Lucky Bay Australië kangoeroes

10 redenen voor een reis naar Australië

Geüpdatet op

Australië is zo’n typische bestemming die bij veel reizigers op de bucketlist staat. Niet zo gek, want het land is adembenemend mooi en is de perfecte bestemming voor een avontuurlijke en gevarieerde rondreis. Je moet er bijna vierentwintig uur voor in het vliegtuig zitten en Australië is zeker geen goedkope bestemming, maar toch kan ik je verzekeren dat je minimaal één keer in je leven door Australië wilt hebben gereisd. Waarom? In dit artikel geven we je tien redenen voor een reis naar Australië.

#1. Australië is de perfecte bestemming voor een avontuurlijke roadtrip

Australië is gigantisch en dat betekent dat je er met gemak een paar jaar rond kunt reizen zonder twee keer op dezelfde plek te komen. En hoewel het land gigantisch is wonen er ‘maar’ 25,6 miljoen mensen in Australië. Dat betekent dat je soms tijdens je roadtrip urenlang niets of niemand (op want kangoeroes na) tegen komt. Australië is met uitstek één van de tofste bestemmingen voor een avontuurlijke en gevarieerde roadtrip. Dus, huur een auto of camper en ontdek de mooiste plekken in Australië.

Wil jij een mooie rondreis door Australië maken? Bij Van Verre Reizen boek je de mooiste rondreizen door Australië, compleet op maat gemaakt en volledig aan te passen naar jouw reiswensen.

redenen reis naar Australië

#2. De Australische natuur is bloedmooi en met niets te vergelijken

Qua natuur is Australië met geen enkel ander land te vergelijken. Van de uitgestrekte en droge outback, tot de oostkust met haar hippe steden en het veel minder drukke West-Australië met uitgestrekte stranden, ruige kustlijnen en prachtige nationale parken zoals Karijini National Park. De Australische natuur is bloedmooi en heeft voor ieder iets te bieden. Of je nou gek bent op wandelen, berglandschappen, hagelwitte stranden of de echte jungle.

karijini national park west australië

#3. In Australië spot je dieren die je nergens anders ter wereld spot

Wat mij het meeste is bijgebleven aan onze reis door Australië zijn de fantastische dieren in Australië die je nergens anders ter wereld kunt spotten. Kangoeroes zul je zonder twijfel spotten en de kans op andere bijzondere dieren is behoorlijk groot. Australië is zonder twijfel dé bestemming voor iedereen die bijzondere diersoorten wil spotten. En geen zorgen, niet alle dieren in Australië zijn gevaarlijk en giftig ;).

Kangoeroe op Lucky Bay

#4. Toe aan een dagje strand? In Australië zijn de stranden adembenemend mooi

Australië heeft een enorm uitgestrekte kustlijn en dat betekent dat je er zonder al te veel moeite een dag kunt chillen op de mooiste stranden. En dan bedoel ik dus echt van die hagelwitte stranden met azuurblauw (vaak ijskoud) water.

Lucky Bay
cable beach broome, west australië

#5. Relaxt zijn lijkt door Australiërs te zijn uitgevonden

Australiërs lijken relaxt zijn te hebben uitgevonden. Vrijwel nergens ter wereld kwam de lokale bevolking zo relaxt en chill op ons over (met uitzondering van in de grote(re) steden). Wat een heerlijke sfeer in de natuurgebieden en stranden. Relax dus, als je Australië bent!

#6. Aan toffe steden geen gebrek

Hoewel een groot gedeelte van het land behoorlijk verlaten aanvoelt zijn er genoeg Australische steden die perfect zijn voor een stedentrip. Denk aan een stedentrip Perth, Sydney, Melbourne of Darwin. In welke staat je ook gaat rondreizen, een stedentrip in Australië is altijd een goed idee.

Perth

#7. Maak kennis met de cultuur van de Aboriginals

Aboriginals zijn de oorspronkelijk bewoners van Australië en nog steeds leven grote, hechte gemeenschappen op veel plekken in het land. En waar de Australische mentaliteit en leefwijze behoorlijk op dit van West-Europa lijkt, is dit van de Aboriginals compleet anders. Super interessant dus om een kijkje te nemen in het leven van de aboriginals in Australië.

#8. Op heel veel plekken in Australië kun je te gek (en helemaal gratis) kamperen

Australië is zoals gezegd de ultieme bestemming voor een roadtrip en dat je op veel plekken gratis en voor niets (of een kleine bijdrage) mag overnachten in je auto of camper maakt je roadtrip nóg toffer. Tijdens onze reis door West-Australië maakten wij een te gekke roadtrip en sliepen we (bijna altijd gratis) op de meest bijzondere plekken.

Tip: Gebruik de app Wikicamps om de mooiste kampeerplekken te vinden.

kamperen in australië wikicamps
kamperen in australië wikicamps

#9. Je kunt overal prachtige wandelingen maken

De Australische natuur is zoals eerder genoemd overweldigend mooi en het land is daarom bij uitstek geschikt voor het maken van de mooiste wandelingen. In vrijwel ieder natuurgebied zijn wandelroutes uitgezet met verschillende lengte en moeilijkheidsgraden. Zo vind je overal een wandeling die jij uitstekend kunt maken.

#10. Dat Australische accent is toch gewoon fantastisch?

Amerikaans of Brits? Nee, doe mij maar het Australische accent. Hoewel het de eerste weken even wennen was en ik soms zelfs dacht dat een persoon echt geen Engels tegen me sprak (niet te verstaan sommige Australiërs), ben ik het Australische accent enorm gaan waarderen. Nog steeds zeggen we voor de grap Australische dingen tegen elkaar die je nergens anders ter wereld mensen hoort zeggen.

Heb jij al eens een mooie reis door Australië gemaakt?