Wandelen in de Ardennen

Wandelen in de Ardennen: Dit zijn de mooiste wandelroutes

Geüpdatet op

Wandelen in de Ardennen is geweldig. Op slechts twee uur afstand van Utrecht sta je in de groene oase die ook wel de Belgische Ardennen heet. Ben jij gek op wandelen en breng je je vakantie door in de Belgische Ardennen? Wij zetten de mooiste wandelroutes in de Belgische Ardennen voor je op een rij.

Ninglinspo wandeling

De Ninglinspo wandeling is verreweg de bekendste en meest populaire wandelroute in de Ardennen. Niet zo gek ook, want de omgeving is bloedmooi. De Ninglinspo wandeling is een wandeling van 6 kilometer langs de gelijknamige bergrivier de Ninglinspo. Tijdens je wandeling zul je behoorlijk wat moeten klimmen en klauteren en juist dat maakt de wandeling zo bijzonder. Wil jij gaan wandelingen in de Ardennen, dan is de Ninglinspo wandeling zeker een aanrader.

Wandelen in de Ardennen

Natuurpark Hoge Venen-Eifel

Natuurpark Hoge Venen-Eifel ligt voor een deel in België en een deel in buurland Duitsland. Het natuurgebied bestaat vooral uit bossen, heide, grasland en veenmoerrassen van de Hoge Venen en is volgens velen één van de allermooiste wandelgebieden van België. In het gebied zijn diverse wandelroutes en vlonderpaden aangelegd zodat iedereen optimaal kan genieten van de prachtige natuur.

De Hoëgne wandeling: Onze favoriete wandelroute in de Ardennen

Een andere bijzonder mooie wandelroute in de Ardennen is de Hoëgne wandeling in de Hoëgne vallei. Net als bij de Ninglinspo wandeling loopt deze wandelroute langs een rivier, de Hoëgne in dit geval. De wandelroute is in totaal tien kilometer lang en loopt in een lus. Onderweg heb je de de mogelijkheid om te stoppen lansg een aantal prachtige plekken, zoals een waterval en een prachtige brug. Hoewel de wandelroute van tien kilometer die is aangegeven met een blauw plusje de populairste route is zijn er nog een aantal wandelroutes die misschien wel nóg mooier zijn.

Hoëgne wandeling
waterval Léopold II

De Botassart wandeling naar de Tombeau du Géant

De meeste van de mooiste wandelroutes in de Ardennen liggen in het noordelijke deel van de regio, maar ook in het zuiden is de natuur overweldigend mooi. De mooiste wandelroute in het zuiden van de Ardennen is de Botassart wandeling naar de bloedmooie Tombeau du Géant, oftewel het Graf van de Reus. Dit is de plek waar de rivier de Semois in de vorm van een hoefijzer door de prachtige, groene natuur stroomt. In het gebied zijn een aantal prachtige wandelingen te maken die vrijwel allemaal naar de oevers van de Semois leiden.

Tombeau du Géant

Heb jij nog aanvullingen voor mooie wandelingen in de Ardennen?

Op zoek naar meer tips voor een vakantie in België?