Perth, West Australië bezienswaardigheden

De leukste dagtrips vanuit Perth, West Australië

Geüpdatet op

Perth, de grootste en tevens de hoofdstad van de grootste staat van Australië, West Australië is een stad waar voor vele reizigers hun avontuur door West Australië begint. Zelf brachten wij drie maanden door in deze stad en nee, verliefd werden we niet. We raden je dan ook niet aan om langer dan een paar dagen in Perth te blijven hangen. In de omgeving van de stad zijn echter wel genoeg bestemmingen die de moeite waard zijn. In dit artikel lees je over onze favoriete dagtrips vanuit Perth.

Inhoudsopgave:De leukste dagtrips vanuit Perth, West Australië
 1. Rottnest Island
 2. Fremantle
 3. The Pinnacles Desert
 4. Yanchep National Park
 5. Penguin Island
 6. The Wheatbelt

Klik hier voor het vergelijken van vliegtickets naar Perth. Vanaf daar kun je verder reizen naar Rottnest Island.

Rottnest Island

Op slechts achttien kilometer afstand van de grote stad, Perth, vind je een idyllisch eiland. Rottnest Island is een eiland zonder auto’s, maar wel met heel veel quokka’s. Het eiland wordt in de volksmond ook wel Rotto of Wadjemup genoemd en is dagelijks per boot te bereiken vanuit Perth of Fremantle. De tocht met de boot duurt ongeveer dertig minuten en is online te boeken. De goedkoopste dag voor een bezoek aan het eiland is de dinsdag vanwege de Telethon Tuesday waarbij je voor de helft van de prijs een dagtrip kunt maken naar Rottnest. Aangezien er geen auto’s toegestaan zijn op het eiland is de fiets het ideale vervoersmiddel. Ook deze kun je vooraf online boeken wanneer je je boottickets boekt. Op het eiland zijn verschillende routes te vinden. De reden voor vele reizigers voor een bezoek aan Rottnest Island zijn de vele quokka’s die er leven. Een soort kruising tussen ratten en kangoeroes. Er leven er honderden op het eiland en bang voor mensen zijn ze totaal niet. Wanneer je graag wat langer op het eiland wilt verblijven zijn er hotels en campings te vinden.

dagtrips perth - rottnest island

Fremantle

Eigenlijk is Fremantle een wijk in het zuiden van Perth, maar door velen wordt het gebied gezien als een apart dorp. De sfeer is hier totaal anders dan in de grote stad en er hangt een echte hippe-vibe met veel streetart, bohemian boetiekjes, hippe lunchrooms en fijne stadsparken. Fremantle is vanuit Perth gemakkelijk te bereiken met de trein of de bus. Naast dwalen door het knusse centrum beschikt Fremantle ook over een aantal heerlijke stranden.Een ideaal dagje weg uit de drukke stad.

dagtrips perth - fremantle

Hier vind je nog veel meer informatie over Fremantle.

The Pinnacles Desert

Zo’n 200 kilometer ten noorden van Perth vind je een bijzonder stukje natuur, The Pinnaccles Desert. Een plek waar honderden kalkstenen formaties zijn ontstaan midden in de natuur. De entree voor het park bedraagt 12 dollar per auto. Het park is niet heel groot waardoor je gemakkelijk in een dag heen en weer kunt reizen vanuit Perth.

dagtrips perth - pinnacles desert

Yanchep National Park

Dichterbij Perth dan The Pinnacles Desert, maar ook in het noorden vind je Yanchep National Park. Een national park waar je voornamelijk naartoe moet gaan wanneer je houdt van wildlife. In het park leven namelijk tien koala’s en tientallen kangoeroes. Ook bij dit park geldt dat de entree 12 dollar per auto bedraagt. Yanchep National Park ligt op nog geen uur rijden van Perth en is daarom een ideale bestemming voor een dagtrip.

Wij bezochten zowel The Pinnacles Desert als Yanchep National Park tijdens onze roadtrip door West Australië. Alles over onze roadtrip kun je hier teruglezen

dagtrips perth - yanchep national park

Penguin Island

Vijfenveertig minuten ten zuiden van Perth, vlakbij de kuststad Rockingham vind je nog een prachtig eiland, Penguin Island. Op het eiland leeft de little penguin. De kleinste pinguïn soort ter wereld. Deze beesten worden iedere dag half 11, half 1 en half drie gevoerd, maar ook zonder deze “show” bij te wonen heb je de mogelijkheid om deze schattige dieren te spotten. Al zitten ze vaak goed verstopt tussen de rotsen. Daarnaast vind je op het eiland en het nationale park rondom het eiland nog meer wildlife, zoals; zeeleeuwen, pelikanen, roggen en enorm veel soorten vogels.

Penguin Island is te bereiken met een ferry die er vijf minuten over doet. Deze is echter niet goedkoop. Op het moment dat wij Penguin Island bezochten was het water te laag waardoor de boot niet kon varen. Wij besloten daarom – net als tientallen andere toeristen – om de oversteek lopend te maken. Dit was gemakkelijk te doen, maar er wordt wel gewaarschuwd voor een sterkte stroming. Wanneer je niet goed kunt zwemmen of een bezoek wilt brengen met kleine kinderen is dit niet aan te raden.

Tickets voor de ferry naar Penguin Island en andere tours rondom het eiland kun je hier vooraf boeken.

dagtrips perth - penguin island

The Wheatbelt

De Wheatbelt – de graanregio – is ”een van de negen regio’s van West Australië. Het bestaat uit een gebied van zo’n 155 vierkante kilometer dat zich rondom Perth heeft verspreidt. Om de Wheatbelt met haar enorme graanvelden te bekijken hoef je dus maar een klein stukje Perth uit te rijden.

dagtrips perth - wheatbelt west australie

Heb jij nog leuke tips voor dagtrips vanuit Perth?

4 berichten over “De leukste dagtrips vanuit Perth, West Australië”

 1. Avatar van Rianne
  Rianne
  16 februari 2017

  Leuk verslag weer. Fijne week gewenst vanuit een mistig Nederland ? Groeten kussen knuffels liefs Rianne

 2. Avatar van Cathy
  Cathy
  16 februari 2017

  Fijn, bedankt en misschien na maart aanvullingen!

 3. Avatar van Co
  Co
  17 februari 2017

  Dank voor de tips :) Pinnacles en Yanchep zien er erg goed uit. Ik hoop over 2 jaar (lang sparen) weer eens terug te kunnen naar Oz en dan de westkant te ontdekken.

 4. Avatar van Sanne
  Sanne
  1 maart 2017

  Leuk artikel. Wij zijn een paar jaar terug voor langere tijd in West Australië geweest. Echt prachtig. De meeste tips die je beschrijft hebben we gezien en ik kan alleen maar beamen, het zijn hele leuke trips!