Venetië ontdekken tips

Dit zijn de leukste manieren om Venetië te ontdekken

Geüpdatet op

Venetië met haar indrukwekkende architectuur en wereldberoemde bezienswaardigheden staat hoog op menig bucketlist. Want de Italiaanse stad met haar bruggen en kanalen moet je eens in je leven gezien hebben. Maar hoe kun je Venetië nou het beste ontdekken? In deze blog delen we verschillende manieren waarop je de stad optimaal kunt ontdekken in verschillende prijsklassen.

Inhoudsopgave:Dit zijn de leukste manieren om Venetië te ontdekken
  1. Ga mee met een gratis wandeltour in Venetië
  2. Venetië ontdekken op de fiets
  3. Ontdek de stad vanaf het water

Ga mee met een gratis wandeltour in Venetië

Vanwege haar enorme populariteit is Venetië helaas ook één van de duurdere stedentrip bestemmingen in Europa. Maar wist je dat je de stad ook optimaal kunt ontdekken zonder dat je meteen de rest van het jaar geen stedentrips meer kunt plannen? Je kunt namelijk aansluiten bij verschillende gratis wandeltours in Venetië. Tijdens zo’n gratis wandeltour in Venetië neemt een local je mee door de stad en leer je de stad op een unieke manier kennen, dankzij zijn of haar persoonlijke verhalen en tips. Je komt tijdens een Free Walking Tour op plekken waar menig toerist nooit zal komen. Er zijn verschillende gratis wandeltours in Venetië waar je aan kunt deelnemen. Een aantal van de best beoordeelde gratis wandeltours in Venetië hebben we hieronder voor je vermeld:

  • Je kunt je hier aanmelden voor een Free Walking tour door Venetië via Guruwalk.

NOTE: Iedereen kan zich aansluiten bij een gratis wandeltour in Venetië. En hoewel de tours volledig gratis zijn wordt een ‘fooi’ voor de gids altijd gewaardeerd. Je kunt hierbij zelf kiezen welk bedrag je te besteden hebt.

Venetië ontdekken met gratis wandeltours

Venetië ontdekken op de fiets

Een andere toffe en actieve manier om Venetië te ontdekken is door deel te nemen aan een fietstour door Venetië. Tijdens een vier uur durende fietstour met een Engels sprekende gids leer je alle bijzondere plekken in de stad kennen. Bovendien zul je ook met de groep per ferry de oversteek maken naar Lido eiland. Tijdens een fietstour door Venetië ontdek je de mooiste en meest bijzondere plekken zoals het oude centrum van Malamocco, de Joodse begraafplaats en zul je het strand kunnen bewonderen. Een fietstour door Venetië boek je vanaf €45 per persoon. Vind je het super tof om al fietsend de stad en omgeving te ontdekken, maar doe je dit liever op eigen houtje? Dan kun je hier vanaf €15 een fiets huren in Venetië.

Ontdek de stad vanaf het water

Venetië is de stad van de kanalen en de bruggen en de stad waar het leven zich grotendeels op het water afspeelt. Niet zo gek dus dat Venetië vanaf het water bewonderen één van de leukste manieren is om de stad te ontdekken. Wil je dit op een betaalbare manier doen dan kun je het beste gebruik maken van de waterbussen in Venetië – de vaporetto. Dit is het openbaar vervoer in Venetië en voor €12 kun je alvast online een ticket aanschaffen waarmee je onbeperkt per vaporetto door Venetië kunt reizen. Heb je iets meer euro’s te besteden en wil je Venetië op de meest romantische manier ontdekken? Dan boek je natuurlijk een gondeltocht over de Canal Grande. Deze tocht kun je hier alvast boeken.

Venetië ontdekken vanaf het water
Venetie ontdekken met de boot