Perth bezienswaardigheden

Perth bezienswaardigheden: De hoofdstad van WA

Gepubliceerd op: 07-11-2017

Wie een reis maakt door West-Australië zal tijdens zijn of haar reis zeker eens terecht komen in de hoofdstad. Perth is een stad met ruim twee miljoen inwoners. Zelf verbleven wij ruim drie maanden in Perth. En eerlijk is eerlijk, het is zeker niet één van onze favoriete plekken in West-Australië, maar het is ook zonde om over te slaan. Perth is gelegen aan de westkust van West Australië en is een perfecte uitvalsbasis voor het maken van allerlei dagtrips. Het is de meest afgelegen stad van Australië. Maar ook de stad met de meeste zonuren vergeleken met andere grote Australische steden. Perth is heel groot en daarom is het handig om te weten welke plekken het leukst zijn om te bezoeken.

Het mooiste uitzicht over de stad vanaf Kings Park

De skyline van Perth is misschien niet zo indrukwekkend als de skyline van New York, Hong Kong of Sydney, maar toch is het indrukwekkend. Wanneer je vanaf het centrum van Perth (CBD) de Swan river oversteekt heb je een mooi zich op de skyline. Maar het beste uitzicht heb je vanaf Kings Park. Kings Park is de plek om op mooie zomerdagen te barbecueën. Je kunt net als op veel andere plekken in Australië gebruik maken van openbare barbecues – gewoon te chillen en dus te genieten van het uitzicht. Aan de ene kant zie je de stad liggen, aan de andere kant heb je een mooi zicht op de Swan River die dwars door Perth stroomt. Daarnaast vind je in Kings Park een botanische tuin.

Perth bezienswaardigheden. Kings Park Perth bezienswaardigheden

Stadsparken in Perth

Niet alleen Kings Park is een fijne plek in Perth om samen te komen en te genieten van het mooie weer. Perth is een onwijs groene stad en beschikt over meerdere fijne stadsparken. Favorieten zijn Shenton Park, Hyde Park, Queens Garden en Herdsman.

Perth bezienswaardigheden. parken in PerthPerth bezienswaardigheden. Barbecueën in het park

Wijn proeven in de Swan Valley

Houd je van lekkere wijnen en een mooie omgeving dan zit je goed in de Swan Valley. Hoewel de wijnen hier niet kunnen tippen aan de wijnen van Magaret river (iets verder naar het zuiden van West Australië) is dit één van de populairdere wijnregio’s van West Australië. De lokale bevolking komt hier dan ook graag samen in de weekenden.

Chillen op het strand

Perth ligt aan de prachtige Perth sunset coast en vanaf het centrum sta je binnen no-time op één van de prachtige stranden. Favorieten zijn onder andere Cottesloe beach (één van de drukste, maar ook meteen één van de gezelligste stranden), Scarborough Beach met vlakbij het strand veel uitgaansmogelijkheden en City Beach. In Australië kun je veel voor ons vreemde dieren spotten en dus is het niet gek dat er op de stranden soms een haai-alarm klinkt. Haaien zijn niet vreemd in West-Australië, maar dit lijkt niemand af te schrikken. Ieder strand beschikt dan ook over een strandwacht en alarmen in het water die getriggerd worden wanneer er een haai in de buurt is.

Perth bezienswaardigheden. Cottesloe Beach Perth

Kangoeroes spotten op Heirisson Island

Wie reist naar Australië zal zeker kangoeroes willen spotten. En hoewel dit in een grote stad niet heel gemakkelijk is, is er één plek om naartoe te gaan in Perth. Heirisson Island is gelegen in de Swan River en is een klein stadspark. Hier leven een aantal kangoeroes die je met een beetje geluk – ze liggen goed verstopt als het warm is – kunt spotten. Dit was voor ons dan ook de eerste keer dat we kangoeroes zagen.

Perth bezienswaardigheden. Kangoeroes op Heirisson Island

De leukste wijken van Perth

Perth is een enorm grote stad en is verdeeld in meerdere wijken met allen hun eigen karakter. Het echte centrum is het CBD (Central Business District) waar je veel hoogbouw vind. Wat ons betreft zijn de leukste wijken Northbridge – hier vind je veel hostels – en Leederville. En wie iets verder naar het zuiden gaat mag natuurlijk Fremantle niet missen. Deze hippe kustplaats is zeker een bezoek waard.

Perth bezienswaardigheden. Leederville Perth Perth bezienswaardigheden. Perth CBD

Chille slaapplekken in Perth

Hay Street Traveller\'s Inn
Hay Street Traveller\'s Inn
City Perth Backpackers Hostel
City Perth Backpackers Hostel

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.