Hoe duur is Bali

Budget Bali: Hoe duur is Bali?

Geüpdatet op

Indonesië is een geweldig land om te reizen en je kunt je er met gemak maanden vermaken wanneer je alle eilanden wilt bezoeken. Wij maakten een reis door Indonesië en bezochten de eilanden Bali, Nusa Lembongan, Gili Air en Lombok. In totaal verbleven wij 29 dagen in Indonesië. Wil je graag een antwoord op de vraag ‘Hoe duur is Bali?’ Zoek dan niet verder. Wij hielden onze uitgaven bij zodat je een beetje een idee krijgt van het benodigde budget voor Bali en de omliggende eilanden.

Onze uitgaven op Bali hebben we onderverdeeld in vijf categorieën: Eten en drinken, slapen, vervoer, excursies en overige uitgaven. Dit artikel is enkel bedoelt om je een inzicht te geven in bepaalde uitgaven in Bali. Uiteraard kun je gemakkelijk minder uitgeven en meer uitgeven is al helemaal niet moeilijk.

Valuta in Indonesië

Bali is één van de duizenden eilanden van Indonesië en is verreweg het meest toeristisch van allemaal. Net als op de andere eilanden van Indonesië betaalt men op Bali met de Indonesische Roepia (IDR). In dit Budget Bali artikel delen we prijzen in euro’s. Uiteraard kan dit wisselend zijn in verband met de wisselkoers.

Boek je vliegtickets naar Bali

TIP: Dit artikel is gebaseerd op onze uitgaven op Bali tijdens een zelf samengestelde rondreis over het eiland. Vind jij het fijn om je complete vakantie op Bali vooraf te boeken? Of wil je liever mee met een samengestelde rondreis? Via TUI kun je de beste vakantiedeals naar Bali vergelijken.

Kosten voor eten en drinken op Bali

Bali is een waar paradijs voor iedereen de houdt van lekker – en vegan/vegetarisch – eten. De kosten voor eten en drinken op Bali kunnen uitvallen precies zoals jij het wilt. Voor één euro kun je al een heerlijke nasi goreng op straat eten en in een lokaal restaurant (warung) is dit ook mogelijk. Ga je echter naar een meer westers restaurant dan zul je al gauw een paar euro kwijt zijn voor een maaltijd. Wij aten over het algemeen in een Warung (aanrader!), dronken regelmatig een (alcoholisch) drankje en hebben een aantal keren gegeten in een wat duurder restaurant. Een keer iets anders dan rijst of noodles is best lekker na een paar maanden reizen 😉 Ontbijt was vaak bij de prijs van onze kamer inbegrepen, dus we aten twee keer per dagen “buiten de deur”.

Eten en drinken in Ubud en de populaire badplaatsen is vaak wat duurder dan in kleinere dorpen en steden. In totaal gaven wij voor eten en drinken in Indonesië een bedrag uit van €533,78. Dit komt neer op een bedrag van €18,41 per dag voor twee personen.

kosten backpacken indonesie eten en drinken
Kosten voor eten op Bali
Eten en drinken op Bali

Accommodaties op Bali

Het slapen op Bali is voor ons een behoorlijke kostenpost geweest en ligt sowieso hoger dan in de andere landen die wij bezochten zoals Maleisië en India. Wij hebben hier echter zelf (bewust) voor gekozen. Na drie maanden te hebben gereisd was het heerlijk om een beetje meer luxe te hebben. Zo sliepen we bijna twee weken op Bali – in twee verschillende hotels – in een heerlijke kamer, met een heerlijk ontbijt en een zwembad waar we aan het einde van de dag lekker konden afkoelen. Uiteraard is het mogelijk om een goedkopere slaapplek te vinden. Op de Gili eilanden betaalden wij voor het slapen 200.000 rupiah, wat neerkomt op ruim €13 per nacht.

Voor het slapen in Indonesië gaven wij in totaal een bedrag uit van €498,19 voor 28 nachten. Dit komt neer op €17,80 per nacht voor twee personen.

Tips voor accommodaties op Bali en omliggende eilanden

Kosten voor accommodaties op Bali
Hoe duur is Bali accommodaties

Hoe duur is vervoer op Bali

Doordat wij lang op één plek zijn gebleven, hebben we relatief weinig uitgegeven aan het vervoer op Bali. Wel huurden we vrijwel overal voor een aantal dagen een scooter, Op Nusa Penida bijvoorbeeld. Houd er rekening mee dat het openbaar vervoer op Bali niet heel goed geregeld is. Wil je veel plekken zien dan kun je het beste een privéchauffeur regelen bij je hotel of zelf een scooter huren.

 • In totaal gaven wij aan het vervoer in Indonesië een bedrag uit van €147,61 voor twee personen.

Uitgaven voor excursies op Bali

Met excursies bedoelen we onder andere de surfcursus die Erick heeft gevolgd op Bali. Het surfen heeft ons bijna €70 gekost. Daarnaast bezochten we een aantal tempels waarvoor we entree moesten betalen en deden we een aantal snorkeltours. Wanneer je gaat backpacken op Bali kun je uiteraard zelf beslissen voor welke excursies je wel wilt betalen en voor welke niet.

Nusa Penida

Budget Bali: Overige uitgaven op Bali

Onder overige uitgaven vallen uitgaven voor shampoo, zeep, sigaretten, souvenirs, kleding, de was laten doen en al het andere. Hieraan gaven we in Indonesië een totaalbedrag uit van €93,27.

