motorrijden in vietnam

Motorrijden in Vietnam: Zo ga je voorbereid op pad

Geüpdatet op

Vietnam is een geweldige bestemming in Azië. Met de trein of de bus kun je gemakkelijk van bestemming naar bestemming reizen. Het openbaar vervoer is goed geregeld, comfortabel en is goed betaalbaar. Een minpunt aan het reizen door Vietnam met het openbaar vervoer is het feit dat je vast zit aan bus- of treintijden en niet kunt stoppen wanneer je maar wilt om die ene geweldige foto te maken. Of om gewoon eens extra te genieten van de geweldige landschappen die aan je voorbij schieten. Gelukkig is er een optie waarbij je én het hele land kunt ontdekken én kunt genieten van de ultieme vrijheid! Koop een motor en ga. Ontdek. Ook motorrijden in Vietnam? Wij vertellen je er alles over.

Motorrijden in Vietnam

Hoewel het motorrijden als één groot avontuur klinkt – en dat is het ook eigenlijk wel – zul je zeker niet de enige zijn die een reis maakt door Vietnam op de motor. Menig backpacker doet dit tegenwoordig en wanneer jij er ook voor kiest om dit te doen kan ik je alvast vertellen dat je er zeker geen spijt van zult krijgen! Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en waar je op moet letten. Waar koop je bijvoorbeeld een motor? En welke plekken in Vietnam mag je echt niet overslaan? Hoe is het verkeer in Vietnam? En ben je wel verzekerd wanneer je motor rijdt in Vietnam? In dit artikel geven we een antwoord op al deze vragen.

Note: Wij zijn geen ervaringsdeskundigen. Wel hebben wij ervoor gekozen om te gaan motorrijden in Vietnam en we hebben een geweldige tijd gehad. Je moet echter altijd zelf bepaalde keuzes maken en zelf beslissen; Ga je Vietnam ontdekken met het openbaar vervoer? Of op de motor?

Een motor kopen in Vietnam

Aangezien er veel backpackers zijn die willen motorrijden in Vietnam, is er niet alleen veel vraag naar een motor in Vietnam, maar ook veel aanbod. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf naar een shop te gaan waar je al een motor kunt kopen vanaf 200 Amerikaanse dollars. Voornamelijk in de steden Hanoi en Ho Chi Minh City kan dit een goede optie zijn. Je motor kun je dan na je reis door het land, op je eindbestemming verkopen. Wie weet maak je hier zelfs nog wel winst op wanneer je extra zuinig bent 😉

motorrijden in vietnam

Motor kopen Vietnam: Tigit Motorbikes

Wij kozen er voor om een motor te kopen via Tigit Motorbikes in Ho Chi Minh City. Tigit Motorbikes wordt gerund door Jon en zijn Vietnamese vrouw Tuyen. Wij kochten een rode 110 cc Honda Blade met op de teller slechts 2500 kilometer. De motor schaften wij aan voor 1000 Amerikaanse dollars. In Hanoi hebben wij de motor op de trein gezet naar Ho Chi Minh City. Meteen de dag erna hebben wij 800 dollar ontvangen van Tigit. Wel betaalden wij 40 Amerikaanse dollars op de motor op de trein te zetten. In totaal betaalden wij dus 240 Amerikaanse dollars. Daarnaast hadden we een 100% garantie en gratis checks bij Honda shops in Vietnam. Olie verversen we na iedere 1000 kilometer. Wij hebben geen enkele keer pech gehad tijdens onze rit door Vietnam. De Honda Blade staat dus niet voor niets bekend als een motor die niet kapot kan gaan.

Ook bij Tigit schaften wij helmen aan. Wij kozen voor de “full-face” helmen die we ook gebruiken in Nederland. Hiervoor betaalden we 30 dollars per persoon. Na onze rit door Vietnam hebben we hiervoor 15 dollar per persoon teruggekregen.

Wanneer je niet helemaal van noord naar zuid wilt reizen is het ook mogelijk om onderweg een motor te kopen. Denk aan bijvoorbeeld Nha Trang of Da Nang. Ook in Hanoi kun je en motor kopen waarmee je naar het zuiden kunt rijden.

Een motor huren in Vietnam

Uiteraard is het in Vietnam ook mogelijk om een scooter te huren. Dit kan bijvoorbeeld ook bij Tigit Motorbikes, maar er zijn veel meer bedrijven die dit aanbieden. Je kunt een motor per dag huren, maar ook bijvoorbeeld per maand. Het is maar net wat jij wilt.

