backpacken in nepal

Kathmandu Bezienswaardigheden: Nepal

Gepubliceerd op: 28-10-2014

Waaraan moet je denken als je de naam ‘Nepal’ hoort? Boeddhisme? De Himalayas? Terrasvelden? of misschien wel armoede en kinderarbeid. Nepal is een land met veel gezichten. Als toerist zul je weinig van de misstanden meekrijgen die in het land gaande zijn en zul je vooral de positieve kant van het land zien. Wij brachten zeventien dagen in de Kathmandu door en kregen zo een beeld van één van de armste landen buiten Afrika. We willen je laten zien waar je allemaal naartoe kunt in de Kathmandu Valley. Een gebied waar je je in een sprookje waant. De belangrijkste bezienswaardigheden die je absoluut niet mag overslaan.

Er zijn erg veel bezienswaardigheden, maar eigenlijk is heel Kathmandu één groot museum. Wij raden aan dan ook nooit zonder camera naar buiten te gaan. Zelfs niet als je even naar de winkel moet:D Ondanks dat, vind je hieronder een aantal bezienswaardigheden in de Kathmandu valley die je zeker niet mag missen.De hoofdstad en meteen ook de grootste stad van Nepal is de stad Kathmandu. Alleen al door de naam krijg ik het gevoel dat ik me in een sprookje waan. Het gebied rondom Kathmandu wordt de Kathmandu Valley genoemd en hier vind je verschillende middeleeuws aanvoelende dorpjes.

[mappress mapid=”1″]

Kathmandu Durbar Square

Kathmandu Durbar Square is één van de drie Durbar Squares die in de vallei liggen. Op deze pleinen staan meerdere tempels uit voornamelijk de zestiende eeuw door verschillende koningen en heersers. Erg mooi om te zien hoeveel detail er in de tempels zit. De 700 rupees (ongeveer vijf euro) die gevraagd worden om het plein te bekijken hebben we niet betaald. Op onze toch naar Durbar Square toe zijn we blijkbaar via de ‘achteringang’ naar binnen gelopen.

Edit: Helaas is Kathmandu Durbar Square ernstig beschadigd tijdens de aardbevingen in april 2015. Lees hier en hier waarom je toch NU een bezoek moet brengen aan Nepal.

 

 

 

Boudanath

In Boudanath vind je één van de grootste stupa’s van Azië gebouwd. Sommige mensen zeggen zelfs dat het dé grootste is. Ondanks dat het hindoeïsme de meest voorkomende religie is in Nepal, is het boeddhisme ook ruim vertegenwoordigd. Boeddha is immers geboren in Nepal. Let erop dat je met de klok mee om de stupa loopt. Doe je dit niet dan brengt het ongeluk én zal de lokale bevolking niet heel blij met je zijn. Dit zou voorspoed brengen in gebeden. Nadat we de stupa bezocht hebben, zijn we een stukje door de wijk gelopen die ernaast ligt. Na op de foto te zijn geweest met een heleboel verschrikkelijk schattige kinderen, werd ik gevraagd of ik mee ging voetballen door een paar jongens van veertien. Natuurlijk! Na een uurtje voetballen hebben we de jongens bedankt en hebben wede taxi terug naar het guesthouse gepakt. Kijk voor foto’s van deze dag naar het fotoblog.

kathmandu bezienswaardigheden nepal

kathmandu bezienswaardigheden nepal

 

 

Patan

Patan is de derde stad van Nepal en ligt ten zuiden van Kathmandu. De steden liggen aan elkaar, waardoor je niet doorhebt dat je in een andere stand beland. Zo ook wij niet. Patan ligt in het district Lalitpur, dat zich ver uitstrekt tot in de bergen. In Patan ligt één van de drie Durbar Squares van Kathmandu. Ook hier zijn de bouwstijlen adembenemend.

kathmandu bezienswaardigheden patan nepal

 

