dalat vietnam

Dalat bezienswaardigheden: Zien & doen in Dalat, Vietnam

Geüpdatet op

Dalat, ook wel geschreven als Da Lat, is een stad in Vietnam ruim 300 kilometer ten noorden van Ho Chi Minh City. Beide steden zijn totaal niet met elkaar te vergelijken in verband met de ligging van Dalat, in de bergen op zo’n 1500 meter hoogte. Dalat wordt door veel reizigers overgeslagen tijdens hun reis door Vietnam en dit is onwijs zonde. De sfeer in de stad is totaal anders dan in andere steden in Vietnam. Mede vanwege het feit dat de Fransen hier prachtige gebouwen neerzetten tijdens hun overheersing. Anderzijds vanwege de schitterende natuur die je in de omgeving van de stad vindt. Dit zijn de mooiste Dalat bezienswaardigheden en de leukste dingen om te doen in Dalat en de prachtige omgeving.

Hoewel de stad zelf niet enorm veel te bieden heeft qua toeristische attracties, is de omgeving des te mooier. Eigenlijk hoef je niet eens een doel te hebben. Spontaan rondrijden zorgt al voor prachtige uitzichten en ritjes dwars door de bergen. Toch zijn er een aantal highlights in de omgeving die je niet mag missen, zoals prachtige watervallen.

Elephant waterfall

Een klein uur rijden ten zuiden van de stad vind je één van de mooiste watervallen van Vietnam, de Elephant waterfall. De elephant waterfall is een brede, woeste waterval van dertig meter hoog die naar beneden klettert. Via allerlei paadjes en wat geklauter kun je behoorlijk dichtbij de waterval komen en dit natuurspektakel aanschouwen.

Elephant Fall

Doen in Dalat: Bezoek de Pongour Fall

Een andere, prachtige, waterval in de omgeving van Dalat is de Pongour Fall. Deze waterval bereik je na een dik uur rijden op de motor. Hier klettert het water niet stijl naar beneden, maar loopt het naar beneden over een trapvormige berg. Het is mogelijk om bij de waterval te zwemmen.

Pongour Fall
Fall

Dalat bezienswaardigheden: Truc Lam Pagode

Een paar kilometer buiten de stad vind je de Truc Lam Pagode. Een tempelcomplex bovenop een berg. Gelukkig hoef je er niet naartoe te lopen, maar kun je gebruik maken van de acht kilometer lange kabelbaan die je vlakbij de pagode afzet. Vanuit de kabelbaan heb je ook nog eens een geweldig uitzicht over de stad en de omgeving.

Ho Xuan Huong meer

Het Ho Xuan Huong meer is de plek in de stad waar de locals samen komen wanneer het mooi weer is en tijdens de weekenden. Er wordt volop gebarbecued, men kan gebruik maken van waterfietsen en de picknickkleden worden uitgegooid. Het meer ligt ten westen van het centrum en is een fijne plek om bij te komen van een lange dag sightseeing. Daarnaast vind je rondom het meer veel accommodaties in iedere prijsklasse.

Outdooractiviteiten rondom Dalat

De omgeving van Dalat leent zich uitstekend voor de actievelingen onder ons. Zo kun je er bijvoorbeeld Canyoning doen. Een actieve sport waarbij je rotswanden beklimt, door de jungle wandelt, gaat abseilen en glijden van watervallen en zwemt. Een tour als deze is bij verschillende kantoortjes te boeken. Daarnaast is het mogelijk om in de omgeving te gaan raften, kun je de omgeving verkennen op een mountainbike of kun je bergbeklimmen.

dalat vietnam
dalat vietnam

Waar ligt Dalat?

Dalat is gelegen ten noorden van Ho Chi Minh City, in de Hooglanden van zuidelijk Vietnam. De stad telt ruim 200.000 inwoners en is de hoofdstad van de provincie Lam Dong. Vanwege de ligging in de bergen is het hier vaak een stuk koeler dan in de rest van het land.

dalat vietnam
dalat vietnam

Hoe kom je in Dalat?

Zoals eerder aangegeven wordt Dalat door veel reizigers overgeslagen. En dat terwijl de stad redelijk gemakkelijk bereikbaar is. Vanaf Ho Chi Minh City vertrekken er iedere dag bussen naar Dalat die er ongeveer zeven uur over doen. Een andere stad die dichter bij Dalat ligt is de kuststad Nha Trang. Vanaf hier doet de bus er ongeveer vier uur over. Een busrit vanuit beide steden naar Dalat kost ongeveer zes dollar per persoon. Naast dat Dalat te bereiken is met het openbaar vervoer, beschikt de stad over een vliegveld dat zo’n 30 kilometer ten zuiden van de stad ligt. Deze luchthaven is te bereiken middels binnenlandse vluchten vanuit Hanoi of Ho Chi Minh City. Een enkele reis boek je al vanaf 40 euro per persoon via Tix.nl.

De beste manier om Dalat te ontdekken

Wijzelf maakten een te gekke backpack route door Vietnam op de motor en reisden van Ho Chi Minh City, met een tussenstop van één nacht in Bao Loc, door naar Dalat. Een motor is ook meteen de mooist een handigste manier om de omgeving van Dalat te ontdekken. Is dit niet jouw ding, dan zijn er genoeg kantoortjes te vinden in de stad die diverse tours aanbieden.

dalat vietnam

Easy Rider Tour

Wanneer jij het niet ziet zitten om zelf motor te rijden in Vietnam, maar toch graag de omgeving wilt ontdekken op de motor is er een perfecte optie: Een Easy Rider Tour! Met deze tour stap je bij een local achterop de motor en verken je samen met hem/haar de omgeving. Het is zelfs mogelijk om een tour van een aantal dagen te doen. Helaas is een easy rider tour geen goedkope optie. Je moet er rekening mee houden dat je al snel 50 tot 75 dollar per dag kwijt bent wanneer je een tour wilt doen van meerdere dagen. Voor een dagtrip moet je rekenen op een bedrag van 20 tot 25 dollar. Wanneer je met meerdere mensen reist kan het goedkoper uitpakken. Sowieso altijd goed onderhandelen! 😉

Wat zijn volgens jou de tofste Dalat bezienswaardigheden?

Meer Vietnam:

2 berichten over “Dalat bezienswaardigheden: Zien & doen in Dalat, Vietnam”

 1. Avatar van Anne - Ditisanne.nl
  Anne - Ditisanne.nl
  8 november 2016

  Mooi! Vietnam staat ook nog op onze lijst: Azië trekt mij niet heel erg, maar Vietnam lijkt me dan wel weer erg mooi. Wie weet, ooit!

 2. Avatar van Sanne
  Sanne
  9 november 2016

  Vietnam staat nog op mijn lijstje. Dus ooit zal ik er wel geraken, ooit! Maar wauw, prachtige foto's van deze plaats.