Ho Chi MInh City

Ho Chi Minh City bezienswaardigheden

Geüpdatet op

Ho Chi Minh City, de stad die vroeger Saigon werd genoemd, is de grootste stad van Vietnam. Maar niet de hoofdstad. De hoofdstad van het land is Hanoi, gelegen in het noorden. Ho Chi Minh City is gelegen aan de rivier de Saigon. De stad is een echte Aziatische metropool waar het straatbeeld voornamelijk bestaat uit scooters. Heel veel scooters. Hoewel de stad wat chaotisch aan kan doen is het een fijne stad om in een aantal dagen te verkennen. In dit artikel lees je over de leukste en meest bijzondere bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City.

Ho Chi Minh City, afgekort vaak HCM genoemd, is gemakkelijk te bereiken vanaf veel andere landen in Azië. Zo kun je vanaf Phnom Penh in Cambodja bijvoorbeeld de boot nemen, maar ook de bus is een goede optie. Het vliegveld van Ho Chi Minh City vindt je zo’n zeven kilometer ten noordwesten van de stad. Er wonen ruim zeven miljoen mensen in de stad en saai is het er daardoor nooit.

Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City
HCM

Cholon (Chinatown)

De stad Ho Chi Minh City is opgedeeld in een aantal districten waarvan district 1 bijvoorbeeld het populairst is onder backpackers. Een andere leuke wijk in Ho Chi Minh City is district vijf, oftewel Chinatown. Vanaf district one kun je vanaf het busstation tegenover de Benh Thanh market bus lijn 1 pakken naar Cholon. De bus doet er ruim een half uur over en kost rond de 5000 Vietnamese dong per persoon. Chinatown zelf is chaotisch. Waarschijnlijk zelfs nog chaotischer dan in de rest van de stad. Je vindt er gezellige parkjes die verbazingwekkend goed zijn onderhouden en een aantal markten. Onze tip? Laat je meevoeren door de gekte in Chinatown in Ho Chi Minh City.. Verdwaal door de kleine straatjes en vergeet vooral niet om de lekkerste dim sum op straat te eten. Wat een genot.

Chinatown
Chinatown Ho Chi MInh
Chinatown
Chinatown

Doen in Ho Chi Minh City: Bezoek het War Museum

Vietnam heeft een roerige geschiedenis en met name de Vietnam oorlog zal bij iedereen bekend zijn. De Vietnam oorlog duurde maar liefst 20 jaar, van 1955 tot 1975 en was een oorlog tussen het op Amerika gerichte Zuid-Vietnam en het meer communistische Noord-Vietnam. Niet alleen in Vietnam werd er tijdens deze oorlog gevochten. Ook in bijvoorbeeld de grensgebieden met Laos en Cambodja zijn veel gewonden en doden gevallen. In het War Museum in Ho Chi Minh City wordt je meegenomen naar deze afschuwelijke periode. De entree bedraagt slechts 15.000 Vietnamese dong per persoon (2016) en je bent hier een aantal uur zoet. Het is verschrikkelijk om foto’s te zien van alle oorlogsslachtoffers, maar goed om eens bij stil te zijn. Een minpunt vonden wij dat het museum niet heel objectief overkomt. Een beetje “te” anti-Amerikaans. Maar je leert er wel een hoop over de Vietnamese geschiedenis.

War museum HCM

Ho Chi Minh City bezienswaardigheden: De Cu Chi Tunnels

Wanneer je nog meer wilt weten over de Vietnam oorlog mag een bezoek aan de Cu Chi tunnels niet ontbreken tijdens je bezoek aan Ho Chi Minh City. De Cu Chi tunnels is een enorm ondergrond netwerk van tunnels die eigenlijk onder vrijwel het hele land door lopen. De Cu Chi tunnels vindt je op ongeveer anderhalf uur rijden van Ho Chi Minh City en er zijn veel kantoortjes en guesthouses die een tour aanbieden.

Tijdens de tour naar de Cu Chi tunnels wordt er veel uitleg gegeven over de Vietnam oorlog. Daarna worden er verschillende ingangen van tunnels laten zien. Aan het einde van de tour kun je zelf, als toerist, één van de tunnels in. Deze tunnel is in totaal 120 meter lang. De tunnel is breder en hoger gemaakt zodat wij westerlingen er ook in kunnen. Toch is het nog behoorlijk claustrofobisch wanneer je in de tunnel zit. Gelukkig is er iedere paar meter een nooduitgang aanwezig, zodat je er zelf voor kunt kiezen om er uit te gaan.

Cu Chi Tunnels
Ho Chi Minh City bezienswaardigheden: Cu Chi Tunnels

De Benh Thanh night market

Net als in iedere grote Aziatische stad is er ook in Ho Chi Minh City een night market te vinden. In District 1, dé backpackerswijk van de stad vindt je de Benh Thanh markt. Overdag kun je door de overdekte markt struinen. Op zoek naar souvenirs, kleding en andere producten. In de avonden worden de straten naast de overdekte markt omgetoverd tot een markt waar je onder andere de lekkerste lokale gerechten kunt proberen. De markt bezoeken is één van de leukste dingen om te doen in Ho Chi Minh City.

Uitzicht over de stad vanaf de Saigon Skydeck

In Ho Chi Minh City moet je iets meer je best doen om een skybar te vinden dan in bijvoorbeeld Bangkok, maar ook in Ho Chi Minh City kun je op grote hoogte een cocktail drinken terwijl je geniet van het uitzicht over de stad. Een uitstekende plek hiervoor is de Saigon Skydeck, gelegen in District one.

Uitzicht over Saigon

Heerlijk eten op straat

Ho Chi Minh City is een perfecte bestemming om jezelf eens goed te verwennen qua eten. Op iedere hoek van de straat vindt je lokale restaurantjes. Uiteraard vind je er ook voldoende westerse restaurants, mocht je even geen zin hebben in Aziatische gerechten. Wel zin in lokaal eten? Probeer bijvoorbeeld eens een bahn mi (broodje) voor de lunch of ga barbecueën op straat. Of wat dacht je van een hot pot? Een pan met bouillon, groente, vlees en/of vis. Smullen! Zeker doen in Ho Chi Minh City.

Street food in Vietnam
Street food Vietnam
Eten op straat in Vietnam Ho Chi Minh City
Eten op straat in Ho Chi Minh City

Overnachten in Ho Chi Minh City

Hieronder vind je een lijstje met een aantal fijne accommodaties in Ho Chi Minh Stad:

Wat zijn volgens jou de tofste Ho Chi Minh City bezienswaardigheden?

Meer Vietnam:

2 berichten over “Ho Chi Minh City bezienswaardigheden”

 1. Avatar van Geja
  Geja
  4 augustus 2016

  Wat weer heerlijk om te lezen gr peter en geja

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   5 augustus 2016

   Dankjulliewel! :)