hoe duur is taiwan

Hoe duur is Taiwan: Ons reisbudget & onze uitgaven

Geüpdatet op

Taiwan is een reisbestemming die niet te vergelijken is met andere bestemmingen in Azië. Een totaal andere wereld dan eerder bezochte landen, zoals Thailand en Nepal, maar zeker niet minder mooi. In totaal verbleven wij 9 nachten in Taipei, de hoofdstad van het land. Eerder schreven wij al over de must-do’s in deze hoofdstad en omgeving. In dit artikel zetten wij al onze uitgaven op een rij, zodat we een antwoord kunnen geven op de vraag “Hoe duur is Taiwan?”

Wil je gaan reizen door Taiwan? Lees dan eerst ons artikel over backpacken in Taiwan vol met informatie over het klimaat, je visum, de beste reistijd en meer.

Valuta en wisselkoers Taiwan

In Taiwan betaalt men met de Taiwanese dollar. In dit artikel houden wij de wisselkoers aan dat 1 euro 35.25 Taiwanese dollar waard is. De actuele wisselkoers kun je hier checken.

hoe duur is taiwan wisselkoersKostenoverzicht: Budget Taiwan

Om een antwoord te kunnen geven op de vraag hoe duur is Taiwan hebben wij onze uitgaven verdeeld in een aantal categorieën, namelijk; Eten & drinken, vervoer, slapen, souvenirs en overige.

Straatbeeld Taipei

Eten & Drinken in Taiwan

Voor het eten en drinken (ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes) waren wij behoorlijk meer kwijt dan in eerder bezochte landen, zoals Thailand en Nepal. In totaal gaven wij hieraan bijna €250,- uit. Wij aten vrijwel altijd in een klein restaurantje waar voornamelijk locals kwamen. Ons hostel bevond zich in de wijk Ximending, dus in deze wijk gingen wij ook voornamelijk op zoek naar fijne restaurantjes. Over het algemeen aten wij voornamelijk veel rijst, dumplins, noodles én als klap op de vuurpijl aten wij iets vrij ongewoons; varkenshersenen.

Bij ons hostel konden wij gebruik maken van een gezamenlijke ruimte met keuken en koelkast, dus ons drinken haalden wij voornamelijk bij één van de vele 7-Eleven winkels die je op bijna iedere straathoek vindt. Om een beetje gezond te blijven haalden wij in de ochtend vaak een vers sapje bij een fijn restaurantje, Ximen Mango Shaved Ice, heerlijk! Het bedrag is iets hoger uitgevallen, doordat wij tussendoor verschillende locale gerechtjes uitprobeerden bij eetstalletjes en kleine restaurantjes. Niet op momenten dat we perse moesten eten, maar eten dat we wel graag wilden proberen.

Voorbeeld: 2x rijst, groente, soep met varkenshersenen en 2x cola = 155 Taiwanese Dollar.

hoe duur is taiwan

Kosten voor vervoer in Taipei

Ook voor vervoer waren wij redelijk wat geld kwijt, namelijk bijna €85. Dit komt voornamelijk door de taxi die wij namen van en naar het vliegveld. Hiervoor betaalden wij namelijk 1200 Taiwanese Dollar per rit. Dit kan uiteraard ook goedkoper, want vanaf het vliegveld rijden ook bussen. Daarnaast hebben we een aantal keren de metro gepakt naar fijne plekken net buiten de stad.

Voorbeeld: Voor een metroritje vanaf het station in Ximending naar de Taipei 101 en weer terug betaalden wij 50 Taiwanese Dollar per persoon.

hoe duur is taiwan

Slapen in Taipei

Wij sliepen 9 nachten in het TW Hostel aan de Hankou Street in de wijk Ximending. Hier betaalden wij een behoorlijk bedrag voor, namelijk; 1800 Taiwanese Dollar per nacht. Voor dit bedrag sliepen wij in een tweepersoonskamer met eigen badkamer (met bad). Daarnaast beschikt het hostel over een super gezellige gezamenlijke woonkamer met banken en een keuken die van alle gemakken is voorzien. In de weekenden is er eigenlijk een toeslag, maar doordat wij meerdere nachten bleven, betaalden wij ook in het weekend 1800 Taiwanese Dollar. Het hostel beschikt ook over tweepersoonskamers met een gedeelde badkamer en slaapzalen, dus er zijn zeker goedkopere opties. Verder is er in het hostel de mogelijkheid om (gratis) je kleding te wassen. Tegenover het hostel vind je een 7-Eleven en binnen twee minuten lopen sta je middenin de drukke wijk Ximending, vol met winkels en restaurantjes.

