Warpigs Brewpub

De fijnste plekken om te eten en drinken in Kopenhagen

Geüpdatet op

Kopenhagen is zo’n typische Europese stedentrip bestemming waar het barst van de geweldige restaurants. Full-on chique restaurants, hipster plekken waar je Japanse ramen bestelt uit een geweldig apparaat, biertuinen en de fijnste vegan restaurants. Een bestemming waar foodies hun hart op kunnen halen. Tijdens onze stedentrip Kopenhagen gingen wij op zoek naar de fijnste plekken om te eten en drinken in Kopenhagen. Onze favoriete restaurants? Die delen we hier met je.

Alle restaurants in Kopenhagen die zijn vermeld in dit artikel zijn terug te vinden in het kaartje hieronder.

Eten en drinken in Kopenhagen

De beste plekken om te eten en drinken in de leukste wijk van Kopenhagen, Nørrebro

Zoals je in ons eerdere artikel over Nørrebro hebt gelezen is dit verreweg één van onze favoriete wijken in Kopenhagen. Het is één van de hipste en meest multiculturele delen van de stad en dat betekent dat de hipste restaurants en barretjes als paddenstoelen uit de grond schieten. In ons eerder artikel heb je uitgebreid kunnen lezen over onze favoriete plekken in Nørrebro. Hieronder nog een korte opsomming met erachter de prijzen voor eten en drinken.

  • Café Blaa – Vegan restaurant in Kopenhagen met de lekkerste lunchmenu’s en verse smoothies. Wij deelden hier één lunchmenu en één smoothie voor €24.
  • Ramen to Bíiru – Heerlijke Japanse ramen die je op een wel heel toffe manier besteld uit een automaat. Wij betaalden voor twee ramen bijna €35.
  • Speciaalbieren van To Øl CPH bij BRUS. Een biertje van de tap kost hier tussen de €5 en €8.
  • Stefanos Pizzabar – De lekkerste verse pizza’s en pasta’s in één van de gezelligste en drukste barretjes in de stad. Voor een pasta en een pizza betaalden wij €22
  • Batin – ‘West meets Persia’, heerlijke vegan gerechten in de vorm van bowls of pita’s. Voor twee bowls en 2x drinken betaalden wij bijna €35.

De gezellige en hippe wijk Nørrebro is niet de enige plek waar je heerlijk kunt eten en drinken in Kopenhagen. Hieronder vind je een aantal adressen op andere plekken in de stad waar je ook zult smullen. Op de kaart hierboven kun je alle restaurants en barretjes gemakkelijk terug vinden.

Souls – Vegan restaurant in Kopenhagen

Souls is één van onze favoriete restaurants in Kopenhagen. Het knusse restaurant ligt tussen de wijk Nørrebro en het centrum van de stad in. Alle gerechten zijn 100% vegan en je moet mazzel hebben dat je een plekje kunt bemachtigen. De ‘pulled mushroom burger’ kan ik je van harte aanbevelen! Wij aten hier twee burgers en dronken hier één biertje en betaalden ruim €42.

Eten en drinken in Kopenhagen: Restaurant Souls Kopenhagen

The Organic Boho – perfect voor een vegan ontbijt of lunch

Wil je net als wij de zelfverklaarde semi-onafhankelijke enclave Christiania bezoeken? Wip dan eerst binnen bij het kleine, maar gezellige restaurantje ‘The Organic Boho’ voor een heerlijk vegan ontbijt of lunch. Een ontbijt- of lunchmenu kost hier ongeveer €24. In principe is één menu voldoende om met twee personen te delen.

Bezoek dé food market van Kopenhagen: Torvehallerne

Net als vrijwel iedere andere grotere Europese stad beschikt ook Kopenhagen over een aantal toffe food markets. Eén van de bekendste is de Torvehallerne. Hier komt de lokale bevolking aan het einde van de dag samen voor een hapje en drankje. In totaal zijn er twee hallen waar je de lekkerste lokale gerechtjes kunt proberen – denk aan Smørrebrød.

Eten en drinken in Kopenhagen: Torvehallerne
Eten en drinken in Kopenhagen: Torvehallerne
Eten en drinken in Kopenhagen: Torvehallerne

Als je de food market uitkomt en nog niet genoeg hebt gedronken, raad ik je aan nog een drankje te doen in de naastgelegen Bootleggers Craft Beer & Cocktails. Deze gezellige bar schenkt ontelbaar veel speciaalbieren van over de hele wereld.

Eten en drinken in Kopenhagen: Bootleggers Bar
Eten en drinken in Kopenhagen: Bootleggers Bar

Proef de biertjes van Mikkeller

Mikkeller is dé bierbrouwerij van Kopenhagen en je komt deze naam dan ook overal in de stad tegen. Volgens Erick zijn de biertjes geweldig en ik raad je dan ook zeker aan om minimaal één van de Mikkeller bars te bezoeken. Zelf dronken wij een biertje in Mikkeller & Friends in Nørrebro en bij de Mikkeller bar in Vestebro.

In de wijk Vestebro – dat ook wel de Meatpacking District van Kopenhagen wordt genoemd – vind je ook een echte Mikkeller General shop waar je speciaalbier kunt inslaan of souvenir en allerlei Mikkeller merchandise te koop is.

Adres Mikkeller General Store: Flæsketorvet 51-55

Mikkeller General Store: Eten en drinken in Kopenhagen
Mikkeller bar

Warpigs Brewpub

Een andere plek, die vrijwel naast de Mikkeller General Store is gevestigd is de enorme Warpigs Brewpub. Hier wordt bier gebrouwen en kun je de lekkerste biertjes proeven. Er is een keuken aanwezig waar voornamelijk vlees wordt bereid. Een gezellige plek om te zitten in één van de hipste wijken van de stad.

Wil je je graag later verrassen en vind je het leuk om meer te leren over de Deense eetcultuur? Kies dan voor een Copenhagen Food Tour. Met deze tour ga je in 2,5 uur langs vijf verschillende restaurants.

Prijzen eten en drinken Kopenhagen

Kopenhagen is helaas geen goedkope stedentrip bestemming. Net als de rest van Denemarken trouwens, waar wij achterkwamen tijdens onze roadtrip door Denemarken. Boodschappen doen valt mee, maar wanneer je uit eten wilt moet je iets dieper in de buidel tasten. Over het algemeen liggen de prijzen voor eten en drinken in Kopenhagen iets hoger dan in Nederland. Hieronder lees je over onze favoriete restaurants en barretjes in Kopenhagen. Bij zoveel mogelijk plekken hebben wij proberen te vermelden wat wij kwijt waren, zodat jij een indruk krijgt van de prijzen voor eten en drinken in Kopenhagen.

  • Nieuwsgierig naar hoe duur Denemarken in het algemeen is als vakantiebestemming? Wij geven een antwoord op de vraag hoe duur is Denemarken.

Heb jij nog aanraders voor de fijnste plekken om te eten en drinken in Kopenhagen?

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: