Route door Jordanië

Route door Jordanië: Roadtrip van 10 dagen

Geüpdatet op

Hoewel Jordanië maar liefst twee keer zo groot is als Nederland, kun je in 10 dagen tijd bijna alle hoogtepunten van het land zien. Het land beschikt over drie snelwegen en is daardoor per auto goed bereisbaar. De bezienswaardigheden liggen allemaal op een relatief korte afstand van elkaar, zodat je weinig echte reisdagen kwijt bent. Ben jij een roadtrip Jordanië aan het plannen? Deze route door Jordanië brengt je in 10 dagen langs alle hoogtepunten van het land. Let wel op dat deze route is gebaseerd op basis van eigen vervoer. Het reizen met het openbaar vervoer door Jordanië is nog een stuk minder ontwikkeld en je moet hier zeker meer tijd voor uittrekken.

Auto huren in Jordanië

Je rondreis door Jordanië plannen start natuurlijk met vliegtickets boeken, maar daarna is het handig om een auto te huren. Voor een auto huren in Jordanië raden wij Sunny Cars aan. De afgelopen jaren hebben wij goede ervaringen met deze maatschappij in verband met de Nederlandse contactpersonen en de 100% verzekering en garantie waardoor je nooit voor verrassingen komt te staan.

Jordanië roadtrip: Start je route in Amman

Na een vliegreis van Nederland naar Jordanië zal Je rondreis door Jordanië beginnen in de hoofdstad van Jordanië: Amman. Amman is de grootste stad van het land en heeft een rijke historie. Verblijf zeker twee nachten in Amman om een aantal hoogtepunten in deze stad te bezoeken. De hoogtepunten van Amman zijn onder andere  de citadel, het Romeinse theater en het bezoeken van een moskee. Naast het bezichtigen van Amman zelf rijd je in ongeveer een uurtje naar Jerrash. Jerrash is een van de best bewaard gebleven Romeinse stad ter wereld, waar nog vele opgravingen te vinden zijn. Jerrash is daarom ideaal te bezoeken als een dagtrip vanuit Amman.

Accommodaties in Amman

Hieronder vind je een lijst met een aantal fijne accommodaties in Amman vanuit waar je de stad perfect kunt ontdekken.

Route door Jordanië

De mooiste weg van Jordanië: King’s Highway

Als je in Jordanië reist kun je kiezen uit drie verschillende snelwegen. Deze dag is een echte reisdag en kies daarom voor de mooiste snelweg van Jordanië: De King’s Highway. Deze weg is niet de snelste weg, maar door de fantastische uitzichten onderweg zeker de mooiste! Deze prachtige rit mag zeker niet ontbreken in je roadtrip door Jordanië. Vanaf Amman rijdt je in ongeveer een halfuur naar Madaba wat de eerste stop zal zijn. In Madaba vind je de St. Joriskerk wat de trekpleister van het stadje is. Vergeet ook zeker niet om eventjes in Madaba zelf rond te lopen en ga als lunch of tussendoortje voor een heerlijk broodje Falafel. Rij vervolgens door naar de religieuze plek Mount Nebo. Op deze plek zag Mozes het beloofde land.

Route door Jordanië
Route door Jordanië

De Grand Canyon van Jordanië en Klein Petra

Na het bezoeken van Mount Nebo vervolg je roadtrip Jordanië over de King’s Highway. Onderweg zie je de mooiste uitzichten en kom je langs de Grand Canyon van Jordanië. Dit uitzicht is echt waanzinnig en het wordt niet voor niets de Grand Canyon genoemd. Vergeet ook zeker niet om af en toe je auto langs de kant van de weg te zetten en even weg te dromen bij het uitzicht. Als je nog verder door rijdt naar het zuiden kom je nog langs de kastelen van Shobak en Al-Karak. Eindig deze lange reisdag in het gouden uurtje bij Klein Petra. Klein Petra is een fijn en verrassend voorproefje voor het echte wereldwonder Petra. Overnacht in Wadi Musa waar de ingang van Petra zich bevind.

