Hoe duur is Albanië: Ons reisbudget

Tijdens onze roadtrip door de Balkan, door Macedonië, Albanië en Kosovo hielden wij onze uitgaven bij. Een te gekke reis die ons naar de mooiste bestemmingen bracht. In totaal verbleven wij 10 dagen in de Balkan. Onze uitgaven in Albanië zetten wij voor je op een rij. Wij geven antwoord op de vraag “Hoe duur is Albanië?”

Albanië is één van de goedkoopste landen in Europa. Zo niet hét goedkoopste land in Europa. Vanuit de Macedonische kant van het meer van Ohrid staken wij de grens over naar Albanië waar we meteen het idee hadden dat we in een andere wereld terecht waren gekomen. Onze uitgaven in Albanië hebben wij verdeeld in vijf categorieën, namelijk; Eten & drinken, vervoer, slapen, souvenirs en overige.

Kosten voor eten & drinken in Albanië

In totaal gaven wij €71,54 uit aan eten & drinken in Albanië voor drie nachten. Uit eten gaan is erg goedkoop. In Dürres bestelden wij bijvoorbeeld meteen na aankomst een Griekse salade, een fanta, bier, pasta en patat waarvoor we in totaal amper 10 euro betaalden. Voor een cocktail betaal je een paar euro en voor een flesje water nog geen €0,25. Wij gingen dan ook iedere dag sowieso twee keer uit eten en voor het ontbijt haalden wij broodjes bij de bakker. In Dürres was ontbijt inbegrepen bij ons hotel.

hoe duur is albanië eten
hoe duur is albanië

Kosten voor vervoer in Albanië

Wij maakten een roadtrip door de Balkan en betaalden voor een huurauto via Star Rent in Macedonië 190 Euro voor zeven dagen. Deze kosten zijn niet meegenomen in het budget voor Albanië. Daarnaast hebben we de tank één keer volgegooid in Kosovo voor iets meer dan 40 Euro.

Wil jij ook een roadtrip door Albanië maken? Bekijk dan de opties voor het huren van een auto via Sunny Cars. Sunny Cars is een fijne organisatie waarbij je altijd voor de volle 100% verzekerd bent. Daarnaast hoef je nooit bang te zijn dat je je eigen risico kwijt bent.

Accommodatie Tirana

Kosten voor Slapen

Qua slapen hebben wij niet echt op de kosten gelet. In Tirana kun je al in een hostel slapen voor nog geen tien euro per nacht. Wij wilden echter graag een privékamer met eigen badkamer en het liefst een balkon. Hiervoor betaal je in Tirana, de hoofdstad van Albanië, tussen de 20 en 50 euro per nacht.

Vergelijk hier alle accommodaties in Tirana.

Aan de kust van Albanië vind je veel luxere hotels en ben je over het algemeen iets meer kwijt, maar alsnog kun je hier voor 30 tot 60 euro per nacht behoorlijk luxe overnachten.

Vergelijk hier alle accommodaties in Dürres.

Accommodatie Dürres

Souvenirs

Je uitgaven voor souvenirs kun je natuurlijk zo gek maken als dat je zelf wilt. Het enige dat wij aanschaften in Tirana was een magneet. Van alle bestemmingen die ik ontdek wil ik graag een magneet mee naar huis en mijn magneetborden beginnen al behoorlijk vol te worden. Van Dürres kon ik echter geen magneet vinden.

Overige uitgaven in Albanië

Onder overige vallen de sigaretten die ik heb gekocht in Albanië. Ook geen uitgaven die voor iedereen van toepassing zijn natuurlijk. En ja, ook ik moet maar eens stoppen met de gewoonte, ik weet het 😉

Albanië - 3 dagen
Eten & Drinken
Vervoer
Slapen
Souvenirs Overige
Totaal
L 10.158,- L 170,- L 12.724,- L 300,- L 520,- L 36.912,-
€ 71,54 € 1,20 € 89,61 € 2,11 € 3,66 € 168,12

Hoe duur is Albanië: Totale kosten en uitgaven

In totaal waren wij ongeveer 4 dagen in Albanië. Onze uitgaven hebben we echter berekend per nacht. Dit omdat we niet altijd een hele dag op één plek waren. Als antwoord op de vraag hoe duur is Albanië kunnen we aangeven dat Albanië verdomd goedkoop is. In totaal gaven wij net iets meer dan 168 Euro uit in Albanië. Dit komt uit op een dagbudget van 28 euro per persoon.

Totaal
(3 dagen)
Per dag
(2 personen)
L 23.872,- L 7.957,-
€ 68,12 € 56,04

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje