hoi an bezienswaardigheden

De leukste Hoi An bezienswaardigheden: 7 tips

Geüpdatet op

Tijdens onze reis door Vietnam van één maand bezoeken we uiteenlopende bestemmingen in zowel zuid, centraal en noord Vietnam. Eén van de door ons bezochte bestemmingen is Hoi An. Een kuststad aan Zuid-Chinese Zee. Hoi An is één van de weinige steden die vrij ongeschonden uit de Vietnam oorlog is gekomen. Zo zie je hier nog oude gebouwen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hoi An wordt door veel mensen zelfs gezien als één van de mooiste bestemmingen in Vietnam. Hoewel ik het hier niet helemaal mee eens ben, is het zeker de moeite waard om een dag of twee te besteden in en om deze stad. Je leest hier alles over de mooiste Hoi An bezienswaardigheden. Met tips voor de leukste dingen om te doen in Hoi An Vietnam.

Doordat Hoi An vrijwel ongeschonden uit de Vietnam oorlog is gekomen staat de stad sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Kijk daarom niet raar op als je moet betalen om het oude centrum in te mogen. Met name in de binnenstad zul je veel oude gebouwen tegenkomen, erg stijlvol. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Hoi An Vietnam.

Hoi An bezienswaardigheden: De Japanse overdekte brug

Het bekendste symbool van Hoi An is de Japanse overdekte brug welke is gebouwd in 1950. De brug bevind zich in het oude centrum van Hoi An en het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Japanse brug

Doen in Hoi An: Chillen op het strand

Wanneer je in Hoi An bent hoef je niet alleen maar in de stad te blijven. Hoi An beschikt namelijk over twee fijne stranden; An Bang en Cua Dai. Wees er wel op verdacht dat zwemmen niet altijd mogelijk is in verband met de sterke stroming.

Een bezoek aan de night market

Night markten vind je eigenlijk overal in Azië en uiteraard ook in Hoi An. Net buiten de rivier vind je iedere avond een hoop gezelligheid. De ideale plek om je souvenirs aan te schaffen en Vietnamese gerechtjes uit te proberen.

Kleding op maat laten maken in Hoi An

Hoi An is dé stad in Vietnam om kleding te laten maken. Waar je ook naartoe gaat in de stad, overal zul je kledingwinkels tegenkomen. Hoi An is ook niet voor niets de plek waar iedereen naartoe gaat voor bijvoorbeeld een pak op maat. Een maatpak laat je hier al maken voor 50 dollar, maar niets is te lastig voor de kledingmakers in Hoi An. Wanneer je bijvoorbeeld online een leuk jurkje hebt gezien kun je dit voorbeeld meenemen en het wordt voor je gemaakt. Vaak is het dezelfde dag al klaar. Zorg er wel voor dat je eerst goed rondkijkt en navraag doet over de prijzen. Deze kunnen nogal wat verschillen.

hoi an bezienswaardigheden
hoi an bezienswaardigheden

Een kookcursus in Hoi An

Net als in vele andere Aziatische bestemmingen is Hoi An een prima bestemming voor het volgen van een kookcursus. Zo leer je de lekkerste gerechten maken die je thuis voor vrienden en familie kunt bereiden. Hoewel er onwijs veel keuze is voor een kookcursus in Hoi An raden wij de kookcursus “My Grandma’s Home Cooking” aan. Bij deze kookcursus kook je niet in het restaurant van een hotel, maar ga je met de boot naar één van de vele eilandjes in de buurt van Hoi An. Hier kook je in de buitenlucht de lekkerste gerechten die je uiteraard zelf tevreden opeet na de cursus. (Aanrader!)

My Grandma's home cooking

Goedkope biertjes drinken

Hoewel bier vrijwel overal in Vietnam onwijs goedkoop is – zeker in vergelijking met Nederland – is Hoi An de plek waar wij het goedkoopste bier hebben gevonden. Slenteren door de oude binnenstad, op zoek naar een gezellig barretje waar je al een glas draf beer drinkt vanaf 3000 Vietnamese dong. Proost!

hoi an bezienswaardigheden
hoi an bezienswaardigheden
hoi an bezienswaardigheden

Op pad met mister Phong

Hoewel de binnenstad van Hoi An gezellig is en je je er best een paar uurtjes kunt vermaken, raden wij je aan om ook buiten de stad op ontdekking te gaan. Zo gingen wij op pad met mister Phong, een 60+ jarige Vietnamees die ons mee nam naar zijn dorp. Na een geschiedenisles, een rondleiding door zijn huis en een tocht door het dorp stond er een onwijs lekkere, lokale lunch op ons te wachten. Een onwijs gave manier om in contact te komen met de lokale bevolking!

Meneer Phong excursie

Zoals je kunt lezen zijn het niet meteen de Hoi An bezienswaardigheden die je naar de stad trekken. Volgens veel reizigers is Hoi An de gezelligste stad in Vietnam en dus mag je het zeker niet overslaan tijdens je reis door Vietnam. Het historische centrum is schitterend en gezellig is het er altijd.

Welke Hoi An bezienswaardigheden moeten volgens jou nog toegevoegd worden aan dit lijstje?

Meer Vietnam?