Bhaktapur

De derde Durbar Square is gelegen in Bhaktapur. Dit plein is de grootste van de drie squares. Wederom heel veel te zien! Erg mooi natuurlijk, maar we merkten zelf dat de wandelroute door de omliggende wijken een stuk spannender is. Geen toeristen om je heen, geen verkopers, geen hussle.

kathmandu bezienswaardigheden nepal Bhaktapur

 

 

 

Garden of Dreams

In Thamel ligt de Garden of Dreams. Het is een tuin waar je kunt chillen en duur kunt eten. Het is ontstaan door een Nepalese maarschalk. Hij heeft het in 1920 laten bouwen en liet zich inspireren door tuinen die destijds in Engeland werden aangelegd. Nu word’t de tuin gebruikt voor de locals en toeristen om even uit de hectiek van Kathmandu te stappen. Boekje lezen, mediteren, socializen, thee drinken.. gewoon lekker relax. Een beetje decadent is het wel, maar best de moeite waard. De entree is 200 rupees.

kathmandu bezienswaardigheden Nepal Garden of Dreams

 

 

Backpackerswijk Thamel

Thamel is de wijk in de hoofdstad waar je de meeste toeristen tegen zult komen. De wijk zit vol met kleine winkeltjes waar je allerlei souvenirs kunt kopen, westerse (maar ook lokale) restaurantjes, supermarkten en tientallen kleinere stupa’s. Ondanks het feit dat de wijk ontzettend toeristisch is, is het wel de moeite waard om hier een aantal uren rond te dwalen. De wijk telt tientallen kleine, smalle steegjes waar je heerlijk kunt verdwalen.  En wat leuke souvenirs aanschaffen kan ook nooit kwaad toch? Afdingen is hier trouwens wel een absolute must. (Ook al vertelde ik in een eerder artikel dat je dit niet altijd hoef te doen). In Thamel zijn de verkopers gericht op toeristen en wordt er dus extreem hoog ingezet.

kathmandu bezienswaardigheden nepal thamel

 

 

Ben jij van plan om naar Nepal te gaan? Meer informatie over dit sprookjesachtige land lees je hier.

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?

Erick - Als je een relatie hebt met iemand die nergens anders over kan praten dan reizen, duurt het niet lang voordat jijzelf er ook mee aangestoken bent. Travelaar is mede hierdoor ontstaan en hiervan heb ik geen moment spijt gehad. Net zoals reizen een deel van mijn leven is geworden is Travelaar dat nu ook. Ik neem vooral de technische kant van de website op me, zoals web development, foto- en videobewerking maar ook schrijf ik af en toe een artikel.

Lees meer

6 reacties op “Kathmandu Bezienswaardigheden: Nepal”

  1. Stephanie schreef:

    Ik blijf het maar zeggen: Wat een gave wereldreis hebben jullie gemaakt, ik smul echt van jullie reisverhaaltjes!

  2. Nepal lijkt me toch zo’n onwijs mooie bestemming, zou ik graag nog eens naartoe gaan!!

  3. P schreef:

    Nepal is zeker een mooi en inderdaad goedkoop land. Wel heb ik nog wat aanraders. In katmandu moet je ook zeker naar de monkeytempel gaan. en verder is chitwan (nationaal park) een aanrader. Daar kan je op olifanten de jungle verkennen. En iets verder is het plaatsje pokhara ook erg leuk. Wel weer een stuk toeristischer maar je kan daar genoeg leuke dingen doen. En verder een trekking doen is ook erg leuk. Er zijn er onzettend veel van dus voor ieder wat wils. Zelf heb ik een korte trekking gedaan van 4 dagen. Poon Hill trekking.

    • Thnx voor je reactie! Wij hadden ook heel graag nog meer van het land willen zien inderdaad, maar is helaas door ziekte niet gelukt. Maarja, zo heb je altijd iets om nog over te dromen hea 😉 Wil graag nog eens heen! Dankje voor de tips 🙂

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.