Doen in Darwin: Darwin's Waterfront

Doen in Darwin, Australië: De hoogtepunten in één dag

Geüpdatet op

Darwin is de hoofdstad van de noordelijk deelstaat van Australië Northern Territory. De stad is het perfecte vertrekpunt voor een reis naar nationale parken zoals Kakadu national park en Litchfield. Het centrum van Darwin is niet groot en dus zelf niet veel tijd nodig hebben om deze stad te ontdekken, zodat je snel verder kunt reizen naar de hoogtepunten van Northern Territory. Er is niet extreem veel te doen in Darwin, maar het is wel één van de weinige bestemmingen in het dorre noorden van Australië waar je wat vermaakt kunt vinden. Minimaal een dag verblijven in Darwin is dus zeker geen straf. 

Darwin ligt in het uiterste noorden van Australië en met een gemiddelde temperatuur die vrijwel het gehele jaar tussen de 20 en 30 graden schommelt is het één van de warmste steden van het land. De maanden juni, juli en augustus zijn hierop een uitzondering. Dit zijn de wintermaanden in Australië. Verwacht nog steeds niet dat je het koud zult hebben. Veel kouder dan een graad of 19 zal het overdag niet worden.

Het centrum van Darwin is compact en dat is met deze temperaturen maar goed ook. De mooiste bezienswaardigheden van Darwin kun je gemakkelijk te voet bezoeken.

Slapen en stappen in Mitchell Street

Mitchell Street is één van de populairste straten van Darwin. Je vindt hier vrijwel alle hostels en de kroegen en restaurants zijn tot in de late uurtjes geopend. Boek je je hotel of hostel in deze straat dan hoef je nooit ver te lopen voor wat vermaak.

Mitchell Street hostel

Vanuit Darwin kun je gemakkelijk een bezoek maken aan het indrukwekkende Kakadu National Park.

Het mooiste strand van Darwin: Mindil Beach

Verblijf je in Mitchell Beach dan kun je het beste de bus pakken naar Mindil Beach wanneer je graag naar het strand wilt. Tussen oktober en mei kun je hier helaas niet zwemmen vanwege de giftige box jellyfish die hier voorkomen, maar ook deze maanden is het hier goed vertoeven. Met name de zonsondergang bij Mindil Beach levert prachtige plaatjes op.

Mindil Beach
Mindil Beach

Mindil Beach Sunset Market

Van mei tot en met oktober – tijdens het droge seizoen – kun je bij Mindil Beach de Mindil Beach Sunset Market bezoeken. Deze markt is enorm met meer dan 60 kraampjes met eten – met veel Aziatische gerechten – en meer dan 100 kraampjes met de mooiste – lokale – producten. De markt is enkel op donderdag en zondag, dus plan je reis naar Darwin zo dat je hierbij aanwezig kunt zijn. Dit is één van de fijnste dingen om te doen in Darwin.

Chillen in Darwin Esplanade

In het zuiden van de stad vind je een heerlijk stadspark, Esplanade. Je kunt hier een fijne wandeling maken, kijken naar de vreemde vogels die voorbij lopen en vliegen en gezellig picknicken. Dit is niet voor niets één van de favoriete plekken van de lokale bevolking.

Darwin’s waterfront

Wanneer je vanaf de Esplanade een klein stukje doorloopt kom je vanzelf uit bij Darwin’s waterfront. Wat ons betreft de fijnste plek in Darwin. Hoewel Darwin aan de zee ligt, zijn er in de stad geen fijne stranden te vinden. Darwin’s waterfront biedt hiervoor de uitkomst. Je kunt hier gratis dobberen in de lagoon of een duik nemen in het aangelegde golfslagbad. De entree hiervoor bedraagt 7 dollar.

Darwin's waterfront
Doen in Darwin: Darwin's Waterfront
Doen in Darwin: Darwin's Waterfront
Darwin's waterfront

Casuarina: Het grootste winkelcentrum van het noorden van Australië

Ben je in Darwin aangekomen na een gave roadtrip door Australië en is je garderobe toe aan vervanging? In het centrum van Darwin vind je een aantal winkels, maar de echte shopaholics kunnen het beste de bus nemen (lijn 10) naar Casuarina, het grootste winkelcentrum van Australië. Je vindt er populaire kledingmerken, een K-Mart en Target, supermarkten en een food hall op de onderste verdieping.

Heb jij nog aanvullende tips voor bezienswaardigheden in Darwin?