Je bagage tijdens het motorrijden in Vietnam

Wanneer je aan het backpacken bent door Azië zul je meer spullen bij je hebben dan enkel een rugtas. Wij zelf hebben door Vietnam gereisd met twee personen op één motor. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om samen één backpack mee te nemen onderweg en één rugtas. De andere backpack was overbodig en hier hebben we spullen in gedaan die we best een maandje konden missen.

Het fijne aan het kopen van een motor bij Tigit is dat je er voor kunt kiezen om door hen spullen op te laten sturen naar Hanoi. In ons geval is er één backpack op de trein gezet naar Hanoi die we daar weer netjes konden ophalen. De backpack die we wel mee wilden, maakten we voor iedere rit vast aan een special rek dat achter op de motor is bevestigd voor vertrek. Deze zitten vast met snelbinders. Deze breken nog al eens, maar kun je overal langs de weg kopen voor 5000 Vietnamese dong.

Tip: Zorg er voor dat je een flightbag aanschaft zodat je je backpack kunt beschermen achterop de motor.

motorrijden in vietnam
motorrijden in vietnam

Onze route door Vietnam op de motor

Vietnam is een ongelofelijk groot land en je kunt je nogal makkelijk vergissen in de lange afstanden. Van Khe Sanh naar Phonh Nha is bijvoorbeeld “maar” 230 kilometer, maar je doet er al gauw negen uur over. Voor vertrek ontvingen wij van Tigit een lijst met daarin de mooiste plekken om te bezoeken in Vietnam en de afstanden. Zo maakten wij voor vertrek uit Ho Chi Minh City een grove planning van onze reisroute door Vietnam

Hieronder kun je zien welke bestemmingen wij vanaf ons vertrek uit Ho Chi Minh City bezochten. Wij reden van zuid naar noord, maar uiteraard kun je deze route ook andersom afleggen, van Hanoi naar Ho Chi Minh City dus. Een afstand van 1692 kilometer. Van zuid naar noord schijnt echter mooier te zijn. Dit doordat de natuur steeds mooier wordt hoe hoger je komt.

LEESTIP: Lees hier alles over de door ons afgelegde backpack route door Vietnam voor zuid naar noord. Uiteraard is de route ook andersom af te leggen. Inclusief afstanden, reistijden én een te gekke slaaptip op onze favoriete bestemming; Ninh Binh (Tam Coc).

Reisvideo

Op de korte Vietnam video hieronder kun je onze avonturen op de motor in Vietnam terug zien.

Dalat

Met de motor op de trein in Vietnam

Wanneer je gaat motorrijden in Vietnam zul je al snel zien dat er een aantal spectaculaire routes zijn. Zo is de Hai Van Pass één van de bekendste routes, maar ook de route over de Ho Chi Minh Highway is zeker niet minder mooi. Er zijn echter ook minder spannende routes waarbij je enkel over de snelweg rijdt. Urenlang. Wij kozen er daarom voor om vanuit Nha Trang de nachttrein te nemen naar Da Nang. Voor het meenemen van de motor op de trein betaalden wij zo’n 500.000 Vietnamese dong. Je motor wordt goed ingepakt. In Da Nang dien je hiervoor nog 20.000 Vietnamese dong te betalen. Houd er rekening mee dat je tank leeg moet zijn wanneer je motor mee gaat in de trein. Dit wordt voor je gedaan op het station.

Ook op andere trajecten kun je er voor kiezen om de nachttrein te pakken. Van Dong Hoi naar Hanoi kiezen veel motorrijders ervoor om te chillen in de trein. Dit is één van de minder spectaculaire routes door Vietnam.

Met de motor op de trein in Vietnam is een spannende, maar toffe ervaring. Voor treintijden, routes en het online aanschaffen van treinkaartjes raad ik je de website 12Go.Asia aan.

Met de motor op de trein Vietnam

Het verkeer in Vietnam

Het verkeer in Vietnam is waarschijnlijk precies zoals je het je voorstelt. Chaotisch! In de steden rijden miljoenen motors en scooters. Maar ook vrachtwagens, bussen en auto’s. Voornamelijk in de steden is het dus oppassen geblazen. Vietnamezen zullen je van alle kanten inhalen en toeteren betekent: Ik kom eraan! Maar ook: Kijk uit! Of gewoon”Hoi”! Meng je zo makkelijk mogelijk tussen de locals. Ook zij zullen er heus wel voor zorgen dat er geen ongelukken gebeuren.

