hoe duur is singapore reisbudget

Hoe duur is Singapore: Ons reisbudget voor twee personen

Gepubliceerd op: 17-10-2014

Singapore staat bekend als één van de duurste landen ter wereld. En zeker als één van de duurste landen in Azië. Toch trekken veel backpackers langs deze stadstaat en konden ook wij het niet laten om een kijkje te nemen. Om de kosten een beetje binnen de perken te houden hebben we ervoor gekozen om voor het eerst op een slaapzaal te slapen. We zijn twee nachten in Singapore geweest, dus erg nauwkeurig zullen de uitgaven niet zijn. Hoe duur is Singapore? In deze post hopen we je hier wat meer duidelijkheid over te geven.

Hoe duur is Singapore?

Om een duidelijk antwoord te kunnen geven op de vraag “hoe duur is Singapore?” hebben wij tijdens ons bezoek aan deze stadstaat onze uitgaven bijgehouden. Onze uitgaven zijn onderverdeeld in vijf categorieën; Eten en drinken, slapen, vervoer, souvenirs en overige.

Eten en drinken in Singapore

Je zou denken dat je in Singapore alleen maar duur kunt eten, omdat de stad natuurlijk bekend staat om zijn hoge prijzen. Nou is dat gelukkig helemaal niet zo:) Toen we in Nepal waren las ik een artikel van Lonely Planet welke stad de lekkerste streetfood heeft. Het ging tussen Singapore en Taipei. Beide steden hadden we in het vooruitzicht, dus daar konden we ons op verheugen.

Als het tussen deze twee steden gaat wint Singapore, wat ons betreft, zeker. Ze hebben hier zogeheten ‘food courts’, waar tientallen restaurantjes hun eten bereiden. Tijdens de verstedelijking van Singapore in de jaren vijftig zijn deze courts in het leven geroepen om de slechte hygiëne van de straatverkopers tegen te gaan. Iets dat meteen opvalt is dat het vooral Chinezen zijn die hun eten aanbieden op de terrasjes. Voor vijf euro kun je met zijn tweeën prima uiteten bij de food courts. En dan is het nog enorm lekker ook!

hoe duur is singapore reisbudget

hoe duur is singapore reisbudget eten

Vervoer in Singapore

Je kunt merken dat Singapore een stuk georganiseerder is dan de rest van Zuidoost-Azië. De wegen zijn schoon en zonder gaten, er wordt fanatiek schoongemaakt, er wordt onderhoud gepleegd en de metro is perfect georganiseerd om maar een paar dingen te noemen. Dit zorgt ervoor dat, wanneer je de taxi of bus pakt, je minder snel vast komt te staan in het verkeer zoals gebruikelijker is in andere Aziatische steden. Om dit probleem helemaal te vermijden kun je natuurlijk de metro pakken. Snel, effectief en goedkoop. Hoewel je natuurlijk niets van de omgeving ziet ben ik echt fan van de metro. Gewoon een hele ervaring. Misschien voor mensen uit Rotterdam of Amsterdam een stuk minder, maar voor ons des te meer.

De beste manier om een stad te bekijken is niets over te slaan en te voet te gaan. Op deze manier  krijg je het beste een beeld van de plek waar je bent. Oja.. en het is natuurlijk ook nog gratis:) Als je de behoefte hebt om Singapore vanaf de weg én het water te bekijken dan hebben we ook nog deze optie:

hoe duur is singapore reisbudget

hoe duur is singapore reisbudget openbaar vervoer

hoe duur is singapore reisbudget

Slapen in Singapore

Omdat Singapore een stuk duurder is dan andere steden in Zuidoost-Azië, worden hier voor backpackers eigenlijk alleen maar dorms aangeboden. De ‘private double rooms’ zijn vaak onbetaalbaar. Dus wij moesten er ook aan geloven. Voor omgerekend 14 euro per persoon, wat voor ons tot dit moment het allerduurste was, sliepen we in een tweepersoons dorm. Samen met 36 andere mensen. Geen succes. Vooral Kir heeft geen oog dichtgedaan omdat er tot laat in de nacht mensen de kamer binnenkwamen en anderen om vijf uur weer vertrokken. Na weinig nachtrust hebben we dus maar besloten verder te zoeken naar een andere slaapplek.

