Ssese eilanden Oeganda

Ssese eilanden: Voeten in het zand in Oeganda

Geüpdatet op

Zonnetje in je gezicht, wind door de haren. Je weet het zeker, je zit op een eiland ergens in de oceaan. Of toch niet? Je verwacht het misschien niet, maar ook in Oeganda kun je heerlijk op het strand liggen. Met je voeten in het zand en een biertje in de hand. Waar? Op de Ssese eilanden!

Ssese eilanden

De Ssese islands, oftewel de Ssese eilanden, is een eilandengroep middenin het Victoria meer in Oeganda. De groep bestaat uit maar liefst 84 eilanden. De meeste zijn onbewoond, maar er zijn er tegenwoordig meerdere eilanden die lodges/hotels hebben, zodat je in een land zonder oceaan, toch nog op het strand kunt liggen omringt door palmbomen.De perfecte plek om je vakantie in Oeganda af te sluiten, of voor een korte break tijdens een langere reis.

Ssese eilanden Oeganda

Bugala Island ( Kalangala)

Bugala is één van de bewoonde eilanden van de Ssese eilanden. Met als grootste dorp Kalangala, wat ook de hoofdstad is van de eilandengroep. Het is de plek waar de lokale bevolking in het weekend naar toe gaan om te relaxen en een feestje te vieren. Hierdoor is het een lekker levendig eiland waar je ook gelijk kunt proeven van de Oegandese cultuur. Bij aankomst arriveer je namelijk in een klein lokaal dorpje met plaggenhutten en al. Best bijzonder om het verschil te zien tussen de armoede en rijkdom op de eilanden zonder dat het raar voelt. De logdes zorgen voor werk, en daardoor dus inkomen voor de lokale bevolking. Iedereen blij!

ssese islands

Activiteiten op Bugala Island

Alleen maar chillen op het strand? Of toch liever actief? Er zijn genoeg activiteiten te doen op Bugala Island. Zo zou je een boda boda (motor) tour kunnen doen. Lekker achterop een motor het hele eiland over crossen. Ook is het mogelijk om de jungle in te duiken tijdens een guided wandeltrip. Op het water is ook genoeg te beleven. Zoals kajakken en of waterfietsen. En je kunt zelfs gaan eilandhoppen met de MV Vanessa als je er toevallig op een zaterdag bent.

Wanneer je toch meer in een relaxing mood bent, kun je heerlijk de sauna in duiken of kiezen voor een lekkere massage, want dat kunnen ze in Oeganda wel! Al deze activiteiten worden aangeboden door de verschillende accommodaties op het eiland. Just ask them.

Ssese eilanden

Waar te verblijven?

Zelf verbleef ik bij Brovad Sands lodge. Heerlijke plek. Tussen de palmbomen aan het strand & waar de hele dag aapjes rondrennen. De huisjes zijn goed onderhouden en schoon. Er is een sauna, stoombad en zwembad aanwezig. Je zit hier full board, wat inhoudt dat je drie maaltijden per dag krijgt. In de avond kun je de zonsondergang kijken op het strand, rond een kampvuur. De perfecte afsluiting van een dagje strand.

Uiteraard zijn er meerdere accommodaties op het eiland. Deze kun je hier met elkaar vergelijken.

Ssese eilanden Oeganda

Hoe kom je op de Ssese eilanden?

Met een boot uiteraard, vanuit Entebbe, bij Port Bell. Op vrijdag kun je met de speedboot MV Vanessa, die er ongeveer een uurtje over doet. Deze kost rond de 23 euro per persoon. Door de weeks (en in het weekend) kun je met de reguliere boot. Deze doet er vier uur over, maar is wel een stuk goedkoper. Slechts 2 euro per persoon.

Ssese Islands

Let op: Rond Bugala is Bilharzia in het water aanwezig. Mocht je een duik nemen in het water, laat je dan bij thuiskomst even testen bij de huisarts. Symptomen komen vaak pas opzetten na 2 weken, dus hou het in de gaten.

Ssese islands

Zie jij jezelf al vakantie vieren op de Ssese eilanden in Oeganda?