Wanneer je buiten de steden komt zul je zien dat het verkeer meteen een stuk anders is. Er zullen zelfs stukken zijn waar je geen ander verkeer zult tegen komen. Heerlijk! Voor pech hoef je echter niet bang te zijn. Mocht er iets gebeuren dan is er altijd een (klein) dorp in de buurt waar iemand je kan helpen. Of je moet wat meer geduld hebben totdat er een andere backpacker – of local – langs komt.

Waar je het meeste voor uit moet kijken tijdens het motorrijden in Vietnam zijn de bussen. Bussen rijden als gekken en halen overal in. Gelukkig hoor je ze van veraf al aankomen door hun getoeter.

Hanoi

Hoe is de staat van de wegen in Vietnam?

Net als veel wegen in Azië zijn ook de wegen in Vietnam niet altijd even goed. Houd altijd rekening met gaten, hobbels en bobbels en andere obstakels. Het zal regelmatig voorkomen dat er opeens een groep geiten midden op de weg ligt of dat er een paar koeien oversteken. Ook leiden veel wegen je dwars door de bergen. Flinke bochten zul je dus tegenkomen. Gelukkig zijn er ook genoeg wegen die prima te berijden zijn. Dit zie je ook aan de vele plekken waar wordt gewerkt aan de weg. Extra voorzichtig zijn kan echter nooit kwaad.

motorrijden in vietnam
motorrijden in vietnam
Ho Chi Minh Trail

Ben ik verzekerd tijdens het motorrijden in Vietnam?

Nee, tijdens het motorrijden in Vietnam ben je niet verzekerd. Helaas is het zo dat je in Vietnam enkel verzekerd bent wanneer je in het bezit bent van een Vietnamees rijbewijs. Uiteraard geldt dit ook wanneer je enkel een dag rond gaat rijden op een motor. Nu is het zo dat er zelfs veel Vietnamezen zijn die niet beschikken over een rijbewijs en toch rijden. Wel is dit één van de belangrijkste zaken waar je goed over na moet denken bij de beslissing voor het motorrijden door Vietnam. Wij kunnen je niet vertellen of je het moet doen of niet. Deze keuze is aan jou.

Handig om mee te nemen tijdens het motorrijden in Vietnam

Aangezien je op de motor door Vietnam reist is het verstandig om zo weinig mogelijk bagage mee te nemen. Hoe zwaarder de motor, hoe lastiger rijden natuurlijk. Er zijn echter een aantal items die wél handig zijn om mee te nemen. Deze hebben we hieronder voor je op een rij gezet:

motorrijden in vietnam

Voordelen van het motorrijden in Vietnam

 • Vrijheid! Wanneer je op de motor door Vietnam rijdt kun je stoppen wanneer je wilt. Zo lang genieten van dat geweldige uitzicht als dat je zelf wilt en ook plekken bezoeken waar niet veel bussen naartoe gaan.
 • Avontuur! Reizen in de bus of de trein kan iedereen, maar hoe gaaf is het om een land te ontdekken op je eigen motor?
 • Tijdens het motorrijden in Vietnam zul je regelmatig een stop maken in een dorp of een kleinere stad waar niet iedere dag toeristen komen. Een geweldige manier om in contact te komen met de lokale bevolking.

Nadelen van het motorrijden in Vietnam

 • Wanneer je niet beschikt over een Vietnamees rijbewijs ben je niet verzekerd!
 • Afstanden lijken korter dan dat ze daadwerkelijk zijn. Soms zul je tot wel negen uur lang onderweg zijn. Dit kan behoorlijk vermoeiend zijn.
 • Uiteraard kan er onderweg van alles gebeuren. Denk niet meteen aan een ongeluk, maar ook aan pech met je motor. Wanneer je gaat motorrijden door Vietnam ben je afhankelijk van je motor. Pech kan voorkomen. Gelukkig zal er altijd iemand in de buurt zijn die je kan helpen.
 • Het verkeer in Vietnam is niet te vergelijken met het verkeer in Nederland! Je moet echt zeker zijn dat je wilt motorrijden in Vietnam en zelfverzekerd zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Helemaal in Vietnam.
Ho Chi Minh Trail

