Reizen naar Jordanië woestijn

Alles wat je moet weten over reizen naar Jordanië

Geüpdatet op

Reizen naar Jordanië is nog niet heel populair. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe reisbestemming met een fijne mix van cultuur en natuur wordt er meestal niet gelijk gedacht aan Jordanië. Jordanië staat vooral bekend om het wereldwonder Petra, maar Jordanië heeft nog zoveel meer te bieden. Het land heeft een rijke cultuur, prachtige natuur en is super gastvrij. Het land leent zicht bij uitstek voor een rondreis van een week tot twee weken en is op dit moment veilig te bezoeken. Staat Jordanië op jouw reisplanning? Lees dan hier alles over de beste reistijd, veiligheid en meer.

Reizen naar Jordanië

Het is mogelijk om rechtstreeks van Amsterdam naar Jordanië te vliegen. Vliegtickets kun je het beste vergelijken via Tix.nl. Een retourticket boek je vanaf ongeveer €400. Je vliegt dan op de luchthaven van Amman.

De beste reistijd voor Jordanië

Jordanië is eigenlijk het gehele jaar door goed te bezoeken. Al zijn de maanden april, mei, oktober en november onder de meeste toeristen favoriet. De temperatuur is in deze maanden aangenaam en er valt relatief weinig tot geen regen. Houdt er wel rekening mee dat het in deze maanden ’s nachts nog behoorlijk koud kan zijn.

Vergeet niet een extra trui mee te nemen als je gaat overnachten in de Wadi-Rum woestijn

Reizen naar Jordanië Petra

Valuta in Jordanië

In Jordanië wordt er betaald met de Jordaanse Dinar. De Jordaanse Dinar wordt ook wel afgekort als de JOD. Op het moment van schrijven is €1,- ongeveer 0,87 JOD waard. Er zijn biljetten van 1, 5, 10 en 20 JOD. Naast de biljetten zijn er ook vele munten in omloop. De waarde van de munten wordt uitgedrukt in fils (1000 fils staat gelijk aan 1 JOD).

Valuta reizen naar Jordanië

Visum voor Jordanië

Voor een Jordanië vakantie moet je beschikken over een visum. Je hoeft het visum voor Jordanië niet vooraf aan te vragen, maar je krijgt het visum on arrival op het vliegveld. Wanneer je Jordanië via de grenzen binnenkomt kun je het visum eenvoudig aan de grens kopen. Let wel op dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn.

Welke bestemmingen in Jordanië moet je gezien hebben?

Jordanië is een redelijk groot land, maar gelukkig liggen de belangrijkste bezienswaardigheden redelijk dichtbij elkaar. Bestemmingen die je sowieso niet mag overslaan zijn het magische Petra, De Romeinse stad Jerash en de Wadi-Rum woestijn.

Wadi Rum
Wadi Rum
Jerash

Accommodaties boeken

Je kunt in Jordanië overnachten in allerlei prijsklassen. Je kunt het eigenlijk zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Vooral op de toeristische plekken kunnen de prijzen aardig oplopen. Mocht je op een budgetreis zijn, kun je ook overwegen om op een minder toeristische plek te overnachten. Deze plekken liggen vaak niet iets verder van de bekendere bezienswaardigheden, maar ook vanaf deze locaties is het bezoeken van de bezienswaardigheden prima te doen. Accommodaties zijn prima te boeken via Booking.com. Wij raden Booking.com aan, omdat je hier vrijwel altijd gratis tot 24 uur van te voren kunt annuleren. Perfect voor je gevoel van vrijheid.

Reizen met het openbaar vervoer in Jordanië

Tussen de grote steden zijn er enkele busverbindingen. Echter is het openbaar vervoer in Jordanië nog vrij beperkt. Wat ons betreft is Jordanië het beste te bereizen met een eigen auto. De wegen zijn over het algemeen goed, ze rijden net als in Nederland aan de rechterkant van de weg en het is een minder grote chaos als normaal in Azië.

Een auto huren in Jordanië

Nog leuker dan reizen met het openbaar vervoer in Jordanië is zelf een auto huren en een mooie roadtrip door Jordanië maken. Voor een auto huren in Jordanië raden wij Sunny Cars aan. Sunny Cars is super betrouwbaar en je hoeft nooit bang te zijn dat je extra kosten maakt. Bij het boeken van je auto zijn alle verzekeringen volledig meegenomen en je bent nooit je eigen risico kwijt.

Reizen naar Jordanië
Reizen naar Jordanië

Is Jordanië een veilige reisbestemming?

Wij hebben 10 dagen door Jordanië gereisd en hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Hoewel velen het volledige Midden-Oosten zien als een onrustig gebied, is Jordanië al jaren een rustige haven in tegenstelling tot de omringende landen. Reis echter niet naar de grens met Syrië en Irak (noorden van Jordanië). Houdt natuurlijk wel rekening met de andere normen en waarden in Jordanië. Hoewel in Amman de meeste mensen nog redelijk westers gekleed zijn, is het in de binnenlanden net allemaal iets conservatiever. Het is verstandig om voor je reis altijd het actuele reisadvies voor Jordanië te checken.

Lijkt het jou leuk om door Jordanië te reizen? Of ben je al eens in Jordanië geweest?