Udawalawe National Park: Olifanten spotten in Sri Lanka

Sri Lanka zou wat ons betreft in zijn geheel een National Park genoemd moeten worden. Wat een prachtige natuur. Het land kent ontzettend veel nationale parken, waarvan de bekendsten toch wel Yala National Park, Bundale National Park en Udawalawe National Park zijn. In dit artikel lees je alles over een safari door Udawalawe National Park en handige tips voor jouw bezoek.

Lees ook: de mooiste nationale parken in Sri Lanka.

Udawalawe National Park

Udawalawe National Park ligt in het zuiden van Sri Lanka en is goed te bereiken vanuit bestemmingen als Mirissa of Ella. In het nationale park leven honderden olifanten, buffels, krokodillen en met een beetje mazzel spot je zelfs een luipaard. De grootste trekpleister van het nationale park zijn de honderden olifanten. De kans dat je deze spot is dan ook bijna 100%. Daarnaast leven er verschillende bijzondere vogelsoorten in Udawalawe en diverse soorten apen.

Udawalawe wordt druk bezocht door toeristen, maar is toch nog steeds één van de rustigste nationale parken in Sri Lanka. Dit betekent niet dat je geen andere jeeps tegen zult komen, maar het is er wel rustiger dan in bijvoorbeeld Yala. Dit zorgt ervoor dat de prijs ook een stukje lager ligt.

Safari Sri Lanka

Entreeprijs Udawalawe

De entreeprijs voor Udawalawe National park is afhankelijk van met hoeveel mensen je de jeep deelt. Wij kozen ervoor om bij ons guesthouse een jeep met chauffeur te regelen. Je kunt er ook voor kiezen om naar de ingang van het park te reizen en hier op zoek te gaan naar reizigers waarmee je de jeep kunt delen. Hieronder vind je informatie over de entreeprijs voor Udawalawe National Park:

  • 1 persoon: 4400 LKR
  • 2 personen: 7000 LKR
  • 3 personen: 9580 LKR

Voor de huur van een jeep met persoon kun je rekening op ongeveer €20 tot €25 voor een safari. Wel hangt dit af van met hoeveel personen je het park wilt bezoeken.

Udawalawe

De beste tijd voor een safari

Een safari door Udawalawe National Park kun je regelen wanneer jij dat wilt, maar de beste tijd is in principe heel vroeg in de ochtend. Het is dan over het algemeen het rustigst in het park. Wij kozen voor een ochtendsafari en spotten tientallen olifanten. Wanneer je een safari boekt duurt deze gemiddeld twee tot drie uur. Afhankelijk van hoeveel dieren je ziet en hoe snel deze zich laten zien.

Overnachten in de buurt van Udawalawe

In de buurt van het national park zijn verschillende accommodaties te vinden. Bij veel van deze accommodaties kun je ook je safari naar het park direct boeken. Hieronder vind je een lijst met een aantal fijne accommodaties in de buurt van Udawalawe National Park:

Niet gevonden wat je zocht? Vergelijk dan hier alle accommodaties in Udawalawe en omgeving.

Safari Sri Lanka
Udawalawe National Park Sri Lanka
Udawalawe National Park Sri Lanka
Udawalawe National Park Sri Lanka

Praktische tips voor een safari in Udawalawe National Park

  • Boek je een safari in de ochtend zorg er dan voor dat je een vestje en lange broek meeneemt. Het kan erg fris zijn in de ochtend.
  • Zorg voor voldoende zonnebrand.
  • Trek comfortabele kleding aan. Het kan een behoorlijk zit zijn in de hobbelige jeep.
  • Een verrekijker is geen overbodige luxe.
Udawalawe tips

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Chille hotels in Udawalawe