Wat te doen in Battambang? De Bezienswaardigheden op een rij

Battambang is een stad in Cambodja waar eigenlijk niets te beleven valt, maar in de omgeving zijn de meest leuke dingen te doen, waaronder de bamboe trein. Het makkelijkste is om een scooter te huren voor zo’n 5 dollar per dag of een deal te maken met een lokale tuk tuk chauffeur. De stad is vrij rustig dus zelf zou ik kiezen voor een scooter. Lekker op je gemak overal heen rijden en zo kun je ook de leukste routes kiezen! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de route over het platteland. Onverharde wegen en piep kleine dorpjes waar je doorheen rijd. Je doet er wat langer over maar dat is het helemaal waard.

Battambang uitzicht

Met de Bamboe trein naar Battambang

De nummer één attractie in Battambang is de bamboetrein! Deze hilarische attractie bevindt zich op het platteland net buiten Battambang. Een oude treinrails is omgebouwd tot toeristische attractie. Je kunt op een soort bamboe plateau van het ene dorpje naar het andere dorpje racen. Er is slechts één rails dus wanneer je tegenliggers tegenkomt moeten de gene met de minste passagiers afstappen. Je haalt je treintje van de rails en laat de anderen passeren. Daarna kun je weer door. Het gaat met vrij hoge snelheden, dus of het helemaal veilig is weet ik niet. Wel weet ik dat dit echt hilarisch is en je een fantastische tijd zult hebben. De ritjes duren ongeveer 15 minuten. In totaal dus ongeveer een half uurtje. In het tweede dorpje kun je even bij komen. Een verse kokosnoot kopen en eventueel wat souvenirs.

Bamboetrein Battambang

Preah Bat Dambang Kranhoung

Het standbeeld van Preah Bat Dambang Kranhoung, de koning van de verloren Kranhoung stok, kun je vinden midden op een rotonde in de stad zelf. Het beeld staat symbool voor de legende waarnaar de stad en de provincie vernoemd is. Het beeld staat beter bekend als de Black Buddah of de Zwarte Joop.

Preah Bat Dambang Kranhoung, Battambang

Phnom Sampeau (Killing Caves)

Alleen van het woord Killing Caves krijg je al kippenvel. Wanneer je in Cambodja bent kun je niet onder de hartverscheurende geschiedenis uit. Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat ruim twee miljoen mensen er de dood vonden.  Overal in het land kun je Killing Fields en verschillende museums bezoeken. In Battambang vind je de Killing Caves. Op deze plek werden tijdens het bewind van de Rode Khmer mensen levend de grotten in gegooid. Als je deze val al overleefde, overleed je daarna gegarandeerd aan een gruwelijke hongerdood. Tegenwoordig is er een trap gebouwd zodat je de grot (gratis) kunt betreden. In de grot zijn de schedels en botten verzameld en opgestapeld in een monument.

Killing Caves, Battambang

Killing Caves

Bat cave

Iedere avond vlak voor zonsondergang vliegen er miljoenen vleermuizen tegelijkertijd de grot uit. Iedereen wacht gezamenlijk tot dat de miljoenen vleermuizen op jacht gaan. Een gezellig en fantastisch moment.

Battambang, Cambodja

Circus van Battambang

Het circus van Battambang staat vooral bekend om haar talentvolle jeugd. Het circus staat in het teken van plezier; jij een leuke avond zij een beter leven. De lokale jeugd doet hun best om om een verhaal te vertellen en hun skills te tonen. De opbrengst gaat helemaal naar het circus. Op deze manier hebben de kansloze jongeren een kans om iets van hun leven te maken. Er zijn twee voorstellingen per week. Je wordt vanzelf op straat aangesproken hiervoor.

Zoals al eerder benoemd is er in de stad zelf niet heel veel te beleven. Maar je kunt je er zeker een dag of twee goed vermaken met alle bijzondere tempels en andere activiteiten. Voor diner zijn er niet echt leuke restaurants te vinden. De avondmarkt biedt hier de uitkomst. Je kunt je maag goed vullen met al het lekkere streetfood.

Ben je ook in Battambang geweest? Laat weten wat jij het leukst vond!

Meer Cambodja?

Chille slaapplekken in Battambang

Ramchang Guesthouse
Ramchang Guesthouse
The Sanctuary Villa
The Sanctuary Villa

Suzan - Hi! Ik ben Suzan, 25 jaar en woon momenteel in Ethiopië om te werken als fysiotherapeut. Na mijn afstuderen in 2016 heb ik 5 maanden door Zuidoost-Azië gereisd. Het liefst ben ik te vinden in de jungle, maar Citytrippen en Roadtrippen vind ik ook fantastisch. Mijn favorieten landen zijn Laos en Maleisisch Borneo. Ik heb er super veel zin in om al mijn ervaringen met jullie te delen en jullie net zo enthousiast te maken voor reizen als dat ik ben!

Lees meer

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.