De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth
Australië

The Pinnacles Desert – Nambung National Park

Ten westen van het dorpje Cervantes, zo’n 200 kilometer ten noorden van Perth vind je het bijzondere stukje natuur The Pinnacles Desert. Middenin Nambung National Park rijzen honderden kalkstenen formaties op wat zorgt voor prachtige plaatjes. In dit artikel lees je praktische informatie en tips voor een bezoek aan The Pinnacles Desert in West-Australië.

Inhoudsopgave

The Pinnacles Desert – Nambung National Park
  1. Praktische informatie en tips
  2. Overnachten bij The Pinnacles Desert

The Pinnacles Desert is gemakkelijk te bereiken vanuit Perth door te rijden langs de Indian Ocean Drive. Een prachtige route die niet alleen langs The Pinnacles leidt, maar ook langs enorme zandduinen bij onder andere Lancelin en mooie natuurgebieden. Een prima dagtrip vanuit Perth of een ideale stop tijdens je roadtrip door West Australië.

Op het kaartje hieronder zie je de ligging van The Pinnacles Desert:

Praktische informatie en tips

De entree voor het The Pinnacles Desert bedraagt 12 Australische dollar per auto, dus niet per persoon. Het mooiste moment voor een bezoek aan The Pinnacles is net na zonsopkomst of net voor zonsondergang. Dit zijn echter ook juist de momenten waarop wilde dieren actief zijn, zoals emu’s en kangoeroes waardoor het iets minder vertrouwd is om te rijden. Oppassen dus! De Pinnacles (lijmstenen pilaren) zijn miljoenen jaren geleden ontstaan en er zijn er honderden te bewonderen in het park. Sommigen zijn zelfs ruim drie meter hoog. Het park is lopend te verkennen via een aangegeven looproute van zo’n anderhalve kilometer. Ook is het mogelijk om met de auto het park in te gaan en een route van vier kilometer af te leggen. Een 4×4 is hiervoor niet nodig.

De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth
De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth
Nambung National Park
Nambung National Park

Let op: In The Pinnacles voelt het alsof je in de woestijn staat en er is weinig beschutting. Zorg er dus voor dat je goed gekleed bent en een hoofddeksel draagt. Smeer je daarnaast goed in en neem voldoende water mee.

Kijk voor meer praktische informatie en tips op de website van Nationale parken in West Australië.

De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth
Nambung National Park
De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth

Overnachten bij The Pinnacles Desert

Wanneer je een roadtrip maakt door West Australië en wilt overnachten vlakbij The Pinnacles Desert ben je het beste af in het plaatsje Cervantes. Hier zijn echter geen gratis kampeermogelijkheden. Wanneer je gratis wilt kamperen is de rest stop bij Moore River ten zuiden een uitstekende optie. Bij de rest stop zijn toiletten aanwezig en je kunt meteen een kijkje nemen bij de Moore River.

Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje.
Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier
Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Heel mooi, staat op mijn lijstje voor als ik ooit naar West-Australië ga. 🙂

  2. Rianne zegt:

    Woh….
    Droog zó te zien maar een prachtig bijzonder landschap. Hebben we thuis niet.?
    Ben voorzichtig liefs kus knuffels, mam!!!!❤❤❤❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.