La Roche en Ardenne

Route voor een te gekke roadtrip door de Belgische Ardennen

Geüpdatet op

Je hoeft niet ver te rijden voor een heerlijke vakantie middenin prachtige natuurgebieden. Tijdens een roadtrip door de Belgische Ardennen voelt het alsof je ver van huis bent, terwijl je slechts een paar uur hoeft te rijden. Voor een rondreis door België hoef je geen weken vakantie op te nemen. Je bent er zo en dus kun je in een week tijd veel prachtige plekken in de Belgische Ardennen ontdekken. Met deze route voor een roadtrip door de Belgische Ardennen reis je in een kleine week tijd langs een aantal van de mooiste plekken in de Ardennen.

Ninglinspo wandeling

Na je rit vanuit Nederland of Vlaanderen naar de Belgische Ardennen kun je meteen aan de bak en lekker je benen strekken. We starten deze roadtrip door de Belgische Ardennen namelijk met één van de mooiste wandelroutes in de Ardennen. De Ninglinspo wandeling is één van de bekendste wandelingen in de regio. Zelf volgden wij de populairste route, de blauwe route, die een totale lengte heeft van ongeveer zes kilometer. Volg je deze wandelroute dan loop je voor een groot deel langs de bergrivier de Ninglinspo en onderweg zul je af en toe lekker moeten klimmen en klauteren. De wandeling is voor iedereen goed te doen, maar vanwege het klimmen en klauter en gladheid af en toe raad ik je wel aan om goede, stevige schoenen te dragen. Hier lees je alles over de Ninglinspo wandeling.

Ninglinspo wandeling
Ninglinspo wandeling Ardennen

Verblijven in Spa

Na je wandeling raad ik je aan om nog een klein stukje oostelijker te rijden, naar Spa. Spa is een wat luxere bestemming waar je waterbronnen vindt en de nodige luxe winkels en hotels. Wil je genieten van een prachtig uitzicht dan kun je de kabelbaan omhoog nemen zodat je kunt genieten van de stad en de omgeving. Hier kun je de prijzen en beschikbaarheid van accommodaties in Spa vergelijken.

Wandelen in de Vallei van de Hoëgne

Ik hoop dat je van wandelen houdt, want ook tijdens de tweede dag van deze Ardennen roadtrip staat wederom één van de mooiste wandelingen in de Belgische Ardennen op de planning. De Hoëgne Vallei ligt net buiten natuurgebied de Hoge Kempen en dankt haar naam aan de rivier de Hoëgne. Om de populairste wandelroute in de Hoëgne Vallei te volgen, volg je de blauwe pijlen. De wandeling heeft een totale lengte van ongeveer acht kilometer. Je loopt over bruggetjes en vlonders en soms moet je klimmen, glibberen en klauteren. Maar het hoogtepunt van wandelingen in de Hoëgne Vallei is toch wel de prachtige waterval. Ook voor deze hike geldt weer dat ik je aanraad om goede, stevige schoenen te dragen. Hier lees je al onze tips voor de Vallei van de Hoëgne wandeling.

Wandelen in de Vallei van de Hoëgne
Vallei van de Hoëgne

Aan het einde van de dag raad ik je aan om via Stavelot te reizen naar je eindbestemming van de dag. Domaine Long Pré is een plek waar je heerlijk kunt verblijven in één van de huisjes. Zelf verbleven wij hier twee nachten om heerlijk tot rust te komen in de natuur van de Ardennen.

Domaine Long Pré Ardennen

Steden, dorpen en kastelen

De volgende dag staat in het teken van het ontdekken van een aantal van de mooiste bezienswaardigheden in de Belgische Ardennen. We starten de dag met een bezoek aan het sfeervolle La Roche en Ardenne. Dit stadje is één van de populairste bestemmingen in de Ardennen. Heerlijk om doorheen te slenteren en een terrasje te pakken. Na het korte bezoek aan La Roche en Ardenne reis je verder naar één van de mooiste kastelen in de Ardennen, Château de Lavaux-Sainte-Anne. Het kasteel kun je van binnen bewonderen. Maar ook de wandeling langs de buitenkant is al meer dan de moeite waard. Een ander kasteel dat vandaag op de planning staat is het imposante kasteel van Vêves. Wat ons betreft is dit kasteel één van de mooiste plekken in de Ardennen. Je dag afsluiten doe je in het gezellige Dinant. Vergelijk hier alle accommodaties in Dinant.

Château de Lavaux-Sainte-Anne
 kasteel van Vêves Ardennen bezoeken tijdens roadtrip door de belgische ardennen
La Roche en Ardenne

Stedentrip Dinant

Dinant is zonder twijfel één van de mooiste steden in de Belgische Ardennen. En is dan ook zeker een bezoek waard. De stad ligt aan de rivier de Maas en beschikt over een aantal prachtige plekjes. Een aantal van de mooiste bezienswaardigheden in Dinant die een kijkje waard zijn, zijn onder andere de Citadel van Dinant, de grotten van Dinant en gigantische Collegiale kerk Onze-Lieve-Vrouw van Dinant. Hier lees je al onze tips voor bezienswaardigheden in Dinant.

Stedentrip Dinant tijdens je roadtrip door de Belgische Ardennen
Dinant Wallonië - roadtrip door de belgische ardennen

Het einde van je roadtrip door de Belgische Ardennen

Afhankelijk van waar in Nederland of België je woont kun je na je stedentrip Dinant nog een stop maken. Zelf bezochten wij nog het knusse stadje Durbuy. Dit stadje is gelegen aan de rivier de Ourthe en wordt door velen de kleinste stad stad ter wereld genoemd. Onterecht, maar het trekt wel toeristen van over de hele wereld aan. Het historische centrum van Durbuy is prachtig met knusse, geplaveide steegjes en heerlijke plekjes om te eten en drinken.

Je kunt er ook voor kiezen om je roadtrip af te sluiten met een stedentrip Namen of Luik in Wallonië. Beide steden hebben wij niet bezocht, maar vooral Namen schijnt een toffe stedentrip bestemming te zijn. Reis je terug via Vlaanderen dan zou je je roadtrip uit kunnen breiden met een stedentrip Brussel of Leuven.

Route roadtrip Belgische Ardennen op de kaart

Op het kaartje hieronder vind je de volledige route voor een roadtrip door de Ardennen terug.