Hai Van Pass Vietnam

De Hai Van Pass in Vietnam rijden: De mooiste route door Vietnam

Geüpdatet op

Of je nou besluit om heel Vietnam te ontdekken op de motor of om door Vietnam te reizen met het openbaar vervoer, er is één route door Vietnam die je hoe dan ook op de motor moet afleggen. De beroemde Hai Van Pass. Een beroemde bergroute tussen Hoi An en Hué en volgens velen één van de mooiste wegen ter wereld.

Inhoudsopgave:De Hai Van Pass in Vietnam rijden: De mooiste route door Vietnam
 1. De route van de beroemde Hai Van Pass
 2. De mooiste stops op de Hai Van Pass
 3. Een motor kopen/huren of een ritje per easy rider

De route van de beroemde Hai Van Pass

De Hai Van Pass is volgens de makers van het programma ‘Top Gear’ één van de mooiste kustwegen ter wereld. En als zij dit al zeggen, dan moet het wel écht heel mooi zijn. De Hai Van Pass is 21 kilometer lang en is een onderdeel van de route van het populaire Hoi An of Da Nang naar Hué, of andersom. Een rit die in totaal zo’n 150 kilometer lang is. Dit klinkt lang, maar is prima in één dag te doen. Inclusief het maken van een aantal stops voor de mooiste plaatjes.

Wil je net als wij je hele reis door Vietnam op de motor afleggen? Lees dan eerst ons artikel over motorrijden in Vietnam.

Hai Van Pass Vietnam

De mooiste stops op de Hai Van Pass

Wanneer je de route van Hoi An of Da Nang naar Hué aflegt of andersom is eigenlijk maar een klein gedeelte van de route de daadwerkelijke Hai Van Pass. Deze weg wordt tegenwoordig vrijwel alleen gebruikt door toeristen. Een aantal jaren geleden is een andere weg aangelegd die sneller is. Toch is het oppassen geblazen. Er zijn meerdere scherpe haarspeldbochten en regelmatig staan er wilde geiten midden op de weg. Zorg er dan ook voor dat je regelmatig een korte stop maakt. Zodat je kunt genieten van de mooiste uitzichten van de Hai Van Pass. Echt goede plekken om je motor te kunnen parkeren zijn er niet. Gelukkig weet iedere weggebruiker dat de route populair is onder reizigers en kun je dus je motor aan de kant van de weg parkeren.

De mooiste plekken rondom de Hai Van Pass zijn onder andere de Marble Mountains in Da Nang en het bekende punt vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de brug. Dit is ook het punt waar meerdere malen per dag nog een trein langskomt.

Marble Mountains Da Nang Vietnam
Marble Mountains Da Nang Vietnam
Top Gear Viewpoint Hai Van Pass Vietnam
Top Gear View point Hai Van Pass Vietnam

Een motor kopen/huren of een ritje per easy rider

Wanneer je heel Vietnam doorreist op de motor zul je voor het rijden van de Hai Van Pass niets bijzonders hoeven te regelen. Reis je echter met het openbaar vervoer dan zul je een motor aan moeten schaffen. Dit kan in Hoi An, Da Nang of Hué. Gelukkig zijn er meerdere bureaus waar je een motor kunt huren welke je op een andere bestemming weer kunt afleveren. Ook kan hierbij vaak je bagage gedropt worden op je eindbestemming, zodat je het niet mee hoeft te nemen op de motor. Zie je het zelf motorrijden in Vietnam niet zitten dan is er nog een optie, namelijk; de Hai Van Pass rijden per easy rider.

Wanneer je gaat voor een easy rider betekent dit dat je bij een Vietnamees mannetje achterop de motor de route aflegt. In iedere bestemming in Vietnam bieden easy riders zich aan. In principe kun jij zelf kiezen waar en wanneer je wilt stoppen.

Scooters zoals wij die kennen kennen ze niet in Vietnam. Ook al lijkt een voertuig een scooter, vanwege het aantal cc’s (altijd zwaarder dan 50 cc) is het altijd een motor. Wanneer je geen Vietnamees rijbewijs hebt, ben je tijdens het rijden niet verzeker. Houd hier rekening mee.

Hai Van Pass Vietnam
Hai Van Pass Vietnam

Zie jij jezelf al over de Hai Van Pass rijden?

2 berichten over “De Hai Van Pass in Vietnam rijden: De mooiste route door Vietnam”

 1. Avatar van Manon Ruitenberg Fotografie
  Manon Ruitenberg Fotografie
  2 december 2018

  Hoi, Leuke blog, ook heel veel leuke foto's! Helaas hebben wij tijdens onze reis door Vietnam niet de mogelijkheid gehad om de 'pass' met de scooter te doen. Helaas!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   2 december 2018

   Dankjewel Manon! Jammer dat jullie het niet gedaan hebben, maar altijd goed om wat over te hebben om over te dromen!