondreis door Ethiopië. 

Had jij al eens van de stad Bahir Dar in Ethiopië gehoord? 

Suzan

Hi! Ik ben Suzan, 25 jaar en woon momenteel in Ethiopië om te werken als fysiotherapeut. Na mijn afstuderen in 2016 heb ik 5 maanden door Zuidoost-Azië gereisd. Het liefst ben ik te vinden in de jungle, maar Citytrippen en Roadtrippen vind ik ook fantastisch. Mijn favorieten landen zijn Laos en Maleisisch Borneo. Ik heb er super veel zin in om al mijn ervaringen met jullie te delen en jullie net zo enthousiast te maken voor reizen als dat ik ben!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.