De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth

The Pinnacles Desert – Nambung National Park

Gepubliceerd: 09 maart 2017 Laatst gewijzigd: 21 november 2017

Ten westen van het dorpje Cervantes, zo’n 200 kilometer ten noorden van Perth vind je het bijzondere stukje natuur The Pinnacles Desert. Middenin Nambung National Park rijzen honderden kalkstenen formaties op wat zorgt voor prachtige plaatjes. 

The Pinnacles Desert is gemakkelijk te bereiken vanuit Perth door te rijden langs de Indian Ocean Drive. Een prachtige route die niet alleen langs The Pinnacles leidt, maar ook langs enorme zandduinen bij onder andere Lancelin en mooie natuurgebieden. Een prima dagtrip vanuit Perth of een ideale stop tijdens je roadtrip door West Australië.

The Pinnacles Desert

De entree voor het park bedraagt 12 Australische dollar per auto, dus niet per persoon. Het mooiste moment voor een bezoek aan The Pinnacles is net na zonsopkomst of net voor zonsondergang. Dit zijn echter ook juist de momenten waarop wilde dieren actief zijn, zoals emu’s en kangoeroes waardoor het iets minder vertrouwd is om te rijden. Oppassen dus! De Pinnacles (lijmstenen pilaren) zijn miljoenen jaren geleden ontstaan en er zijn er honderden te bewonderen in het park. Sommigen zijn zelfs ruim drie meter hoog. Het park is lopend te verkennen via een aangegeven looproute van zo’n anderhalve kilometer. Ook is het mogelijk om met de auto het park in te gaan en een route van vier kilometer af te leggen. Een 4×4 is hiervoor niet nodig.

De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth

Let op: In The Pinnacles voelt het alsof je in de woestijn staat en er is weinig beschutting. Zorg er dus voor dat je goed gekleed bent en een hoofddeksel draagt. Smeer je daarnaast goed in en neem voldoende water mee.

De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth De pinnacles Desert, De Pinnacles Woestijn ten noorden van Perth

Overnachten bij The Pinnacles Desert

Wanneer je een roadtrip maakt door West Australië en wilt overnachten vlakbij The Pinnacles Desert ben je het beste af in het plaatsje Cervantes. Hier zijn echter geen gratis kampeermogelijkheden. Wanneer je gratis wilt overnachten is de rest stop bij Moore River ten zuiden een uitstekende optie. Bij de rest stop zijn toiletten aanwezig en je kunt meteen een kijkje nemen bij de Moore River.

 

Klik hier voor meer ideeën voor leuke dagtrips vanuit Perth.

Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

2 reacties op “The Pinnacles Desert – Nambung National Park”

  1. Heel mooi, staat op mijn lijstje voor als ik ooit naar West-Australië ga. 🙂

  2. Rianne schreef:

    Woh….
    Droog zó te zien maar een prachtig bijzonder landschap. Hebben we thuis niet.?
    Ben voorzichtig liefs kus knuffels, mam!!!!❤❤❤❤

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.