De leukste tips voor Cultural experiences in Aarhus in Denemarken

De leukste tips voor Cultural experiences in Aarhus in Denemarken

Geüpdatet op

In het noordoosten van Denemarken vind je de bloedmooie regio Aarhus. De regio is niet alleen bekend vanwege de op één na grootste stad van het land, Aarhus, maar ook vanwege de prachtige natuur. Zo vind je hier bijvoorbeeld het Lake District – oftewel Søhøjlandet – met haar glooiende heuvels, dicht begroeide bossen en heldere meren. De regio is een geweldige Deense vakantiebestemming waarbij stad, natuur en cultuur uitstekend te combineren zijn. Hier op vakantie gaan betekent dat je de mogelijkheid hebt om historische stadjes, wildparken, pretparken en mooiste stranden te ontdekken. En midden in Jutland vind je de prachtige en bruisende stad Aarhus. In dit artikel delen we de leukste tips voor een vakantie in Aarhus in Denemarken met je.

Ontdek Møllestien

Wie je ook vraagt naar de mooiste bezienswaardigheden in Aarhus in Denemarken, de naam Møllestien zul je altijd te horen krijgen. Møllestien staat namelijk vanwege alle kleurrijke woningen bekend als het mooiste en meest gezellige straatje van de stad. De meeste huizen in Møllestien zijn gebouwd in de achttiende eeuw waardoor het even voelt alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Niet zo gek dus dat je dit bijzondere straatje zeker niet mag missen.

Aarhus bezienswaardigheden
Møllestien

Tivoli Friheden

Op loopafstand van het centrum van Aarhus, middenin het Marselisborg-bos vind je hét attractiepark van de stad. Tivoli Friheden is de plek waar je terecht kunt om te genieten van verschillende attracties, spelletjes, speeltuinen en meer. Het is daarnaast de plek waar gedurende het jaar verschillende, belangrijke evenementen worden georganiseerd. Zo kun je hier in juli terecht voor het ‘Flower Festival’, voor Halloween in oktober én in november en december kun je hier één van de mooiste kerstmarkten van Europa bezoeken.

Bezoek het Aarhus Art Museum – ARoS

Eén van de bekendste musea in Aarhus dat zeker een bezoek waard is, is het Aarhus Art Museum, oftewel ARoS. Het ARoS is één van de grootste musea in Noord-Europa en wordt jaarlijks door wel een miljoen mensen bezocht. Het gehele jaar worden in het ARoS diverse tentoonstellingen en exhibities getoond. Klik hier om te checken welke tentoonstellingen er nu plaats vinden. Maar de voornaamste reden voor een bezoek aan het ARoS is toch wel het bijzondere regenboog panorama. Op het dak van het museum is een 150 meter lange panoramatunnel – De Regenboogtunnel – aangelegd die telkens van kleur verandert. Vanaf hier kun je genieten van de mooiste 360 graden uitzichten over Aarhus.

  • Het ARoS is iedere zaterdag en zondag geopend van 10 tot 17 uur.
  • Daarnaast is het museum van 1 september tot en met 31 december ook iedere dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 10 tot 21 uur.
  • De entreeprijs bedraagt 150 DKK voor volwassenen (ongeveer €20).
  • Kinderen tot 18 jaar mogen gratis mee naar binnen.
  • Hier vind je meer informatie over het ARoS.
ARoS Art Museum Aarhus
ARoS Aarhus Denemarken

Ga mee met een Guided Culture Walk en ontdek Aarhus

Wil jij alles weten over Aarhus als stad en haar geschiedenis? Ga dan mee met een Guided Culture Walk door de stad en leer de stad écht kennen. De tour – mét gids – start bij het Centraal Station en vervolgt daarna langs het historische en culturele centrum van de stad. De enthousiaste gidsen vertellen je alles wat je moet weten zodat je de stad verlaat als een echte kenner.

Aarhus Denemarken

Ontdek Aarhus K

Wie wel eens in de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, is geweest, weet dat er in deze stad een aantal bijzondere, alternatieve en rauwe wijken te bezoeken zijn. Eén van de leukste wijken van Kopenhagen is de zelfverklaarde semi-onafhankelijke enclave Christiania. En het mooie is, is dat er in Aarhus een soortgelijke wijk te bezoeken is. Hiervoor moet je een bezoek brengen aan Institut for X dat ook bekend staat als Aarhus K, met de K voor kultur (cultuur). Aarhus K is centraal gelegen in de stad waar cultuur en creativiteit als je zintuigen prikkelen. Het gebied staat vol met oude goederentreinen waar tegenwoordig verschillende innovatie ondernemers zijn gevestigd. Zo vind je er tal van fijne restaurants en barretjes en worden er regelmatig toffe events georganiseerd.

Godsbanen

Het culturele hart van Aarhus ligt verspreid door de stad, maar één van dé plekken die je zeker niet mag missen is het bijzondere Godsbanen. Godsbanen is een cultureel centrum in het westen van de stad. Je vindt er tal van studio’s, theaterpodia en danszalen. Het is dus de plek waar regelmatig festivals en andere events plaatsvinden. Maar je kunt ook bij Godsbanen terecht voor een lekkere kop koffie of een hapje in het restaurant.

Bezoek ook prachtige bezienswaardigheden in de regio Aarhus

Zoals ik hierboven al aangaf is niet alleen de stad Aarhus tof om te bezoeken tijdens een vakantie in de regio Aarhus. De regio bestaat naast de stad ook uit prachtige stranden, middeleeuwse steden, hoge groene heuvels, prachtige meren en een Nationaal Park. Ik raad je daarom zeker aan om extra tijd in de plannen om ook de regio te ontdekken. Een aantal plekken en bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn, zijn:

Ebeltoft centrum
Het kleurrijke centrum van Ebeltoft
Boeslem Strand Denemarken

Al deze plekken in Aarhus op de kaart

Op het kaartje hieronder vind je de exacte locaties van alle hier boven genoemde bijzondere plekken in Aarhus terug.

Hoe kom je in Aarhus?

Het vluchtschema naar Aarhus is aan veranderingen onderhevig. Bekijk de laatste status op KLM.nl

*Disclaimer: Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Aarhus Airport en KLM. Alle foto’s in dit artikel zijn door onszelf gemaakt.