Turkije

Op vakantie naar Turkije? Of op zoek naar een toffe stedentrip bestemming in Europa? Hieronder delen wij de beste tips voor een vakantie of stedentrip in Turkije. Met informatie over de mooiste steden, de mooiste plekken aan de Turkse rivièra, tips voor mooie roadtrip routes en onontdekte plekken in Turkije.

  • Hoofdstad Turkije: Ankara
  • Aanbevolden vaccinaties: DTP en hepatitis A. Laat je voor je reis altijd informeren via Vaccinaties op Reis.
  • Beste reistijd: Een vakantie in Turkije kan het hele jaar door, maar de fijnste maanden zijn over het algemeen de maanden mei en juni en september en oktober.
  • Munteenheid: Turkse lira

Nieuwste artikelen

Vakantie in Turkije

Turkije is één van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders en Belgen. Niet zo gek, want je vliegt er in een paar uur naartoe, maar hebt wel meteen het gevoel heel ver van huis te zijn. Want hoewel het land voor een deel in Europa ligt, valt het overgrote deel van het land waaronder de hoofdstad Ankara onder Zuidwest-Azië. En dat zie en voel je overal in het land. Het is daarom dat veel mensen het land laten vallen onder de regio het Midden-Oosten.

Voor een vakantie in Turkije zit je aan de Turkse Rivièra met populaire badplaatsen als Marmaris, Kusadasi en Alanya altijd goed. Deze rivièra ligt aan de Middellandse Zee en staat bekend als één van de mooiste regio’s van het land. Een andere populaire regio in het land is Cappadocië. Deze landstreek staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en behoort daarmee tot één van de mooiste en meest unieke plekken ter wereld.

De leukste stedentrips

Maar niet alleen voor een ontspannende vakantie ben je in Turkije aan het goede adres. Het land is enorm uitgestrekt en bestaat in het zuiden uit de prachtigste kustlijnen, in het oosten uit indrukwekkende bergketens en in het noorden haar ligging aan de Zwarte Zee. Maar het land kent ook een lange geschiedenis en dat zie je vooral terug in de mooiste steden. Een aantal van de populairste steden in Turkije zijn onder andere Istanbul, Ankara, Izmir en Göreme.

Snel boeken dus die vakantie, zodat je alle bezienswaardigheden in Turkije met je eigen ogen kunt bewonderen!

Meer Turkije