hoe duur is albanië munteenheid

Hoe duur is Albanië: De kosten voor een vakantie

Geüpdatet op

Tijdens onze roadtrip door de Balkan, door Macedonië, Albanië en Kosovo hielden wij onze uitgaven bij. Een te gekke reis die ons naar de mooiste bestemmingen bracht. In totaal verbleven wij 10 dagen in de Balkan. Onze uitgaven in Albanië zetten wij voor je op een rij. Wij geven antwoord op de vraag “Hoe duur is Albanië?”

Albanië is één van de goedkoopste landen in Europa. Zo niet hét goedkoopste land in Europa. Vanuit de Macedonische kant van het meer van Ohrid staken wij de grens over naar Albanië waar we meteen het idee hadden dat we in een andere wereld terecht waren gekomen. Onze uitgaven in Albanië hebben wij verdeeld in vijf categorieën, namelijk; Eten & drinken, vervoer, slapen, souvenirs en overige.

Voor het vergelijken van de prijzen voor vliegtickets naar Albanië raden wij Tix.nl of Vliegwinkel.nl aan. Je vindt hier de beste deals.

Kosten voor eten & drinken in Albanië

In totaal gaven wij €71,54 uit aan eten & drinken in Albanië voor drie nachten. Uit eten gaan is erg goedkoop. In Dürres bestelden wij bijvoorbeeld meteen na aankomst een Griekse salade, een fanta, bier, pasta en patat waarvoor we in totaal amper 10 euro betaalden. Voor een cocktail betaal je een paar euro en voor een flesje water nog geen €0,25. Wij gingen dan ook iedere dag sowieso twee keer uit eten en voor het ontbijt haalden wij broodjes bij de bakker. In Dürres was ontbijt inbegrepen bij ons hotel.

hoe duur is albanië eten
hoe duur is albanië

Kosten voor vervoer in Albanië

Wij maakten een roadtrip door de Balkan en betaalden voor een huurauto via Star Rent in Macedonië 190 Euro voor zeven dagen. Deze kosten zijn niet meegenomen in het budget voor Albanië. Daarnaast hebben we de tank één keer volgegooid in Kosovo voor iets meer dan 40 Euro.

Wil jij ook een roadtrip door Albanië maken? Bekijk dan de opties voor het huren van een auto via Sunny Cars. Sunny Cars is een fijne organisatie waarbij je altijd voor de volle 100% verzekerd bent. Daarnaast hoef je nooit bang te zijn dat je je eigen risico kwijt bent.

Accommodatie Tirana

Kosten voor Slapen

Qua slapen hebben wij niet echt op de kosten gelet. In Tirana kun je al in een hostel slapen voor nog geen tien euro per nacht. Wij wilden echter graag een privékamer met eigen badkamer en het liefst een balkon. Hiervoor betaal je in Tirana, de hoofdstad van Albanië, tussen de 20 en 50 euro per nacht.

Aan de kust van Albanië vind je veel luxere hotels en ben je over het algemeen iets meer kwijt, maar alsnog kun je hier voor 30 tot 60 euro per nacht behoorlijk luxe overnachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer. Voor dit bedrag is het in Albanië zelfs mogelijk om een kamer te boeken met zeezicht.

Accommodatie Dürres

Souvenirs

Je uitgaven voor souvenirs kun je natuurlijk zo gek maken als dat je zelf wilt. Het enige dat wij aanschaften in Tirana was een magneet. Van alle bestemmingen die ik ontdek wil ik graag een magneet mee naar huis en mijn magneetborden beginnen al behoorlijk vol te worden. Van Dürres kon ik echter geen magneet vinden.

Overige uitgaven in Albanië

Onder overige vallen de sigaretten die ik heb gekocht in Albanië. Ook geen uitgaven die voor iedereen van toepassing zijn natuurlijk. En ja, ook ik moet maar eens stoppen met de gewoonte, ik weet het 😉

Albanië - 3 dagen
Eten & Drinken
eten-en-drinken-kraam.png
Vervoer
vervoer-trein-icon.png
Slapen
slapen.png
Souvenirs Overige
overige.png
Totaal
L 10.158,- L 170,- L 12.724,- L 300,- L 520,- L 36.912,-
€ 71,54 € 1,20 € 89,61 € 2,11 € 3,66 € 168,12

Hoe duur is Albanië: Totale kosten en uitgaven

In totaal waren wij ongeveer 4 dagen in Albanië. Onze uitgaven hebben we echter berekend per nacht. Dit omdat we niet altijd een hele dag op één plek waren. Als antwoord op de vraag hoe duur is Albanië kunnen we aangeven dat Albanië verdomd goedkoop is. In totaal gaven wij net iets meer dan 168 Euro uit in Albanië. Dit komt uit op een dagbudget van 28 euro per persoon.

Totaal
(3 dagen)
Per dag
(2 personen)
L 23.872,- L 7.957,-
€ 68,12 € 56,04

21 berichten over “Hoe duur is Albanië: De kosten voor een vakantie”

 1. Avatar van Marijke
  Marijke
  23 juni 2015

  20 euro per nacht voor een kamer is echt niet veel hé?! Heerlijk dat de Balkan zo goedkoop is, want dan heb je veel meer budget om leuke dingen te doen zoals uit eten gaan, uitstappen te maken,... :-)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   23 juni 2015

   Klopt! En het had ook nog wel goedkoper gekund zelfs. Op het geld hebben we niet echt gelet. Heerlijk inderdaad dat je lekker kunt doen en laten wat je wilt. Was Bosnië bijvoorbeeld net zo goedkoop?

