We Love Oldtimers

Touren door Nederland in een unieke oldtimer van We Love Oldtimers

Geüpdatet op

Op zoek naar een unieke beleving in Nederland? Hold your horses, want wij hebben een geweldig uitje voor je gevonden. Via We Love Oldtimers kun je namelijk verschillende oldtimers huren waarmee je een dag door Nederland kunt touren. Wij werden uitgenodigd om het touren in een oldtimer een dagje uit te proberen en ik kan je verzekeren, het is een aanrader!

Inhoudsopgave:Touren door Nederland in een unieke oldtimer van We Love Oldtimers
 1. Over We Love Oldtimers
 2. Een dagje touren door Nederland in een oldtimer

Over We Love Oldtimers

We Love Oldtimers is gevestigd in Hoogblokland en meteen bij aankomst zul je versteld staan van de grote keuze aan oldtimers. Van ‘lelijke eendjes’ tot prachtige Volkswagen busjes en de Volkswagen Kever Cabrio waarin wij een dagje mochten touren. Het bedrijf is in 2013 opgericht door Jeroen Tokmetzis en beschikt nu over ruim 50 toffe oldtimers, in verschillende uitvoeringen en kleuren. Hoogblokland is erg centraal gelegen – vlakbij Gorichem – waardoor je een toffe trip door het land kunt maken. Je eigen auto kun je gemakkelijk parkeren bij de loods waarna je trip kan beginnen.

Een oldtimer huren bij We Love Oldtimers kan vanaf 9 uur in de ochtend. De oltimers staat dan helemaal gewassen en glimmend voor je klaar mét wat lekkers en wat te drinken voor onderweg. Het is handig om de korte introductie video die je vooraf ontvangt alvast te bekijken, want we kwamen er achter dat rijden in een oldtimer toch nèt iets anders is dan rijden in onze eigen auto. Maar wat een avontuur en wat een bekijks! We tourden een dagje in de oldtimer in februari met vrij koude temperaturen. De Volkswagen Kever Cabrio Diamond Blue beschikt niet over een verwarming, dus dat is even wennen, maar gelukkig is er door We Love Oldtimers aan alles gedacht. Zo lagen er fijne kleedjes voor ons klaar en zelfs een lekkere warme kruik. Zo is zelfs in de winter touren in een oldtimer een goed idee.

Touren in een oldtimer

Eigen risico

Huur je je oldtimer voor een dag dan moet je de oldtimer uiterlijk om 17 uur weer inleveren bij de loods in Hoogblokland. Houd er rekening mee dat het eigen risico voor het huren van de oldtimer €1000 bedraagt. Mocht je dit fijn vinden dan kun je deze ook verlagen naar €500 of €250 tegen een extra tarief. Het huurtarief is afhankelijk van het type oldimer dat je huurt, maar is altijd inclusief 100 vrije kilometers. Voor iedere extra kilometer dat je rijdt wordt €0,45 berekend. Na je toffe trip door Nederland wordt verwacht dat je de oldtimer inlevert met een volle tank.

Touren in een oldtimer

Een dagje touren door Nederland in een oldtimer

Natuurlijk kun je zodra je je oldtimer hebt opgehaald zelf kiezen waar je naartoe rijdt. We Love Oldtimers heeft echter aan alles gedacht en heeft tientallen verschillende routes voor je klaarleggen die je gemakkelijk in een dag kunt afleggen. Super leuk als je helemaal nieuw bent in de omgeving en de mooiste plekken en bezienswaardigheden wilt ontdekken. Aangezien de regio voor ons echt heel nieuw was en we nog nooit in Kinderdijk waren geweest besloten wij om deze kans met beide handen aan te grijpen. Via achteraf weggetjes – de Volkswagen Kever Cabrio kan niet harder dan 90 – reden we naar Kinderdijk waar we alle prachtige molens bijna helemaal voor ons alleen hadden. De perfecte timing dus.

We Love Oldtimers
Touren in een oldtimer
Kinderdijk

Ben je al eens bij Kinderdijk geweest en/of vind je het toffer om een unieke route te volgen? Met de samengestelde routes van We Love Oldtimers kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ‘Molenroute’ langs vijftien unieke molens in de omgeving, ‘de Lek en Linge route’ of ‘de Elfstedentocht’. Welke route je ook kiest, je zult zien dat je in je unieke oldtimer veel bekijks trekt.

Lijkt het jou wat, een dagje touren in een oldtimer van We Love Oldimers?

*Disclaimer: Wij mochten een dagje touren in een oldtimer op uitnodiging van We Love Oldtimers.

2 berichten over “Touren door Nederland in een unieke oldtimer van We Love Oldtimers”

 1. Avatar van Sanne
  Sanne
  5 april 2022

  Oh dit wil ik ook eens doen. Lijkt me geweldig. Kan je zoiets ook voor meerdere dagen uren? Ik denk dan bijvoorbeeld aan een weekendje.

  1. Avatar van Kirsten
   Kirsten
   20 april 2022

   Hi Sanne, Volgens mij is dat zeker ook mogelijk. Op de website van We Love Oldtimers vind je alle informatie :) Groetjes Kirsten