Moskee Kuantan Maleisië

Wat te doen in Kuantan in Maleisië: Bezienswaardigheden & tips

Geüpdatet op

De kans is groot dat je je reis naar Maleisië aan het plannen bent en nog nooit van de stad Kuantan hebt gehoord. Veel reizigers beperken zich bij het plannen van een reis naar Maleisië tot de geweldige eilanden, Maleisisch Borneo, de hoofdstad Kuala Lumpur en een aantal steden in het zuiden en natuurgebieden in het westen van het schiereiland. Slechts weinig reizigers kiezen ervoor om ook steden aan de oostkust te bezoeken. En laat dat nou juist het meest authentieke deel van het schiereiland van Maleisië zijn. Kuantan is zo’n geweldige stad in het oosten. Met een geweldige moskee, een avondmarkt waar je één van de enige toeristen zult zijn en nog veel meer fijne plekken. Dus ben jij op zoek naar een originele bestemming in Maleisië? Dit zijn de leukste dingen om te doen in Kuantan en de fijnste Kuantan bezienswaardigheden.

Kuantan is een middelgrote stad aan de oostkust van Maleisië. De stad is niet zo groot als Kuala Lumpur , dus je hebt er geen dagen voor nodig om de stad te ontdekken. Wel raad ik je zeker aan om minimaal één nacht te overnachten, zodat je ook de sfeer in de avond kunt proeven. Want net als iedere andere stad komt de stad juist dan tot leven. Vergelijk hier de beschikbaarheid en prijzen van accommodaties in Kuantan.

Bewonder de bloedmooie Sultan Ahmed Shah moskee

In Kuantan vind je één van de mooiste moskeeën die wij in Maleisië hebben gezien. De Sultan Ahmed Shah moskee is een prachtig bouwwerk met vier minaretten. De bouw werd in 1993 afgerond. De moskee ligt middenin het centrum van de stad en je kunt deze prachtige bezienswaardigheid dus zeker niet missen. Leuk is het om in het park ervoor te chillen en het prachtige bouwwerk te aanschouwen. Sultan Ahmed was ooit de koning van Maleisië en is nu de sultan van de deelstaat Pahang waarvan Kuantan de hoofdstad is. Kijk niet raar op dus als je meer bouwwerken en plekken tegenkomt die naar deze meneer vernoemd zijn. Een voorbeeld hiervan is het vliegveld van Kuantan.

Moskee Kuantan Maleisië
Moskee Kuantan Maleisië

Pak de taxi naar het Cherating strand

De meeste reizigers die een bezoek brengen aan Kuantan overnachten bij één van de mooiste stranden aan de oostkust Maleisië, Cherating Beach. Langs het strand vind je vooral veel luxe resorts, maar er zijn ook goedkopere opties om te overnachten. Hier kun je alle accommodaties in Cherating vergelijken.

Bezoek de night market

Net als iedere andere Aziatische stad heeft ook Kuantan een fantastische lokale avondmarkt waar je je ogen uitkijkt. De markt vind je vlakbij het Darul Makmur stadion en vindt iedere avond plaats. De gerechten zien er niet allemaal even smakelijk uit, maar een kijkje nemen op zich is al geweldig.

Night market Kuantan
Night market Kuantan
Avondmarkt Maleisie

Dwalen door het oude centrum

Simpel gezegd bestaat de stad uit twee delen, het nieuwe gedeelte en het oude gedeelte. In het nieuwe gedeelte van de stad vind je vooral veel shopping malls met bekende merken. Het oude centrum is echter de plek waar je wilt zijn voor de mooiste gebouwen en de fijnste restaurants. Wij aten hier de lekkerste nasi lemak ooit.

Kuantan
Nasi Lemak
Nasi Lemak

Trek er op uit en ontdek de omgeving

De belangrijkste bezienswaardigheden in Kuantan heb je in een dagje wel ontdekt, maar ook in de omgeving van de stad is er genoeg moois te ontdekken. Zojuist noemde ik al Cherating Beach. Andere opties zijn een bezoek brengen aan de Charah grotten en Pandan Waterfall waar je een frisse duik kunt nemen.

Overnachten in Kuantan

Zelf overnachten wij op steenworp afstand van het Darul Makmur stadion en de avondmarkt bij Darulmakmur Lodge Kuantan. Dit is een fijne locatie om te overnachten, omdat er veel restaurants in de omgeving te vinden zijn. Vlakbij dit hotel vind je ook het goedkopere hostel Kuantan Backpackers.

Waar ligt Kuantan en hoe kom je er?

Kuantan is gelegen aan de oostkust van het schiereiland van Maleisië. Dus op hetzelfde deel als waar de hoofdstad Kuala Lumpur is gelegen. Vanaf Kuala Lumpur vertrekken er dagelijks meerdere bussen naar Kuantan die er maar een paar uurtjes over doen. De afstand van Kuantan naar Kuala Lumpur is 277 kilometer. Dit zorgt ervoor dat Kuantan een populaire weekendbestemming is voor bewoners van de hoofdstad. Voor het aanschaffen van bus- en treintickets kun je het beste naar 12GoAsia gaan.

Extra Kuantan tip: De oostkust van het Maleisische schiereiland is overwegend Islamitisch en dat zie je terug, overal waar je komt. Ik voelde me hier dan ook totaal niet prettig in mijn korte broek en hemdje en heb deze outfit – waar ik zo aan gewend was na alle eilanden – snel omgewisseld voor een lange, dunne broek en shirtje met korte mouwen. Handig om rekening mee te houden! Nog iets om rekening mee te houden is het moessonseizoen dat duurt van oktober tot maart. Tijdens deze periode valt er veel regen in Kuantan.

Kuantan