Extra tips voor het motorrijden in Vietnam

 • Misschien overbodig, maar zorg ervoor dat je je motor goed checkt – of laat checken – voor vertrek
 • In Vietnam is het verboden om overdag met licht aan te rijden
 • De politie in Vietnam spreekt over het algemeen niet of nauwelijks Engels. Lach vriendelijk wanneer je wordt aangehouden en haal meteen je sleutel uit de motor. Betaal niet meteen, maar doe alsof je gek bent. Vaak zul je gewoon weer door kunnen rijden.
 • Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat. Een poncho is bijvoorbeeld – vooral in de bergen – geen overbodige luxe.
 • Toeter, toeter, toeter! Zoals ik al aangaf wordt er door iedereen getoeterd. Erg belangrijk omdat er wanneer je niet toetert niemand op of om kijkt. Geef altijd aan dat je er aan komt!
 • Wordt beste vrienden met Google Maps. Er wordt langs de wegen in Vietnam erg weinig aangegeven en veel alleen in het Vietnamees. Stel aan het begin van de dag Google Maps in en vermijd snelwegen. Wij kochten hiervoor bij aankomst in Vietnam een Vietnamese simkaart met een internetbundel (Viettel).
 • De oranje wegen op Google Maps zijn niet voor jou bestemd. Op deze wegen mogen enkel auto’s rijden.
 • Reis niet zonder je blauwe kaart. Dit is het kentekenbewijs van de motor en je bent verplicht om deze bij je te hebben.
 • Een maand is een prima periode om uit te trekken voor je reis door Vietnam. Wij hadden achteraf echter liever nog een week extra gehad voor iets meer relaxen.
 • Wees er op voorbereid dat de afstanden altijd langer zijn dan dat ze lijken. Het is verstandig om vroeg in de ochtend te vertrekken zodat je niet in het donker hoeft te rijden. Sommige routes kun je ook afleggen met de motor op de trein.
motorrijden in vietnam

Wanneer je nog vragen hebt over het motorrijden in Vietnam beantwoorden wij deze uiteraard graag. Nogmaals; Je moet voor jezelf beslissen of je deze te gekke reis wilt maken of niet.

28 berichten over “Motorrijden in Vietnam: Zo ga je voorbereid op pad”

 1. Avatar van Rianne
  Rianne
  23 juni 2016

  Super uitleg over het wel en wee van het motortochtje in Vietnam. Een waar avontuur!!!! Nu relaxen maar Rianne

 2. Avatar van Reisbloggers
  Reisbloggers
  23 juni 2016

  Leuk om te lezen! De wegen in plaatsen zijn idd overvol. Maar dit went wel gauw.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   27 juni 2016

   Inderdaad!

 3. Avatar van Stéphanie | Expeditie Aardbol
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  23 juni 2016

  Goede tips zeg! En heel leuk om te lezen hoe jullie het geregeld hebben. Echt een bucketlist dingetje dit, haha!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   27 juni 2016

   Dankje! Hehe ik denk dat er veel mensen zijn die dit willen doen inderdaad.. Doen dus ;)

 4. Avatar van Sabine
  Sabine
  23 juni 2016

  Stoer dat jullie dat hebben gedaan hoor! Als iemand mij zou vragen of motorrijden in Colombia een goed idee is zou ik echt nee zeggen hahaha. Het verkeer is echt te gevaalrijk lijkt me, zeker voor motoren. Je hebt het duidelijk uitgelegd trouwens, handig voor mensen die dat willen. Vietnam staat echt hoog op de lijst en ik moet toegeven dat het me op de motor wel echt tof lijkt! Ik denk ook dat als ik aan mijn vriend zou vragen wat hij hiervan denkt, dat er dan geen weg meer terug is: die motor komt er dan hahaha

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   27 juni 2016

   Dankjewel Sabina. Het is een hele lap tekst, maar ik heb m'n best gedaan :) Haha voorleggen aan je vriend dan dus! Het is echt geweldig, maar tegelijkertijd ook heel vermoeiend..

 5. Avatar van Yvonne
  Yvonne
  24 juni 2016

  Interessant artikel met veel antwoorden op vragen die iedereen lijkt te hebben over motorrijden door Vietnam! Moest even glimlachen over dat met het licht aanrijden overdag verboden is. In Laos is dat ook zo. Wij, brave zielen, reden met ons licht aan... want dan kon iedereen ons, onervaren rijders, beter zien dachten we. Kregen we toch bijna een bekeuring! Gelukkig draaide de politieagent wat bij toen ik lief glimlachte en beloofde nooooit meer met het licht aan te rijden :)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   27 juni 2016

   Idioot dat dat niet mag hea!? Wij deden het ook een peer keer per ongeluk.. Gewoonte ;) Hahaha gelukkig ging de bekeuring toch niet door! Gewoon vriendelijk lachten inderdaad, dan komt het vaak wel goed!

