hoe duur is singapore reisbudget

Hoe duur is Singapore: Kosten & Budget

Geüpdatet op

Singapore staat bekend als één van de duurste landen ter wereld. En zeker als één van de duurste landen in Azië. Toch trekken veel backpackers langs deze stadstaat en konden ook wij het niet laten om een kijkje te nemen. In dit artikel geven we een zo duidelijk mogelijk antwoord op de vraag hoe duur is Singapore. Met een overzicht van al onze kosten in Singapore en handige budgettips.

Hoe duur is Singapore?

Om een duidelijk antwoord te kunnen geven op de vraag “hoe duur is Singapore?” hebben wij tijdens ons bezoek aan deze stadstaat onze uitgaven bijgehouden. Onze uitgaven zijn onderverdeeld in vijf categorieën: De kosten voor eten en drinken, slapen, vervoer, souvenirs en overige.

Kosten voor eten en drinken in Singapore

Tijdens de verstedelijking van Singapore in de jaren vijftig zijn overal in het land food courts in het leven geroepen om de slechte hygiëne van de straatverkopers tegen te gaan. Iets dat meteen opvalt is dat het vooral Chinezen zijn die hun eten aanbieden op de terrasjes. Voor vijf euro kun je met zijn tweeën prima uiteten bij de food courts. En dan is het nog enorm lekker ook. Eten en drinken in Singapore hoeft dus helemaal niet duur te zijn, maar over het algemeen liggen de prijzen iets hoger dan in andere landen in Zuidoost-Azië.

hoe duur is singapore reisbudget
Foodcourt Singapore

Vervoer in Singapore

Je kunt merken dat Singapore een stuk georganiseerder is dan de rest van Zuidoost-Azië. De wegen zijn schoon en zonder gaten, er wordt fanatiek schoongemaakt, er wordt onderhoud gepleegd en de metro is perfect georganiseerd om maar een paar dingen te noemen. Dit zorgt ervoor dat, wanneer je de taxi of bus pakt, je minder snel vast komt te staan in het verkeer zoals gebruikelijker is in andere Aziatische steden. Om dit probleem helemaal te vermijden kun je natuurlijk de metro pakken. Snel, effectief en goedkoop. Hoewel je natuurlijk niets van de omgeving ziet ben ik echt fan van de metro. Gewoon een hele ervaring. Misschien voor mensen uit Rotterdam of Amsterdam een stuk minder, maar voor ons des te meer.

Wij reisden van Kuala Lumpur naar Singapore met de bus. Per persoon betaalden we hiervoor 45 RM (1 euro is 4,1 RM).

De beste manier om een stad te bekijken is niets over te slaan en te voet te gaan. Op deze manier  krijg je het beste een beeld van de plek waar je bent. Oja.. en het is natuurlijk ook nog gratis. Als je de behoefte hebt om Singapore vanaf de weg én het water te bekijken dan hebben we ook nog deze optie:

hoe duur is singapore reisbudget
hoe duur is singapore reisbudget openbaar vervoer
Metro Singapore

Overnachten in Singapore

De kostenpost overnachten zal het grootste gedeelte van je budget voor Singapore betrekken. Accommodaties zijn hier een stuk duurder dan in andere landen in Zuidoost-Azië. Wij kozen voor een overnachting in een slaapzaal om de kosten te dekken. Hiervoor betaalden wij €17,50 per persoon voor één nacht. Wil je liever een privékamer dan moet je zeker rekenen op €50 per persoon. In veel gevallen deel je dan de badkamer

Hieronder vind je een aantal fijne – en redelijk betaalbare – accommodaties in Singapore:

Reis je niet op een budget door Singapore en wil je eens optimaal luxe overnachten? Overweeg dan een nacht in het beroemde Marina Bay Sands te boeken.

Hostel

Hoe duur is Singapore: Conclusie

Hieronder vindt je het antwoord op de vraag “Hoe duur is Singapore?”. Je ziet hier hoeveel wij uitgaven en hoeveel ons dagbudget per persoon was. Singapore is over het algemeen een iets duurdere bestemming dan de meeste andere landen in Zuidoost-Azië. Moht je op een budget reizen dan kun je veel geld besparen door in Singapore in een hostel te slapen. De keuze is reuze. Ook ben je een stuk goedkoper uit wanneer je ervoor kiest om enkel op straat of in food courts te eten. Het eten is hier heerlijk en heel betaalbaar. Al met al kun je je reis door Singapore natuurlijk zo duur of goedkoop maken als dat je zelf wilt.

[tabel-singapore]
Totaal
( dagen)
Per dag
(2 personen)
S$ 258,99 S$ 129,50
€ 150,21 € 75,11

Had jij verwacht dat Singapore een dure bestemming zou zijn?

Meer Zuidoost-Azië

5 berichten over “Hoe duur is Singapore: Kosten & Budget”

 1. Avatar van Marcella
  Marcella
  21 oktober 2014

  Wij deden naar Nieuw-Zeeland en terug naar Nederland een overstap in Singapore. 1x 16 uur en 1x 20 uur, dus we kregen een korte indruk. Toch leuk om er rond te lopen, bijzondere stad!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   25 oktober 2014

   Dat is ook een fijne manier om Singapore te ontdekken Marcella! Toch redelijk wat uurtjes gehad dus daar :) Wij ook niet heel veel meer, maar hebben toch wel behoorlijk wat kunnen zien.. Is het wat jou betreft voor herhaling vatbaar?

 2. Avatar van Stéphanie | Expeditie Aardbol
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  25 oktober 2014

  Ik ben gek op Aziatische metropolen en Singapore zou ik nog wel een keer willen zien! Jammer dat de accommodatie zo duur is :(.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   25 oktober 2014

   Jaa hea!? Ik zou ook heel graag nog eens naar Singapore willen.. En dan iets langer! Maar zoals je al zegt, zo zonde hoeveel je neer moet leggen voor een fijne slaapplek! Dan gaat de keuze toch snel naar één van de andere fijne Aziatische landen :)

 3. Avatar van Yvonne
  Yvonne
  24 oktober 2017

  Ben net terug van Singapore zijn er drie weken geweest.Het was geweldig en we hebben ons geen minuut verveeld.Onze zoon is er voor 5 mnd op exchange NUS en hebben we bezocht.Singapore heeft mijn hart gestolen.Mensen zijn er zo vriendelijk en behulpzaam.Het is er overal zo schoon geen papiertjes op de grond.Het eten is goedkoop en heerlijk.De Hotels zijn er goed.Wij zaten in een 5 sterren hotel en daardoor alles zeer luxe, maar voor veel minder kun je ook een prima hotel vinden.Mijn man zat een week in hotel Boss stuk goedkoper dan ons hotel One Farrer en Spa ,maar nog steeds goed.De architectuur zo mooi.Little India en Chinatown zo gezellig. Orchard prachtig om te zien. Botanic garden zo mooi!ISentosa Island en ga zo maar door. ik ben erg enthousiast en ik mis Singapore nu al!Heb je de mogelijkheden om te gaan zeker doen!! Deze reis vergeet ik nooit meer. Veel plezier!