Accommodaties in Wadi Musa

Hieronder vind je een aantal fijne accommodaties in Wadi Musa, vlakbij de ingang van het magische Petra.

Het spectaculaire Petra

Probeer om het wereldwonder Petra zo vroeg mogelijk te bezoeken. Doordat je al in Wadi Musa (ingang Petra) hebt geslapen kun je er voor zorgen dat je dit wereldwonder nog even met zo min mogelijk toeristen hoeft te delen. Veel toeristen komen namelijk maar voor één dag naar Petra en zullen hier rond het middaguur arriveren. Zonde! Petra heeft namelijk zoveel meer te bieden dan alleen de Treasury. Loop bijvoorbeeld eens helemaal door naar de Monastery of maak een hike zodat je vanaf bovenaf zicht hebt op de Treasury. In één dag kun je al veel van Petra zien, maar wil je het echt op je gemak bezoeken verblijf hier dan zeker nog een dag.

Petra

De woestijn in: Wadi Rum

Na het bezoeken van Petra is het tijd voor het slapen in de woestijn. Ga op zoek naar een leuke plek om te overnachten in een tent bij de bedoeïenen. De nachten kunnen wat koud zijn, maar de sterrenhemel midden in de woestijn maakt het meer dan waard! Overdag kun je gaan voor een jeepsafari door de woestijn. De tour rond zonsondergang is aan te raden. Hoe de zon langzaam ondergaat in dit oneindige landschap is prachtig.

Wadi Rum woestijn

De onderwaterwereld van Aqaba

Vanaf de Wadi Rum is het ongeveer 70 kilometer rijden naar Aqaba. Aqaba ligt aan de rode zee en staat bekend als een mooie duik en snorkelbestemming. Snorkel met de meest kleurrijke vissen en vanaf de kust heb je uitzicht op de landen Saoedi Arabië, Egypte en Israël. In Aqaba kun je je met gemak een dag of twee vermaken. In het stadje zijn een aantal leuke bezienswaardigheden, maar de meeste mensen komen hier om te relaxen en voor de fantastische onderwaterwereld. Ben je niet zo’n waterrat dan heb je waarschijnlijk aan één dag in Aqaba voldoende.

Vergelijk hier alle accommodaties in Aqaba.

Aqaba
Aqaba Jordanië

Doen tijdens je Jordanië roadtrip: Drijven in de dode zee

Na Aqaba vervolg je je route door Jordanië richting het noorden en je rijdt langs de kust van de Dode Zee verder omhoog. De route is mooi en onderweg zie je de rotsen langs de kust al vol liggen met zout. Rond de omgeving van de Dode Zee is verder eigenlijk niet zoveel te doen. Natuurlijk moet je even drijven in de Dode Zee en je insmeren met de modder! Zorg ervoor dat je dicht bij de Dode Zee verblijft, zodat je eventueel nog een keertje extra eventjes erin kan drijven. Je hebt hier aan één nacht meer dan voldoende. Vind je het nog lekker om een dag bij het zwembad voor het einde van je reis te relaxen? Dan kun je er voor kiezen om hier nog een nacht extra te blijven. De temperatuur is hier namelijk vaak lekker warm en aangenaam.

Het einde van de route door Jordanië: Amman

Het is helaas alweer tijd om het prachtige Jordanië te verlaten. Dit is het eindpunt van je Jordanië roadtrip. Afhankelijk van waar je verblijft is het nog een uur of twee rijden naar de hoofdstad van Jordanië. Als je de volgende ochtend vroeg vertrekt kun je er nog voor kiezen om een laatste nacht in Amman te verblijven. Lever je huurauto alvast in en geniet van je een laatste avond in het centrum van Amman.

Amman

Heb je meer tijd als 10 dagen? Ga dan hiken door de enorme kloof van Wadi Mujib of hike door het prachtige Dana natuurreservaat. Staat het gastvrije Jordanië op jouw bucketlist? Wat mag er volgens jou niet gemist worden in de ideale route door Jordanië?

Meer Jordanië?