Hoe duur is Bali: Conclusie

Hieronder zie je een overzichtje van de totale budget Bali en kosten per persoon per dag. Gemiddeld gaven wij bijna €25 uit per persoon per dag. Als antwoord op de vraag ‘hoe duur is Bali’ kunnen we wel concluderen dat Bali een behoorlijk goedkope reisbestemming is. 

Totaal (29 dagen)Per dag ( 2 personen)
€ 1.427,59€ 49,23
Overzicht van onze gemaakte kosten

In totaal gaven wij tijdens onze reis door Bali en de omliggende eilanden, zoals Lombok, van 29 dagen een bedrag uit van €1.427.59. Dit komt neer op €49.23 per dag. Dit is een dagbudget van €24,61 per persoon.

Nusa Penida

Eindconclusie budget Bali

Nogmaals: Uiteraard kun je het backpacken op Bali zo duur of goedkoop maken als dat je zelf wilt. Dit artikel is enkel bedoelt om je en kijkje te geven in hoe wij hebben gereisd. Ook zal het uitmaken welke eilanden in Indonesië je bezoekt. Zo merkten wij dat Lombok bijvoorbeeld een stuk goedkoper is dan Bali. Andere eilanden zullen zelfs weer goedkoper zijn dan Lombok. Vooral op het slapen kun je veel geld besparen door goed te zoeken naar een budgetoptie. Wij kozen voor wat meer luxe, maar uiteraard zijn er ook genoeg goedkopere kamers beschikbaar.

uitgaven-indonesie

11 berichten over “Budget Bali: Hoe duur is Bali?”

 1. Avatar van Mellisa - Grenzeloosreizen
  Mellisa - Grenzeloosreizen
  21 juli 2016

  Jullie doen het goed op een budget zeg! Vind ik wel heel knap! Ik doe altijd veel te veel op reis qua excursies, raften, duiken etc. Zijn altijd helaas dure dingen, maar wel echt de moeite waard!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   22 juli 2016

   Hehe thanks! Nou moeten wij natuurlijk ook wel iets meer opletten dan wanneer we op vakantie zouden zijn bijvoorbeeld, maar we doen wel zoveel mogelijk wat we willen.. Duiken lijkt me doodeng! Haha

 2. Avatar van Marianne van der W.
  Marianne van der W.
  22 juli 2016

  Handig om te lezen, aangezien wij ook met een budget reizen en onze laatste zes weken in Indonesië besteden! Wie weet komen we elkaar nog tegen, waar dan ook!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   22 juli 2016

   Heel leuk! Welke eilanden gaan jullie doen? Have fun!

 3. Avatar van Yvon
  Yvon
  25 juli 2016

  Klinkt aantrekkelijk en niet duur. Schreef net bij Karlijn dat Indonesië niet hoog op mijn lijstje staat, maar na een paar dure bestemmingen (Japan, Noord-Korea, Europa) is goedkoper Azië misschien niet zo'n gek idee. Moest wel lachen om je accommodatie als flinke kostenpost :) Wij betaalden in Kroatië voor Airbnb's niet minder dan €50,- per nacht.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   26 juli 2016

   Haha I know.. Europa is zoveel duurder! Als je op zoek bent naar een goedkoper land in Azië en Indonesië trekt je niet echt, Laos it is! Geweldig land :D Of al geweest?

 4. Avatar van Marcella Molenaar
  Marcella Molenaar
  2 augustus 2016

  Leuk overzicht altijd! Indonesië wil ik erg graag bezoeken, lijkt me een prachtig land! Ik vind het ook wel zo'n land waar je fijn kunt relaxen, dus ik zou zo'n fijne relaxte kamer of bungalow zoeken. Lijkt me heerlijk!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   5 augustus 2016

   Dat is het ook inderdaad. Vandaar dat wij ook een beetje meer "luxe" hebben gedaan..

 5. Avatar van Judith | Worldwife.nl
  Judith | Worldwife.nl
  24 februari 2017

  Waarom geef ik altijd veel meer geld uit dan anderen terwijl ik echt niet zo heel gek doe vind ik zelf. Oké, ik slaap vaak alleen in een 2-persoonskamer dus dan schieten de kosten al snel omhoog, Aan eten en drinken ben ik ook nooit zo heel veel kwijt, aan excursies dan weer wel. Ben benieuwd wat Indonesië mij gaat kosten. Over 3 maanden ga ik :)

 6. Avatar van Max
  Max
  18 juli 2022

  Mooi artikel en dat is zeker niet veel voor een hele maand (29 dagen) daar zijn! Hoe zit het met de vliegtickets, want die waren niet mee gerekend dacht ik. Dat lijkt me de grootste kostenpost. Via waar kan je over het algemeen de goedkoopste vliegtickets boeken naar Bali?

  1. Avatar van Kirsten
   Kirsten
   30 juli 2022

   Hi Max, De vliegtickets zijn inderdaad niet meegenomen in deze berekeningen, aangezien wij een klein jaar door Zuidoost-Azië reisden en dus vanaf Kuala Lumpur naar Bali vlogen. Dit kan al voor een paar tientjes met Air Ais bijvoorbeeld. Voor het vinden van vliegtickets van Nederland naar Bali kun je het beste zoveel mogelijk vergelijken. De prijzen schijnen nogal omhoog te zijn geschoten de laatste tijd namelijk. Wij checken zelf altijd Tix en Skyscanner. Groetjes Kirsten