Boda boda tour Kampala Oeganda

Boda boda tour in Kampala: De tofste manier om de stad te ontdekken

Geüpdatet op

Wil jij Kampala, de hoofdstad van Oeganda, op een unieke manier leren kennen? Spring dan achter op de motor met een boda boda tour. Met de nodige adrenaline in je lijf race je dwars door Kampala heen. Wanneer je bij een van de mannen van “ 2 friends boda boda tour” achterop de motor springt zit je veilig. Een heel leuke manier om de hoogtepunten van Kampala te ontdekken. Van paleizen tot de slums, het komt allemaal voorbij. In deze blog vertel ik je alles over de hoogtepunten, kosten en geef ik nog wat praktische tips voor het organiseren van jouw boda boda tour in Kampala!

Hieronder vind je een aantal van de tofste bezienswaardigheden in Kampala.

1. Kabaka’s palace / Het koninklijke paleis

In Oeganda zijn vier koninkrijken, waarvan Buganda de grootste is. Hieronder valt onder andere Kampala. Je kunt het paleis van de buitenkant bewonderen. Ook nemen ze je mee naar de martelkamers waar in de jaren 70 duizenden Oegandezen de dood vonden. Je sluit de rondleiding af in de fotogalerij. Hier hangen foto’s van alle voorgaande koningen. De gids vertelt bij iedere foto tijdens welke gebeurtenis deze foto’s zijn genomen. Als vrouw zijnde krijg je bij het begin van de tour een wikkelrok om. Het is namelijk niet toegestaan om een broek aan te hebben.

Koninklijk Paleis Kampala Oeganda
Koninklijk Paleis Kamapala

2. Nakasero / Een bezoek aan de lokale markt

Markten in Afrika staan bekend om de chaos en dat is in een grote stad als Kampala natuurlijk niet anders. Het is de plek om goedkope tweedehands kleding te kopen, maar er zijn ook hele gangenstelsels met lekker eten. Zeker een plek waar een gids handig is. Je vindt gemakkelijk de ingang, maar de uitgang is een ander verhaal. Zorg ervoor dat je je spullen goed opbergt en houd geen telefoon of camera in de hand. Deze worden er met alle gemak uit gepakt. Gidsen raden je aan om, om deze reden dan ook geen foto’s te maken op de markt. Safety first.

Lokale markt Kampala
Boda boda tour Kampala Oeganda

3. Ghadafi Mosque: De op één na grootste moskee van Afrika

De op één na grootste moskee van Afrika staat in Kampala. Om naar binnen te mogen wordt je als vrouw zijnde volledig gesluierd. Als je als man een korte broek aan hebt, moet je een djellaba aan. De moskee is prachtig. Het is een combinatie van Europese, Arabische en Afrikaanse invloeden. Ook mag je de toren beklimmen. Eenmaal boven heb je een waanzinnig 360 uitzicht over de hele stad. Kampala.

4. Baha’i tempel

De bijzondere Baha’i tempel ligt op een berg net buiten de stad. Er zijn vrijwilligers die uitleg geven over de tempel en het geloof Baha’i. Zo geloven ze dat alle negen geloven eigenlijk één zijn. Je zou God, Allah, Buddha en alle andere Goden moeten zien als verschillende messengers. Er zijn negen deuren in de tempel, elk voor een andere messenger. Heel bijzonder om hier meer over te leren en het met je eigen ogen te aanschouwen. Wat mij betreft één van de meest bijzondere dingen om te doen in Kampala.

Baha'i tempel

5. De slums van Kampala

Je verwacht het wellicht niet, maar je kunt prima veilig door de slums van Kampala lopen. De gidsen weten er de weg en nemen je mee op pad. In een van de grootste slums van Kampala wonen maar liefst rond de 15.000 mensen. Zeker een heel indrukwekkende en unieke ervaring.

Slums van Kampala

Kosten voor een boda boda tour in Kampala

De kosten voor deze boda boda tour liggen rond de 30 dollar per persoon, per dag. Hier zit een lunch (rolex) en avondeten bij inbegrepen. Wel moet je nog de entree voor het paleis en de moskee betalen. Dit is samen ongeveer 10 dollar per persoon. De tour duurt in totaal zo’n zeven tot acht uur.

Boda boda tour Kampala

Praktische informatie + tips

  • Zorg ervoor dat je op tijd boekt. Vol = Vol. 2 Friends boda boda tour is een klein lokaal bedrijfje en zitten dus snel volgeboekt
  • Neem een regenjas mee. Het weer kan zomaar omslaan in Oeganda
  • Houd je tas altijd op je buik tijdens de motor rit. Het is erg druk en mensen stelen het meest op de motor
  • Geef duidelijk aan wat je wilt eten anders wordt er van alles besteld, wat je wellicht niet wilt eten. Zonde om het te laten staan
  • Motors rijden als gekken in Kampala. Voel je je niet veilig? Vraag of de gidsen het rustig aan willen doen. Dan houden ze hier zeker rekening mee. Over het algemeen is het prima veilig op een Boda, dus maak je geen zorgen!
  • Neem wat extra geld mee op pad. Dan kun je op de markt helemaal los gaan met souvenirs kopen
  • Vergelijk hier alle accommodaties in Kampala.
Kampala Oeganda

De boda boda tour is vooral heel veel genieten. Kijk lekker om je heen en laat je verbazen door al het leuks op straat.

Meer Oeganda? Hier lees je al onze Oeganda artikelen