Voor €17,50 per persoon sliepen we die nacht in een tweepersoons dorm. Dus: een stapelbed in een aparte kamer. Ook ik merkte dat ik deze nacht beter tot rust gekomen ben. Goede keuze dus, want we moesten er weer vroeg uit om naar Taiwan te vliegen. Bij beide plekken was het trouwens erg schoon. Als je dus dorms gewend bent raden we Pillow Talk, van onze eerste nacht, zeker aan. Om een beetje duidelijk te krijgen waar we hebben geslapen, kun je de locaties van beide slaapplekken hieronder op het kaartje zien. Wij waren wel te spreken over deze plek, want het zit redelijk centraal en is relatief betaalbaar.

hoe duur is singapore reisbudget slapen

Hoe duur is Singapore?

Hieronder vindt je het antwoord op de vraag “Hoe duur is Singapore?”. Je ziet hier hoeveel wij uitgaven en hoeveel ons dagbudget per persoon was.

[tabel-singapore]
Totaal
( dagen)
Per dag
(2 personen)
S$ 258,99 S$ 129,50
€ 150,21 € 75,11

Wij gingen naar Singapore vanuit Kuala Lumpur met de bus. Per persoon betaalden we hiervoor 45 RM (1 euro is 4,1 RM). Meer over onze uitgaven in Maleisië lees je hier.

Vallen onze uitgaven in Singapore jou mee of juist tegen? Of heb je nog goede budgettips voor een paar dagen Singapore? Wij horen het graag.

Meer Zuidoost-Azië

Chille slaapplekken in Singapore

Marina Bay Sands
Marina Bay Sands

Erick - Als je een relatie hebt met iemand die nergens anders over kan praten dan reizen, duurt het niet lang voordat jijzelf er ook mee aangestoken bent. Travelaar is mede hierdoor ontstaan en hiervan heb ik geen moment spijt gehad. Net zoals reizen een deel van mijn leven is geworden is Travelaar dat nu ook. Ik neem vooral de technische kant van de website op me, zoals web development, foto- en videobewerking maar ook schrijf ik af en toe een artikel.

Lees meer

5 reacties op “Hoe duur is Singapore: Ons reisbudget voor twee personen”

 1. Marcella schreef:

  Wij deden naar Nieuw-Zeeland en terug naar Nederland een overstap in Singapore. 1x 16 uur en 1x 20 uur, dus we kregen een korte indruk. Toch leuk om er rond te lopen, bijzondere stad!

  • Dat is ook een fijne manier om Singapore te ontdekken Marcella! Toch redelijk wat uurtjes gehad dus daar 🙂 Wij ook niet heel veel meer, maar hebben toch wel behoorlijk wat kunnen zien.. Is het wat jou betreft voor herhaling vatbaar?

 2. Ik ben gek op Aziatische metropolen en Singapore zou ik nog wel een keer willen zien! Jammer dat de accommodatie zo duur is :(.

  • Jaa hea!? Ik zou ook heel graag nog eens naar Singapore willen.. En dan iets langer! Maar zoals je al zegt, zo zonde hoeveel je neer moet leggen voor een fijne slaapplek! Dan gaat de keuze toch snel naar één van de andere fijne Aziatische landen 🙂

 3. Yvonne schreef:

  Ben net terug van Singapore zijn er drie weken geweest.Het was geweldig en we hebben ons geen minuut verveeld.Onze zoon is er voor 5 mnd op exchange NUS en hebben we bezocht.Singapore heeft mijn hart gestolen.Mensen zijn er zo vriendelijk en behulpzaam.Het is er overal zo schoon geen papiertjes op de grond.Het eten is goedkoop en heerlijk.De Hotels zijn er goed.Wij zaten in een 5 sterren hotel en daardoor alles zeer luxe, maar voor veel minder kun je ook een prima hotel vinden.Mijn man zat een week in hotel Boss stuk goedkoper dan ons hotel One Farrer en Spa ,maar nog steeds goed.De architectuur zo mooi.Little India en Chinatown zo gezellig. Orchard prachtig om te zien. Botanic garden zo mooi!ISentosa Island en ga zo maar door. ik ben erg enthousiast en ik mis Singapore nu al!Heb je de mogelijkheden om te gaan zeker doen!! Deze reis vergeet ik nooit meer.
  Veel plezier!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.