angkor wat tempels

Angkor Wat tempels | Cambodja

Gepubliceerd op: 27-01-2015

Naast een bezoek brengen aan The Killing Fields is er nog een belangrijke reden voor veel reizigers om Cambodja te bezoeken, namelijk; De Angkor Wat tempels. Het grootste tempelcomplex ter wereld. Het complex ligt zo’n tien kilometer ten noorden van de stad Siem Reap in het westen van het land en is één van de grootste trekpleisters van het land. Naast dat het complex beroemd is geworden vanwege de bekendste en grootste tempel Angkor Wat, vind je er nog honderden andere tempels. Wie in Cambodja is mag de Angkor wat tempels zeker niet overslaan. Het complex is vanuit de stad Siem Reap gemakkelijk te bezoeken. In Siem Reap zijn tal van overnachtingsmogelijkheden en in de avonduren is er voldoende vermaak, zodat je je met gemak een aantal dagen in deze omgeving kunt vermaken.

De Angkor wat tempels

Angkor betekent “Heilige Stad” in het Khmer en magisch is het zeker. Tot de vijftiende eeuw werd het gebied bewoond door koningen die de tempels lieten bouwen en op het hoogtepunt woonden er zelfs ongeveer een miljoen mensen in deze stad. Totdat iedereen het gebied verliet en de tempels overwoekerd werden door de natuur. In de twintigste eeuw werd het gebied herontdekt door de Fransen waarna het op de UNESCO werelderfgoedlijst terecht kwam. Tegenwoordig wordt er hard gewerkt aan de restauratie van deze prachtige bouwwerken.

De bekendste tempel van het gehele complex is Angkor Wat. Naast dat Angkor Wat misschien wel dè trekpleister van het land is, is het ook het symbool van het land. De tempel zie je terug op onder andere de vlag en ook bij de grensovergang met Thailand kun je niet om het symbool heen. Angkor wordt vaak geassocieerd met Angkor Wat. Hoewel dit natuurlijk de bekendste en grootste tempel is van het gehele complex bestaat Angkor uit veel meer tempels en ruïnes dan alleen Angkor.

De vroegere hoofdstad van Angkor was Angkor Thom. Een ommuurde binnenstad waarbinnen zich veel ruïnes bevinden. De bekendste (en mijn favoriete) tempel die je vindt in Angkor Thom is Bayon. De tempel met de enorm grote stenen gezichten. Een magisch moment wanneer je hier langsloopt. Een andere erg bekende tempel is Ta Prohm. Deze tempel is beroemd door de film Tomb Raider en is nog compleet overwoekerd door de natuur. Een prachtig gezicht. (Wat betekent tempelangkor wat tempels angkor wat tempels angkor wat tempels angkor wat tempels angkor wat tempels angkor wat tempels angkor wat tempels

Algemene informatie Angkor wat tempels

 • Overal in Cambodja en zelfs in de buurlanden worden tourtjes aangeboden naar dit immense complex. Het complex is echter ook uitstekend op eigen houtje te ontdekken. Vanuit Siem Reap kun je er makkelijk komen met een tuk-tuk of zelfs op de fiets en bij de ingang van het complex kun je zelf je kaartje kopen.
 • Zorg ervoor dat je gepast gekleed bent voor je bezoek aan de Angkor wat tempels. Het wordt gewaardeerd dat je knieën en schouders bedekt zijn.
 • Voordat je naar de Angkor wat tempels gaat is het belangrijk om na te denken over hoeveel dagen je het complex wilt bezoeken. Je kunt kiezen voor een ticket voor één dag, drie dagen of een week.
 • Houd er rekening mee dat Angkor voor veel reizigers dè reden is om het land te bezoeken. Het complex trekt jaarlijks miljoenen toeristen en overdag kan het dan ook enorm druk zijn.
 • Wil jij op een bijzonder moment naar Angkor? Tijdens de zonsondergang- en opkomst kun je genieten van spectaculaire uitzichten

Prijzen

Zoals we al aangaven kun je wanneer je een ticket koopt kiezen voor drie opties; Een dagkaart, een ticket voor drie dagen of voor een week. Uiteraard verschillende prijzen ook.

 • Dagkaart: 20 Amerikaanse dollar
 • Ticket voor drie dagen: 40 Amerikaanse dollar. Met deze pas kun je in één week drie dagen het complex bezoeken. Drie dagen achter elkaar is dus niet nodig.
 • Een weekkaart: 60 Amerikaanse dollar. Met deze pas kun je in een periode van een maand zeven dagen naar het complex.

Wijzelf kozen ervoor om een dagkaart aan te schaffen en zo hadden we dus één dag toegang tot dit enorme complex. Wij hebben in Siem Reap een tuk-tuk chauffeur aangesproken die ons voor 10 dollar de hele dag langs de tempels wilden vervoeren en daardoor konden we redelijk wat zien. De tempels verkenden we te voet en bij één van de tempels hebben we heerlijk geluncht. Wat voor pas je moet aanschaffen kan ik je niet aanraden. Ik denk dat dit erg persoonlijk is. Wijzelf kregen van mede-reizigers het advies om voor de dagkaart te gaan en persoonlijk vonden wij dit ook voldoende. We wisten dat we perse Angkor wilden zien en daarnaast Bayon en Ta Phrom. Deze hebben we met een grote lach mogen begroeten en daarnaast hadden we ook nog tijd om een aantal kleinere tempels en ruïnes te bekijken. Wij kwamen echter ook voldoende reizigers tegen die drie dagen nog lang niet genoeg vonden. Het complex is enorm, dus wanneer je echt stapelgek bent van tempels kun je er met gemak een aantal dagen rondlopen. Bekijk voor jezelf wat je graag wilt zien en maak daarna een planning.

Heb jij al eens een bezoek mogen brengen aan de prachtige Angkor wat tempels? Of staat het op jouw wensenlijst?

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

8 reacties op “Angkor Wat tempels | Cambodja”

 1. Linda schreef:

  Wauw, lijkt me zo bijzonder om daar rond te lopen!

 2. Mooi! Dit wil ik ooit nog eens bekijken!

 3. Supergaaf! Ik was er in 2007 en ben er ca. 1,5 dag geweest. Ik vond zelf Bayon ook het mooist, prachtig en indrukwekkend die lachende gezichten!

 4. Angkor is mijn absolute favorite archeologische site van alle die ik gezien heb. Ik ben er een aantal keer geweest en het lijkt wel elke keer mooier te worden.

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.