 6. Avatar van Jessica
  Jessica
  27 juni 2016

  Zo gaaf dat jullie daar een motor hebben gekocht, een heerlijke manier om een land te verkennen! <3 In Midden-Amerika zijn deze helaas vrij duur om te huren, maar in Azië heb ik volgens mij meer dagen op de scooter doorgebracht dan in bussen/auto's/treinen. ;p Handig artikel, volgens mij wordt zelf motorrijden in Vietnam namelijk steeds populairder!

 7. Avatar van Shamira | Kompas24
  Shamira | Kompas24
  29 juni 2016

  Gaaf dat jullie met de motor zijn gegaan. Zeker in Vietnam met de motor het land doorreizen staat ook op mijn lijstje :) Handig artikel om voor te bereiden! Ik heb een soortgelijk artikel geschreven over het huren van een 'scooter' (motor) in Thailand. Ook daar ben je niet verzekerd als je geen motorrijbewijs hebt en geen internationaal rijbewijs. Wat ik mij af vroeg is of dit dezelfde voorwaarden zijn voor in Vietnam? Is echt alleen een Vietnamees rijbewijs geldig of voldoet een internationaal rijbewijs ook?

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   30 juni 2016

   Hi Shamira! Het was zeker super gaaf. Helaas is het in Vietnam echt zo dat je een Vietnamees rijbewijs moet hebben. Dit is de enige manier waarbij je verzekerd rond kunt rijden. Zou mooi zijn als daar een keer verandering in komt!

 8. Avatar van Jeffrey | Reisbloggers
  Jeffrey | Reisbloggers
  30 oktober 2016

  Uitgebreid artikel! Goed dat je duidelijk vermeld dat je niet verzekerd bent als je zelf motor rijdt in Vietnam. Heb het idee dat dat nog wel eens vergeten wordt. Consequenties kunnen vrij heftig zijn (in geval van ongeluk). Zou het persoonlijk daarom niet eens overwegen om motor/scooter te rijden in Vietnam. Wij kozen voor een auto+chauffeur/gids voor een 9 daagse tocht door het noord(oosten) van Vietnam. Dit als alternatief voor het reizen naar plekken waar geen OV is.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   2 november 2016

   Dat is ook een gave optie inderdaad. Alleen qua budget niet voor iedereen een optie vrees ik.. Ik heb heel lang getwijfeld of we het wel moesten doen, maar is zeker één van de gaafste dingen geweest die we hebben gedaan. Al had het inderdaad anders af kunnen lopen, want ook wij zijn een aantal backpackers tegengekomen die er iets minder comfortabel uitzagen dan wij.

 9. Avatar van Luc
  Luc
  15 augustus 2017

  Geachte weet U wat ik nodig heb om met mijn Moto Kawazaki vulcan 650 vanuit Thailand naar Vietnam te rijden daar een toertje te rijden en daarna terug naar Thailand te rijden met eigen moto

 10. Avatar van Jennifer Schuurman
  Jennifer Schuurman
  22 december 2017

  Hoi! Fijn artikel! Dankjewel daarvoor. We hebben nog een vraag. Wij rijden van Noord naar Zuid en overwegen de trein te pakken van Da Nang naar Nha Trang. Hoe regel je het dat de motoren mee kunnen? Ik heb op tripadvisor gelezen dat de motor op een andere trein wordt gezet en dat je m een paar dagen kwijt bent. Dat is niet de bedoeling, wr hoopten juist wat tijd (en rust) te winnen. Dus als jullie een andere ervaring hebben, horen we het graag. Alvast bedankt!

  1. Avatar van Erick | Travelaar.nl
   Erick | Travelaar.nl
   22 december 2017

   Hi Jennifer, leuk! Wij zijn gewoon met de motors naar het station in Nha Trang gegaan en gezegd dat we ze mee wilden nemen. Ging supee gemakkelijk. Apart kaartje voor gekocht en de motoren werden helemaal ingepakt en gingen mee op dezelfde trein als wij. In Da Nang moesten we een half uurtje wachten ongeveer en toen konden we weer verder op de motor. De tanks worden wel leeg gehaald trouwens, dus meteen even tanken na aankomst! Have fun!

