Maak een dagtrip van Kusadasi naar Samos

Heb jij een vakantie naar de Turkse badkplaats Kusadasi op de planning staan? Super leuk, maar wist je wel dat je vanaf Kusadasi naar Samos kan reizen. Juist, naar het Griekse eiland Samos. Zo kun je twee bestemmingen bezoeken tijdens één vakantie. Je leest hier alles over het regelen van de reis van Kusadasi naar Samos en praktische informatie over een bezoek aan Samos en de mooiste bezienswaardigheden.

Benodigde papieren voor een trip van Kusadasi naar Samos

Voorheen kon je alleen naar Turkije reizen door vooraf een visum voor Turkije aan te vragen. Sinds 2020 kun je als Nederlander en Belg zonder visum naar Turkije reizen. Griekenland valt onder de EU en ook hiervoor hoef je dus geen visum aan te vragen. Een reis naar twee landen in één is nog nooit zo makkelijk geweest.

Wil je je vakantie naar Kusadasi boeken? Vergelijk dan hier alle aanbiedingen voor vakanties naar Kusadasi via de Vakantiediscounter.

Samos naar Kusadasi. Meander Travel, Kusadasi

Inchecken in de haven van Kusadasi

Een dagtrip van Kusadasi naar Samos kun je op veel plekken in Kusadasi boeken. Je wordt hierbij vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel en wordt afgeleverd bij het kantoor van Meander Travel in de haven van Kusadasi. Hier worden paspoorten gecontroleerd en ontvang je je boarding pass voor de boot. De communicatie verloopt niet altijd even vlekkeloos, maar maak je geen zorgen, de boot naar Samos staat goed aangegeven.

Vanaf het winkelcentrum Scuala Nuovo kom je de haven van Kusadasi binnen. En dit is precies de plek waar de beveiliging begint. Je tas wordt gecontroleerd, gescand en zelf loop je door beveiligingspoortjes. Eenmaal binnen loop je naar rechts, langs de cruiseschepen. De beveiliger hier zal je boarding pass scannen en je door laten naar de douane. Je reist echt van het ene land naar het andere land, dus ook hier kun je belastingvrij shoppen. Vanuit de cruiseterminal loop je naar buiten waar de boot op je ligt te wachten. Laat je ticket zien en je reis van Kusadasi naar Samos kan beginnen.

De boottocht van Kusadasi naar Samos duurt ongeveer anderhalf uur.

Samos naar Kusadasi. Haven Kusadasi
Samos naar Kusadasi. Cruise schepen in Kusadasi
Meander Travel
kusadasi naar samos

Het Griekse eiland Samos

Samos is een ontzettend groen eiland en kenmerkt zich verder door pittoreske vissersdorpjes, prachtige witte stranden, en gezellige straatjes. Op dit eiland is ook een beroemdheid geboren. Niemand minder dan Phytagoras (Yes, die van A² + B² = C²) werd hier zo’n 2500 jaar geleden geboren. De boot komt aan in Vathy, de hoofdstad van Samos. Hier waan je je meteen in een totaal andere wereld. Kerken in plaats van moskeeën, betalen met de Euro in plaats van de Turkse Lira en pittoreske gekleurde huisjes tegen de bergwand.

Samos is zo’n 44 kilometer lang en 19 kilometer breed. Je kunt dus in korte tijd veel zien van de eiland. Vanaf het busstation in Vathi vertrekken de bussen naar verschillende dorpen op het eiland. Een voor ons nog mooiere manier om het eiland te verkennen is door het huren van een scooter. Wij betaalden voor een scooter 15 euro. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is je Nederlandse rijbewijs en je paspoort.

haven Samos
Vathy

Wat te doen op Samos

Aangezien je hebt gekozen voor een dagtrip van Kusadasi naar Samos zul je keuzes moeten maken wat betreft de dingen die je vandaag wilt doen. Zelf kozen wij ervoor om een scooter te huren om zo zoveel mogelijk van het eiland te kunnen ontdekken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met een gids op pad te gaan of om in het centrum van het eiland waar de boot aankomt te verblijven. Je vindt hier ontzettend veel gezellige pleinen, restaurants, barretjes en winkels. Mocht je toch meer willen zien dan lees je hieronder over de leukste dingen om te doen op Samos.

Boek een bustour met een gids

Wil jij iets langer dan een dag op Samos blijven en wil je niet net als wij een scooter – of een auto – huren, maar wil je wel meer zien van het eiland? Kies er dan voor om mee te gaan met een georganiseerde bustour. Deze tour neemt je de hele dag mee op pad langs de mooiste plekken op Samos met een gids die je alles over de omgeving vertelt. Een volledige tour kost €56 per persoon en kun je hier boeken.

Bezoek de dorpen Phytagorio & Vathy op Samos

Vanuit Vathy, ook wel Samos stad genoemd kun je met de scooter of huurauto naar de dorpen Phytagoria reizen. Phytagoria is de plek waar Phytagoras is geboren. Natuurlijk vind je hier dus ook een standbeeld ten nagedachtenis. De plaats is gelegen aan een prachtige baai met daarin allerlei kleurrijke vissersbootjes. Phytagorio is prima te voet te verkennen en dit deden wij. Wanneer je vanaf de baai naar boven loopt kom je Griekse huisje tegen in allerlei kleuren, prachtig geschilderde trappen en deuren en bloemen in de meest uiteenlopende kleuren.

Op Phytagorio is verder een kerk te bezoeken, de Castle Early Christian Bastilica. Naast deze kerk ligt het oude kasteel, Castle of Lycourgos Logothetes. Vanaf het kasteel heb je een geweldig uitzicht over de zee en en zie je in de verte één van de vele andere Griekse eilanden liggen. De rit van Phytagorio terug naar Vathy is ook geweldig. Wanneer je de berg afrijdt zie je de meest geweldige uitzichten en kijk je uit over de baai van Vathy.

Bezoek het historische centrum van Samos stad

In Vathy bezochten wij Ano Vathy, het oude gedeelte van de stad en aten wij heerlijke tzatziki en gyros. Verder is hier het archeologisch museum te bezoeken en zijn er meer dan genoeg restaurantjes en barretjes te vinden. Het gezelligst is het op het plein aan de boulevard. Die plein kenmerkt zich door een standbeeld van een leeuw en is dus niet te missen.

Ano Vathy
Scooter huren in Samos

Terugreis naar Kusadasi vanuit Samos

Aan het einde van de middag is het tijd om afscheid te nemen van het Griekse eiland Samos. Rond half vijf wordt je verwacht bij de boot welke om vijf uur vertrekt naar Kusadasi. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om langer op Samos te verblijven en een paar dagen later de boot terug te pakken. Is dit wat je wilt? Hieronder vind je een aantal fijne accommodaties op Samos:

Niet gevonden wat je zocht? Vergelijk hier alle accommodaties op Samos.

kusadasi naar samos
kusadasi naar samos

Wist jij dat het mogelijk was om in één dag van Kusadasi naar Samos te reizen?

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Chille hotels op Samos