Tunesië bezienswaardigheden

Tunesië bezienswaardigheden: 5 toffe bestemmingen

Geüpdatet op

Tunesië een prachtig land in het noorden van Afrika dat heel veel moois te bieden heeft. Het land is ideaal voor natuurliefhebbers, maar zeker ook voor cultuurliefhebbers. Het land kent veel idyllische dorpjes, maar met zoveel moois is het lastig om keuzes te maken. Wat te doen in Tunesië? Ik ging op ontdekking en deel ik de mooiste Tunesië bezienswaardigheden met je.

Boek je vliegtickets naar Tunesië

Het prachtige eiland Djerba

Djerba is een eiland van Tunesië dat door de zeven kilometer lange roman road verbonden is met het vaste land van Tunesië. Djerba staat bekend om zijn lange, mooie zandstranden. Je kunt hier heerlijk niets doen op één van de prachtige stranden en de hele dag lopen bakken, maar als je toch meer avontuur wilt inbrengen heeft Djerba veel te bieden.

Als je op  Djerba bent moet je zeker een bezoek brengen aan de Fadhloun moskee, de kerk van Houmt Souk, of bezoek La Ghriba, de oudste synagoge van Afrika. La Ghriba verwelkomt jaarlijks duizenden pelgrims uit de hele wereld voor de oudste bedevaart van de Middellandse zee. Tijdens dit feest herkent men de joodse slavernij en de bevrijding hiervan. Zeker een bijzonder moment om mee te maken.  Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het museum of arts & popular traditions, waar je zoals de naam al zegt een kijkje kunt nemen in de oude tradities van Tunesiërs en de geschiedenis van het land. Of bewonder de toffe street art in het dorpje Erriadh.  Mocht je aan al deze toffe bezienswaardigheden nog niet genoeg hebben dan kun je nog doen wat ik het allergaafst vond op Djerba.  Je kunt namelijk Djerba ontdekken per paard. Hierbij kom je veel bijzondere straatjes tegen en kun je tenslotte lekker uitwaaien op het strand.

Hoteltip Djerba: Villa Yasmin (met zwembad)

Tunesië bezienswaardigheden

Het pittoreske Sidi Bou Said

Eeé van de mooiste plaatsen die ik bezocht in Tunesië was Sidi Bou Said. Sidi Bou Said is gelegen in het noorden van Tunesië, ongeveer 20 kilometer verwijderd van de hoofdstad Tunis. Eenmaal aangekomen in dit pittoreske dorpje kun je niets anders doen dan om je heen kijken. Niet voor niets is deze plaats populair onder kunstenaars. Dit schilderachtig dorpje is gelegen bovenop een berg met witte en blauwe huizen en tevens achter elke hoek bijzonder prachtige deuren in verschillende kleuren. Omdat dit prachtige dorpje is gelegen boven op een berg heb je ook nog eens prachtig uitzicht op de middellandse zee,. Wat wil een mens nog meer? Dit karakteristieke stadje is niets anders dan ‘picture perfect’.

Tunesië bezienswaardigheden
Tunesië bezienswaardigheden

Doen in Tunesië: Bezoek de eeuwenoude stad Carthago

Slechts een paar kilometer buiten Tunis, de hoofdstad van Tunesië,  bevindt zich deze eeuwenoude stad. Chartago werd eeuwen geleden door de Romeinen compleet verwoest en daarna weer door dezelfde Romeinen opgebouwd. Wat vroeger één van de belangrijkste steden van de Romeinse Rijk was, is nu slechts een buitenwijk van Tunis met ruïnes. Maar vast en zeker net zo bijzonder. De ruïnes zijn immens en er zijn veel verschillende complexen. Carthago staat tevens op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ben je een echte cultuurliefhebber? Dan is Chartago zeker een must see stad in Tunesië!

Tunesië bezienswaardigheden

Het traditionele berberdorp Chenini

Eén van de tofste Tunesië bezienswaardigheden wat mij betreft is het traditionele berberdorp Chenini. Chenini is gelegen in het zuiden van Tunesië boven op een berg. Doordat Chenini  hoog gelegen is kun je genieten van een adembenemende uitzicht. Berberdorpjes bestaan uit grotwoningen,  waar elk gezin zijn eigen level heeft. Helaas is dit dorp niet echt bewoonbaar meer waardoor het nu vooral gebruikt wordt als opslag. Kenmerkend voor een berber dorp is een witte moskee welke prachtig afstemt met de kleur van de rotsen. Dit is zeker een aanbeveling  wanneer je cultuur wilt proeven.

Tunesië bezienswaardigheden: De oase van Ksar Ghilane

Ksar Ghilane is zeker meer dan alleen een grote zandbak. Hoewel het toch echt gelegen is in de Sahara. Ik zelf heb deze plek mogen ontdekken op een quad. Lekker een beetje scheuren met de wind door je haren en om je heen niet anders dan goud zand en tientallen dromedarissen. In Ksar Ghilane leef je zeker in het moment en heb je geen gevoel voor tijd, zonder WIFI (moest ik mezelf wel even overheen zetten natuurlijk?) en alleen het hier en nu. En dan even later sta je daar, midden in de uitgestrekte zandvlakte kijkend naar de bewonderenswaardige zonsondergang. Met in de avond  tijdens een  kampvuur genieten van een heerlijke avondmaal al kijkend naar een prachtige sterrenhemel. Ksar Ghilane is zeker een plek waar je naar toe moet zijn geweest als je een bezoek brengt aan het dit prachtige land.

De oase van Ksar Ghilane
De oase van Ksar Ghilane

Er zijn genoeg redenen om naar Tunesië te gaan. Het land heeft veel te bieden en je kunt er veel bijzondere dingen ontdekken. Tunesië  heeft mij zeker betoverd en natuurlijk zijn er naast deze toffe plaatsen nog veel meer gave plekken te ontdekken in Tunesië. Dus ik ben er van overtuigd dat Tunesië zeker nog niet van mij af is. Tot ooit mooi land! Wie gaat ermee? ?

Wat zijn volgens jou de mooist een meest bijzondere Tunesië bezienswaardigheden?

*Sorsha bezocht Tunesië voor Travelaar op uitnodiging van het Tunesisch verkeersbureau. In dit artikel deelt ze niets anders dan haar eigen ervaringen en eerlijke mening.