 2. Avatar van Sandra
  Sandra
  23 juni 2015

  Dat zijn nog eens leuke prijzen zeg! Daar wil ik ook wel een paar dagen voor rondreizen ;-)! een groot nadeel van Amerika is dat de dagprijzen echt zoveel hoger liggen...

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   23 juni 2015

   Haha toch wel hea!? Dat is ook inderdaad één van de redenen dat wij nog niet in Amerika zijn geweest. Al word ik steeds nieuwsgieriger naar het land ;)

 3. Avatar van Ester
  Ester
  23 juni 2015

  Heel goedkoop! Fijn om daar niet op te hoeven letten. Zo kan je echt niet uitgaan in Zwitserland of Noorwegen... Ik ben als student zo'n 1,5 week in Servie geweest voor een conferentie en dat ontbijt ziet er erg herkenbaar uit. Ik ben niet zo'n enorme vlees-liefhebber en ik kan me herinneren dat ik de worstjes en onaantrekkelijke plakjes vlees mij wel een beetje de neus uitkwamen na een dag of 2 ;-)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   23 juni 2015

   Klopt! Haha het ontbijt was niet heel spannend inderdaad hoor.. Normaal gesproken ontbijten we altijd buiten de deur of halen we wat bij de supermarkt, maar dit zat bij de kamerprijs in. Na twee keer was het ook wel genoeg ;)

 4. Avatar van Tikva
  Tikva
  24 juni 2015

  Fijn om te horen dat Albanie ook zo goedkoop is, staat nog hoog op mijn bucketlist als laatste balkan land waar ik niet geweest ben

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   25 juni 2015

   Wauw, laatste Balkan land. Ik heb er nog iets meer te gaan en ga de rest ook zeker nog eens bezoeken. Geweldige regio!

 5. Avatar van Jessica
  Jessica
  24 juni 2015

  Wow dit zijn inderdaad fijne prijzen :) En de kamers zien er super uit! Er ligt nog net geen roos met een bonbon op jullie kussen ;p

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   25 juni 2015

   Haha, helaas miste dat nog inderdaad ;)

 6. Avatar van Simone
  Simone
  24 juni 2015

  Kijk dan doe je tenminste lekker lang met je geld..:) Heerlijk als je eens niet krom hoeft te liggen van de schrikbarend hoge prijzen! Alleen dat is al een goede reden om eens naar die kant van de wereld te kijken...

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   25 juni 2015

   Helemaal waar Simone :)

 7. Avatar van Marcella
  Marcella
  17 juli 2015

  Jeetje, wat een onwijs goedkoop land! En de kamers en het eten zien er prima uit!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   17 juli 2015

   Heel erg goedkoop inderdaad. En tel daarbij op dat de natuur geweldig is, de mensen super lief en zoals je al zegt heerlijk eten dan kun je alleen maar beslissen om die kant op te gaan ;)

 8. Avatar van Job
  Job
  29 december 2016

  Was het geen probleem om met de huurauto de grenzen over te gaan?

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   30 december 2016

   Nee hoor.. Helemaal nergens problemen gehad! Je moet wel aangeven bij het huren dat je de grens over gaat en naar welke landen.. Dan regelen zij iets van een document..

 9. Avatar van Wim van Brink
  Wim van Brink
  30 april 2018

  Een roadtrip van 10 dagen door drie landen. Moet er niet aan denken. Dan kom je toch niet meer dan tot een vluchtige indruk van het land. Je hebt er even aan gesnuffeld. Ga binnenkort naar Albanië en denk daar minstens 14 dagen nodig te hebben om een beetje kennis te maken met het land en vooral de bevolking. Verderl leuk om te weten dat het daar spotgoedkoop is.

  1. Avatar van Erick | Travelaar.nl
   Erick | Travelaar.nl
   2 mei 2018

   Hi Wim, ieder zijn/haar ding natuurlijk. 14 dagen Albanië lijkt me top. Heel veel plezier!

 10. Avatar van Annelies
  Annelies
  12 mei 2018

  Vier dagen Albanië is beter dan geen dagen Albanië moet je maar denken. Het geeft een leuke eerste indruk en zal vast stimuleren tot een volgend bezoek. Al zijn er natuurlijk wel veel leukere plekken te bezoeken dan Durrës. ;) 14 dagen is ook niet genoeg hoor, ik ga binnenkort voor de 5e keer en ik denk niet dat het de laatste keer zal zijn. Die foto met die worstjes en de zure room komt me zeer bekend voor, die is in Tirana genomen gok ik?

 11. Avatar van Dennis
  Dennis
  18 juni 2018

  Hebben jullie goede tips over vliegtickets naar Albanie ? Waar vandaan te vliegen en met welke maatschapij ? Gr Dennis

  1. Avatar van Erick | Travelaar.nl
   Erick | Travelaar.nl
   18 juni 2018

   Hi Dennis, helaas kunnen we je hier niet echt mee helpen. Zelf zijn we naar Macedonie gevlogen met Wizz Air. Heel goedkoop.