 11. Avatar van Jennifer Schuurman
  Jennifer Schuurman
  23 december 2017

  Hi Erick, Super bedankt voor je snelle en duidelijke reactie! Wij rijden morgen naar het station in Da Nang en hopen het dan ook zo te regelen. Gaat vast goed komen! ;-)

 12. Avatar van julia
  julia
  19 januari 2018

  Wat een fijn artikel! Ik heb een vraag, en wie weet heb jij daar het antwoord op. Als ik in vietnam een motor zou huren/kopen, zou ik daar dan een rondje mee kunnen maken (dus 'm mee kunnen nemen naar laos, cambodja en myanmar, en dan weer terug naar vietnam?) of mag je een motor niet zomaar mee de grenzen over nemen? Als je 't weet hoor ik het graag van je!

  1. Avatar van Erick | Travelaar.nl
   Erick | Travelaar.nl
   21 januari 2018

   Hi Julia, dat is zeker mogelijk. Wij hebben in Vietnam een paar mensen ontmoet die dit hebben gedaan. Als je één koopt zal dit waarschijnlijk wel makkelijker zijn dan wanneer je huurt. Wij deden het via Tigit Motorbikes (zie link in het artikel) en hier was het destijd zeker mogelijk. Have fun alvast!

 13. Avatar van Sharon
  Sharon
  18 februari 2018

  Hi, Tof dat jullie met de motor door Vietnam zijn gegaan. Wij willen dit ook gaan doen in augustus. Mag ik vragen voor hoeveel jullie de motor weer verkocht hebben?

  1. Avatar van Erick | Travelaar.nl
   Erick | Travelaar.nl
   19 februari 2018

   Hi Sharon, het was zeker heel gaaf! Via Titgit is een aanrader. We hebben $1000 betaald en kregen $800 terug van Tigit. $200 betaald dus. Zij kopen de motor altijd terug dus eigenlijk heb je 'm meer in bruikleen..

 14. Avatar van Eveline
  Eveline
  26 februari 2018

  Lijkt me geweldig, een combinatie van reizen per trein en motor. Ik heb inmiddels zoveel goede verhalen gehoord over Vietnam (net zo mooi als Thailand, maar lievere mensen?) dat we dit op onze bucket list zetten. Wel oppassen geblazen in verband met de drukte.

  1. Avatar van Erick | Travelaar.nl
   Erick | Travelaar.nl
   28 februari 2018

   Hi Eveline, Vietnam is zeker net zo mooi als Thailand, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de mensen in Thailand liever vind. Met de motor is echt een aanrader!

 15. Avatar van Max
  Max
  23 oktober 2018

  Wauw Bedankt voor jullie verhaal, zelf ga ik iets soortgelijks doen in december! Vanaf Hanoi, eerst nog noordelijker om vervolgens via Sapa naar het zuiden te reizen. Dit allemaal alleen op de motor, nu ben ik nog opzoek naar een goede routeplanner app? hebben jullie aanraders?

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   25 oktober 2018

   Fijn dat je er wat aan hebt Max! Toffe plannen. Wij hebben alles gedaan met Google Maps. Vietnamees simkaartje gekocht. Werkte overal altijd prima. Veel plezier alvast!

 16. Avatar van Marieke
  Marieke
  21 januari 2019

  Gaaf artikel! Ik vroeg me nog af, is het te doen met twee mensen op 1 motor? Ook met je backpack etc? Mijn vriend heeft namelijk veel ervaring met motorrijden, maar ik heb geen ervaring. Dus ik vroeg me af of alleen rijden op een motor te doen is.. En wat voor motor reden jullie, schakel of automaat?

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   21 januari 2019

   Hi Marieke, Wij reisden met één backpack op de motor en dat was goed te doen. Achterop hadden we een rekje waar de backpack op lag. Een kleinere rugtas had Erick tussen zijn benen tijdens het rijden. Tegen de backpack achterop kon ik lekker aanleunen tijdens het rijden. Twee backpacks zou ik niet aanraden. Als je bijvoorbeeld via Tigit Motorbike regelt, net als wij, kunnen zij desnoods de tweede backpack per trein naar je eindbestemming sturen. Wordt allemaal heel goed geregeld. Wij hadden een schakelmotor. Automaat hebben ze vrijwel niet en schakel is sowieso beter om de bergen door te komen etc. Erick had hier weinig ervaring mee, maar we hebben totaal geen problemen gehad. Mocht je nog meer vragen hebben, laat het vooral weten. Veel plezier alvast!