Leukste wijken Kopenhagen

Dit zijn de leukste wijken in Kopenhagen

Geüpdatet op

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een geweldige stedentrip bestemming. En relatief dichtbij huis. Een perfecte bestemming voor een weekendje weg óf langer als je de tijd hebt, want Kopenhagen is ook perfect te combineren met een trip naar de Zweedse stad Malmö óf een roadtrip door Denemarken. Maar ook wanneer je alleen in Kopenhagen verblijft zul je merken dat de stad onwijs veelzijdig is. Met hipster wijken, het historische en meer statische centrum en het uber-toeristische Nyhavn. In dit artikel lees je alles over de leukste wijken in Kopenhagen.

Onze favoriete wijk in Kopenhagen: Nørrebro

Als we het hebben over de leukste wijken in Kopenhagen dan is Nørrebro toch wel de eerste wijk die wij zullen noemen. Nørrebro wordt ook wel ‘Nørrebronx’ genoemd vanwege het ruige verleden van de wijk, maar is de laatste jaren helemaal booming. Het is de meest dichtbevolkte wijk in Kopenhagen en overal waar je bent voel, ruik en zie je dat de wijk onwijs multi-cultureel is. Al deze invloeden tezamen zorgen voor een te gekke uitstraling en heerlijke vibe.

De hipster restaurants en barretjes zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond gesprongen. Nørrebro is dan ook dé wijk voor het lekkerste eten en drinken in Kopenhagen.

Accommodaties in Norrebro

Hieronder vind je een lijstje met fijne accommodaties in de hippe wijk Norrebro in Kopenhagen.

Nørrebro Kopenhagen
Street art Norrebro

Vesterbro: De Meatpacking District van Kopenhagen

Een wijk die misschien wel nóg hipper is dan Nørrebro, maar toch iets minder gezellig aanvoelt (onze mening) is Vesterbro. Vesterbro is het voormalige Red Lights District van Kopenhagen en wordt volop vergeleken met het Meatpacking District in wereldstad New York.

De keuze aan hippe en gezellige restaurants en barretjes is reuze. In de zomer moet je sowieso een kijkje nemen bij Warpigs Brewpub en het hele plein er omheen. Ook buiten de zomermaanden om een aanrader trouwens.

Accommodaties in Vesterbro Kopenhagen

Warpigs Brewpub
Vesterbro Kopenhagen

Het centrum van Kopenhagen

Tijdens een stedentrip Kopenhagen kun je natuurlijk niet om het centrum van de stad heen. Dit is de plek waar je belangrijkste Kopenhagen bezienswaardigheden, zoals het Rosenburg Castle, de kleurrijke Nyhavn, Tivoli en de langste autovrije winkelstraat van Europa, Stroget vindt.

Overnachten in Kopenhagen centrum

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kirsten Schonewille ? (@travelaar.nl)

Tivoli Kopenhagen

Frederiksberg: De chique wijk van Kopenhagen

Vlakbij het centrum van Versterbro vind je één van de luxere wijken in Kopenhagen, Frederiksberg. Hier kun je fantastisch shoppen en chillen in het immense park Frediriksberg Have. Over het algemeen is het hier een stukje rustiger dan in andere wijken in Kopenhagen.

Christianshavn en Christiania

Ten zuidoosten van het centrum van Kopenhagen vind je de levendige – en ietwat rauwere – wijk Christianshavn. Ook dit gedeelte van de stad wordt steeds hipper. Het wordt niet voor niets de ‘alternatieve’ wijk van de stad genoemd. Doordat de wijk op allemaal kleine eilandjes ligt kun je hier prachtig wandelen langs het water en over de verschillende bruggetjes.

Op ditzelfde eiland vind je de zelfverklaarde semi-onafhankelijke enclave Christiania. Christiania is een gebied dat in principe gekraakt wordt, maar dit wordt getolereerd door de overheid. Hier wordt volop drugs gedeald, op iedere straathoek zie je street art en de sfeer kan een beetje grimmig zijn. Maar toch is het een toffe buurt om te bekijken, vanwege de creativiteit en diversiteit. Het is echter wel belangrijk om te weten dat het niet wordt gewaardeerd om hier foto’s te maken. Christiania beschikt zelfs over een eigen postkantoor, kinderopvang en supermarktjes.

Christiania

Wat zijn volgens jou de leukste wijken in Kopenhagen?

Meer Denemarken? Hier lees je al onze artikelen over Denemarken