Souvenirs

Net als in alle andere bestemmingen kocht ik ook in Taipei weer een magneet. Deze gaat standaard mee. Verder kochten we hier een paar cadeautjes voor het thuisfront en wat kleine souvenirtjes voor onszelf. Ook deze uitgaven zijn meegenomen in onze conclusie op de vraag hoe duur is Taiwan.

Overige uitgaven in Taipei

Onder overige vallen met name kleren die we voor onszelf hebben gekocht. Het was in Taipei een stuk kouder dan we hadden gekocht en erg veel warme kleding hadden we niet bij ons. Dit is dus zeker iets waar je flink op kunt besparen wanneer je hier rekening mee houdt bij het inpakken van je backpack of koffer.

Ximending Taipei

Totale budget Taiwan

In totaal gaven wij tijdens ons verblijf in Taipei €837,78 uit. Dit komt neer op een bedrag van €46,54 per persoon per dag.

Taipei - 9 dagen
Eten & Drinken
eten-en-drinken-kraam.png
Vervoer
vervoer-trein-icon.png
Slapen
slapen.png
Souvenirs Overige
overige.png
Totaal
NT$ 9.841,- NT$ 3.328,- NT$ 16.200,- NT$ 1.322,- NT$ 2.820,- NT$ 33.511,-
€ 246,03 € 83,20 € 405,- € 33,05 € 71,50 € 837,78
Totaal
(9 dagen)
Per dag
(2 personen)
NT$ 33.511,- NT$ 3.723,44
€ 837,78 € 93,09

Hoe duur is Taiwan?

Ons antwoord op de vraag “Hoe duur is Taiwan?” is; Duur. Of in ieder geval een stuk duurder dan de landen in Zuidoost-Azië. Taiwan is volgens onze uitgaven een iets goedkopere bestemming dan Hong Kong, maar een stuk duurder dan bijvoorbeeld Nepal en Sri Lanka. Toch hadden wij deze bestemming niet willen missen. Er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden in en om de stad en we hadden het idee dat we weer in een totaal andere wereld waren beland. Houd er bij een bezoek aan Taiwan wel rekening mee dat er vrij weinig mensen zijn die Engels spreken. Wat ons opviel was dat veel jongeren een vertaalapp op hun telefoon hebben. Zo kom je er samen ook wel uit dus.

Meer Taiwan?

9 berichten over “Hoe duur is Taiwan: Ons reisbudget & onze uitgaven”

 1. Avatar van Stéphanie | Expeditie Aardbol
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  10 maart 2015

  Wat is reizen mooi, maar wat jammer dat het zo ontzettend veel geld kost ;)!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   10 maart 2015

   Zeg dat wel!

 2. Avatar van Yvon
  Yvon
  5 augustus 2015

  Zag hem op Twitter voorbij komen en was benieuwd. Taiwan staat nog op mijn lijstje, hopelijk over niet al te lange tijd. €45,- is inderdaad geen backpackersbudget, maar nog best redelijk. Zeker in vergelijking met Europa / VS. Ga eens kijken of je meer Taiwaninfo hebt :)

 3. Avatar van yuk
  yuk
  12 september 2015

  ik ga in oktober 8 dagen naar Taipei in mijn uppie.Ben t erg benieuwd naar. Verblijf in een hostel. Wilde paar nachtjes stad, paar nachtjes aan zee. Moet nog uitzoeken

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   18 september 2015

   Wat leuk! Spannend ook dat je alleen die kant op gaat. Het hostel waar wij verbleven in Taipie is onwijs goed bevallen. Naast privé kamers zijn er ook dorm rooms die er uitstekend uitzagen. Veel plezier alvast!

 4. Avatar van Eva - Omnitraveler.nl
  Eva - Omnitraveler.nl
  19 oktober 2015

  Binnenkort voor de 3e keer naar Taiwan. #zinin Zal eens op de kosten letten, vond de eerste keer dat ik er na toe ging eigenlijk best meevallen. Maar toen nam ik inderdaad de bus van de luchthaven naar het centrum v.v. Btw: er staan wel (voornamelijk) Thaise Bath afgebeeld bij dit artikel,he?

 5. Avatar van Sarah
  Sarah
  22 juni 2016

  Wat een leuke blog! Heb ik veel aan gehad :) !

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   27 juni 2016

   Fijn! Dankjewel :)

 6. Avatar van stephanie
  stephanie
  9 november 2019

  Leuk artikel. Taiwain lijkt me ontzettend leuk om te bezoeken. Ik had al wel gedacht dat het duurder zou zijn dan Zuidoost Azie, maar ik moet zeggen jullie kosten vallen me nog mee.